Zobacz pełną wersję : Bol w dolnym odcinku plecow
Dzien dobry, czesc i czolem! Dzis na treningu robilem plecy i niestety, gdy wykonywalem ostatnie powtorzenie wioslownia sztanga to jebnelo mi cos w dole plecow po prawej stronie. Mysle, ze to jakis miesien albo jego przyczep. Boli mnie najbardziej kiedy siadam, klade sie lub w czasie wstawania, gdy stoje albo ide to caly czas czuje lekki bol. Wiem, ze nikt tu nie jest lekarzem i nie da sie konkretnie odpowiedziec na pytanie co mi jest, ale moze ktos z was mial podobna przypadlosc i moglby mi napisac co bral i ile to mniej wiecej trwalo. Najgorsze jest to, ze dzis mialem zaczac swoj nowy, piekny plan, po tygodniowej przerwie w celu leczenia starych kontuzji, jak widac plan chuj strzelil. Z gory dzieki za kazda odpowiedz. Pozdro
Ja kiedys sobie naderwalem lekko miesien plecow,tez dolne partie,poczulem silny bol i skonczylem trening.Odczekalem kilka dni i bylo ok.
Prezydent_1c
02-11-07, 19:40
Kręgi mi się wydaje lub naderwanie lekkie. Mogło sie coś przesunąć, a spowodowane mogło być to złą rozgrzewką . Ja proponuje troche na basen pochodzić żeby rozciągnąć troche kręgosłup i narazie zadych skłonów itp. nie robić i nie dzwigać nic ciezkiego (poprostu troche go odciążyć). (tak zrobiłbym ja jakbym nie poszedł do lekarza.)
Znacie moze jakas dobra masc? Wiem, ze jest ich pelno, ale czesto jest tak, ze jakas nie reklamowana masc dziala cuda...
legionista
02-11-07, 21:21
Na twoim miejscu poszedł bym do lekarza on ci najlepiej powie co to jest a z maści polecił bym ben gaj albo fastum lub naproxen wybór należy do ciebie
Sonny_Black
03-11-07, 08:29
hmy ja takie cos mialem po lewej stronie ale nie wiem czy to mi sie stalo na treningu czy na silowni w kazdym razie przy niektorych ruchach mnie to zaczynalo bolec. smarowalem to ketopromem a od silowni jakis mniejszy czas odpoczalem
Miałem coś podobnego po treningu martwego ciągu. Bardzo długo czekałem na ustąpienie bólu bo okk 1 roku...(nie będąc u lekarza) Ból ustępował z czase, ale bardzo pomogły: maści rozgrzewające, ciepły prysznic kierowany w dolny odcinek pleców oraz masaż. Jeśli nie masz czasu na lekarza, lub poprostu omijasz lekarzy z daleka to proponuje Ci taką terapię. Pozdrawiam
Idż do lekarza, nikt Ci (na oko) nie powie co Ci sie naprawde stało. Też tak mówiłem i trzymało mnie 2 miesiące. W końcu poszedłem do lekarza i musiałem nosić jakiś plaster sciągający z jakimiś substancjami przez miesiąc, dopiero wtedy bół przeszedł. Nie ma co ryzykować !
Ja staram sie omijac lekarz, bo zycie nauczylo mnie, ze oni wiedza mniej ode mnie :( Bol powoli juz mija, nie moge jednak tylko robic brzuszkow, ani jednego, cos jakby mnie w tych plechach blkowalo. Pozdro
A położ się na plecach i niech ktoś pojezdzi palcem po krzyzu, jak wyczujesz tak jakby przeskakujące "kulki" to spodziewaj się ze teraz Ci przejdzie a za miesiac, dwa bedziesz sikal z bolu. Ja bym na twoim miejscu poszedl do lekarza medycy sportowej.
Sonny_Black
07-11-07, 17:01
hm jezeli lekarz ci nie odpowiada to pamietaj ze jest duzo innych! przejdz sie do lekarza np. w innym miescie
mozesz kupic plaster rozgrzewajacy i robic reszte z tego co pisali inni pozdro.
z miesiac temu miałem to samo. co zrobiłe?? przez kilka dni nie chodziłem na siłownie, nie cwiczyłem na włefie, nie wykonywałem gwałtownych ruchów, i sporo lezałem na podłodze badz na czyma twardym i płaski. bul ustapił po kilku dniach
p.s.
ktoś to pisał zebys poszedł na basen. pod zadnym pozorem tego nie rób, chyba ze po uzgodnieniu z lekazem. jezeli nie wiesz dokładnie co ci sie stało, nie chodz na siłownie, nie biegaj, i na basen tez nie chodz.
Wlasciwie bol juz ustapil, ale boje sie, ze bedzie tak jak pisal Duzen. Bol wroci i to ze zdwojona sila
mi naprzykład nie wrócił. Ja np poprostu przeciazyłem kregosłup, bol oczywiscie promieniował na cały odcinek ledzwiowy pleców. dałem mu odpoczac kilka dni i teraz jestem jak nowy:) jak nie jestes pewien to poprostu idz do lekaza, on to zobaczy, i wystawi fachowąopinie...
mysle ze ten temat moe ci pomóc http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=1200&highlight=augmentin
zdrowiej szybko pozdro
Dzieki dudixx90. Dzis za mna kolejny trening i w sumie nic mnie juz nie bolalo, ale na wszelki wypadek dalej smaruje sie mascia, bo pod wieczor czuje lekkie rwanie w okolocy ledzwi. Pozdro
krótko i na temat do forumowicza dudixx90 - jestes tu tylko żeby łapać Sog-i? Wydaje mi się że za każdą odpowiedź chcesz mieć sog-a...co by było gdyby nie istniał sog? pisałbyś wogóle?