Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Energy drink's

PanT
20-11-07, 18:46
Witam. Co sądzicie o różnych Energy Dink'ach które w ostatnich latach są popularne i nazywane są wzmacniaczami ? Daje to coś, czy raczej komplikuje ? Znam takich co wypijają przd każdym treningiem butle Tiger'a :)

Lukasz_L
20-11-07, 18:56
Czytalem gdzies na forum, ze izotoniki sa dobre na trening, poniewaz wchlaniaja sie szybciej niz woda :)

ReGsio
20-11-07, 19:38
Przed jakims ciezkim treningiem albo jak sie juz zasypia w srodku dnia to taki tajgerek nie jest zly, ale picie tego litrami nie ma sensu i powoduje klopoty ze snem.

Deathbreaker
20-11-07, 19:38
Witam. Co sądzicie o różnych Energy Dink'ach które w ostatnich latach są popularne i nazywane są wzmacniaczami ? Daje to coś, czy raczej komplikuje ? Znam takich co wypijają przd każdym treningiem butle Tiger'a :)
Dawać to jakiegoś ''kopa'' to na pewno daje , ale ja przed treningiem nie pił bym energy drinków ;) Przed treningiem no może jeszcze , ale w czasie treningu nie - w czasie treningu powinno się pić izotoniki ponieważ mają one identyczną gęstość jak płyny ustrojowe i skutecznie je uzupełniają (nawet skuteczniej niż woda mineralna ;)

MaXior
20-11-07, 21:40
kiedy wyspiłem 2xlitrowe tajgerki:P i moglem nocke pykac;P

Lukasz_L
20-11-07, 22:01
No wlasnie, dzieki Death za poparcie ;)

cincincin
22-11-07, 21:58
Ja proponuje wam wypic taki enegry drink jak COCAINA zajebiastrzy napój naprawde daje kopa ;)

paweleeekkk
22-11-07, 22:21
Fajną ma reklame COCAINA. :D COCAINE chyba dokładnie... :)

cincincin
22-11-07, 22:28
No dokładnie

lo3
22-11-07, 22:59
Można wypic od czasu do czasu, ale nie często, ponieważ organizm sie przyzwyczaja do nich i pozniej trudno sie odzwyczaić, a napewno nie na noc.

BURNy sa najmocniejsze ;p

Luqeee
23-11-07, 15:33
Gdy sie cwiczy nie mozna pic kofeiny!!!
A tym bardziej nie powino sie jej pic gdy bierze sie białko albo kreatyne!

milo90
23-11-07, 16:34
Gdy sie cwiczy nie mozna pic kofeiny!!!
A tym bardziej nie powino sie jej pic gdy bierze sie białko albo kreatyne!
a moze jakies racjonalne wytłumaczenie dlaczego tak sądzisz...

VegetaSSJ3
23-11-07, 18:59
Kofeina zatrzymuje dzialanie kreatyny z bialkiem raczej nie ma nic wspulnego ja kiedys pilem te taigery przewaznie 1 litr na trening robilem to tak pol litry przy rozgrzewce wtedy bylem tak pobudzony ze szok i drugie pol podczas treningu fak faktem daje to kopa ale mozna sie uzleznic i na silownie bez taiger bylo trudno pujsc teraz mam to za soba juz mi przeszlo na jakis czas mozna sobie poprubowac pozdrawiam

Luqeee
24-11-07, 22:02
a moze jakies racjonalne wytłumaczenie dlaczego tak sądzisz...

Tak sie sklada ze na tym forum to wyczytalem ale nie pamietam gdzie

milo90
24-11-07, 22:28
no to mozesz zrobic to jeszcze raz..:)

Luqeee
25-11-07, 18:09
Sam to zrob :P

lo3
25-11-07, 19:52
wydaje mi sie, ze przed rekordem można wypic

Vegeto86
26-11-07, 17:05
Filizanka kawy czy maly Red Bull przed treningiem jak najbardziej wskazane.

Luqeee
26-11-07, 19:33
Wlasnie w ogole nie wskazane!!!Jak juz cos to 4 godziny przed lub po treningu

milo90
26-11-07, 19:53
Tak sie sklada ze na tym forum to wyczytalem ale nie pamietam gdzie

no to mozesz zrobic to jeszcze raz..:)

Sam to zrob :P

jak bym wiedział to bym to wytłumaczył:P
jezeli mozesz i pamietasz to co wyczytałes to wytłumacz ten wontek bo widze ze sporo osób ma wątpliwosci...

Luqeee
27-11-07, 20:15
Poszukaj sobie,w czym problem.

Luqeee
27-11-07, 20:16
kofeiny nie powino sie sporzywac podczas cyklu.nalezy jednak pamietac o zachowaniu odpowiednich odstepów czasowych(3-4h od treningu)

Prosze bardzo!!!
A jak cos nie pasuje to sobie w necie poszukaj

Symu
27-11-07, 20:33
Lugeee niestety z tą kofeina i kreatyna masz nieaktualne infomacje. Spokojnie po krecie możesz walnąć se kawke i poczytac o tym dalej.
Kiedyś uważano, że kawa powoduje slabsze wchłanianie się do komórek kreatyny teraz się stosuje ją nawe w spalaczach.

Luqeee
27-11-07, 20:36
Aktualne aktulne wiec nie wmawiaj mi

Symu
27-11-07, 21:02
http://www.johnberardi.com/articles/supplementation/creatinecomb.htm

zapraszam do lektury jak znajde to dam jeszcze badanie z 2006 roku potwierdzające to co jest w tym artykule.

Lukasz_L
29-11-07, 14:31
Jeśli chodzi o wpływ kofeiny na zwiększenie wytrzymałościorganizmu, uznaje się, że ma ona działanie pozytywne tylko wówczas,kiedy wysiłek trwa dłużej niż 30 minut. Istnieje też opinia, że jestona szkodliwa, kiedy wysiłek fizyczny ma miejsce podczas upalnejpogody. Kofeina podnosi bowiem ciepłotę ciała i działa lekkomoczopędnie, co może sprzyjać odwodnieniu organizmu. Stwierdzono jednaktakże, iż organizmy sportowców adaptują się do tych warunków, a pijącykawę nie ponoszą uszczerbku na zdrowiu.
[b]Badania laboratoryjnewykazują, że teoretycznie kofeina zwiększa siłę mięśni, gdyż uwalniaobecny w nich wapń. Zwiększona ilość tego pierwiastka w komórkachmięśniowych powinna, jak się zdaje, wzmagać siłę skurczu. Jednakże wpraktyce nie udało się stwierdzić wpływu spożycia kofeiny przedtreningiem na zwiększenie siły zawodnika.

Pozdrawiam

PanT
02-12-07, 14:49
A jakie Energdy Drink najbardziej polecacie ? Który jest najleszpy ?

VegetaSSJ3
02-12-07, 14:54
Jak dlamnie to Tiger