PDA

Zobacz pełn± wersję : Ciasteczka białkowe

MaXior
13-11-07, 11:23
Ciasteczka białkowe:
Wszytkie podane składniki po prostu mieszamy ze sob±,najlepiej za pomoca miksera,lecz bez przesady.Nalezy je ze soba polaczyc a nie zmielic.Następnie rozgrzewamy patelnię i wlewamy odrobine oleju,potem nabieramy łyzke mieszanki(gdzies w proporcji jak na nalesnika małego).smazymy dot±d az stanie sie rumiany,nastepnie przewracamy i robilym dokładnie to samo.Ciasteczka gotowe:)smak rewelacja spróbujcie sami a sie przekonacie...:)

Ciasteczka proteinowe:
-szklanka płatków owsianych
-3 czubate łyzki serka wiejskiego
-2 całe jaja
-4 białka jaj
-2 miarki proszku białkowego
-słodzik(do wyboru)kto jak lubi
-szklanka posiekanych orzeszków
-2 szczypty soli

Symu
13-11-07, 14:22
No zobaczym co z tego wyjdzie, serek wiejscki taki granulowany??

MaXior
13-11-07, 14:32
tak:)dokładnie ten...

adamekz
16-11-07, 19:25
siemka....szukam ale nie moge znaleĽć...co to jest proszek białkowy i gdzie mogę go dostać?

nowin
16-11-07, 19:41
co to proszek białkowy?

Deathbreaker
16-11-07, 21:05
co to proszek białkowy?
Chyba co¶ w stylu serwatki ;)

Wiki
16-11-07, 22:23
ciasteczka:D ja najbardzie z ciasteczek lubie piers kurczaka...

ubermas
16-11-07, 22:54
Tak na marginesie to te ciasteczka sa chyba badzie weglowodanowo-bialkowo-tluszczowe. Za samo zrodlo bialka bym ich nie uwazal. Proszek bialkowy to pewnie mleko w proszku labo wlasnie jak pisze Deathbraker odzywka bialkowa. Ja bym jednak uwazal na ten posilek i traktowal go bardziej jako deser, czyli troche i od czasu do czasu. I najwazniejsze to smazyc go lepiej na patelbi teflonowej, bo jego skladniki maja juz duzo tluszczu, a jak zapewne wiecie oliwa z ilowek nie nadaje sie do smazenia

Robalo
16-11-07, 23:39
Napisz stary dokładniej o tym proszku bo też jestem ciekawy czy to mleko w proszku czy serwatka, troche technologi i człowiek sie gubi. Mam nadzieję ,że jutro je sobie przygotuje dawno miałem chęć co¶ sobie upichcić smacznego :D