Zobacz pełną wersję : Dieta, jaki rodzaj?
Witam,
Dane:
wzrost 195cm
waga 100kg
wiek 24
zapotrzebowanie obliczone na 3231 kal
no i teraz tak. Czytalem troche, caly czas bedac przekonanym, ze przy moim wygladzie to trzeba diete redukcyjna, a z drugiej strony moj "brak" miesni wskazuje na diete na mase. to jak to jest?
no to pytanei musisz sobie sam odpoweidziec...ale robie masówke...chciaz ma mbrzuszek...ale juz jest coraz lepiej...cwiczac cale cialo spalacz ogrmne ilosci kalori...sucha masa rosnie...a tłusz w jakims stopniu napewno sie spala;)
a moze poprostu, nie robic specjalnych diet? usunac to czego sie nie powinno i cwiczyc... bo tak patrzac i liczac kazda kalorie to mozna dostac ... ja nie chce byc wyczynowcem
Zapisz się na siłkę, zrób diete na masę. Dodaj do planu treningowego aeroby/HIIT a sylwetka zacznie się poprawiać
Daj 2,2g/kg białka jeżeli łatwo łapiesz tłuszcz
no na silownie juz chodze, narazie wdrazam trening ogolno rozwojowy. procz tego narazie, raz w basen. 2,2g białka i a wegle ? 4?
ps co to jest HIIT ?
HIIT wysoko intensywny trening interwałowy
poczytalem jeszcze troche, czyli zastosuje jakas diete redukcyjna, silownie po, sr, pt a we wtorek i czwartek interwaly. Z ta dieta dalej troche jednak jest problem, bo jesli mam mala mase, dopiero zaczalem cwiczyc, to procz tluszczu nie mam co redukowac...