Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bol w dolnym odcinku plecow

ubermas
02-11-07, 18:48
Dzien dobry, czesc i czolem! Dzis na treningu robilem plecy i niestety, gdy wykonywalem ostatnie powtorzenie wioslownia sztanga to jebnelo mi cos w dole plecow po prawej stronie. Mysle, ze to jakis miesien albo jego przyczep. Boli mnie najbardziej kiedy siadam, klade sie lub w czasie wstawania, gdy stoje albo ide to caly czas czuje lekki bol. Wiem, ze nikt tu nie jest lekarzem i nie da sie konkretnie odpowiedziec na pytanie co mi jest, ale moze ktos z was mial podobna przypadlosc i moglby mi napisac co bral i ile to mniej wiecej trwalo. Najgorsze jest to, ze dzis mialem zaczac swoj nowy, piekny plan, po tygodniowej przerwie w celu leczenia starych kontuzji, jak widac plan chuj strzelil. Z gory dzieki za kazda odpowiedz. Pozdro

gangster
02-11-07, 19:06
Ja kiedys sobie naderwalem lekko miesien plecow,tez dolne partie,poczulem silny bol i skonczylem trening.Odczekalem kilka dni i bylo ok.

Prezydent_1c
02-11-07, 19:40
Kręgi mi się wydaje lub naderwanie lekkie. Mogło sie coś przesunąć, a spowodowane mogło być to złą rozgrzewką . Ja proponuje troche na basen pochodzić żeby rozciągnąć troche kręgosłup i narazie zadych skłonów itp. nie robić i nie dzwigać nic ciezkiego (poprostu troche go odciążyć). (tak zrobiłbym ja jakbym nie poszedł do lekarza.)

ubermas
02-11-07, 21:07
Znacie moze jakas dobra masc? Wiem, ze jest ich pelno, ale czesto jest tak, ze jakas nie reklamowana masc dziala cuda...

legionista
02-11-07, 21:21
Na twoim miejscu poszedł bym do lekarza on ci najlepiej powie co to jest a z maści polecił bym ben gaj albo fastum lub naproxen wybór należy do ciebie

Nuru89
02-11-07, 21:30
polecam Reparil

Sonny_Black
03-11-07, 08:29
hmy ja takie cos mialem po lewej stronie ale nie wiem czy to mi sie stalo na treningu czy na silowni w kazdym razie przy niektorych ruchach mnie to zaczynalo bolec. smarowalem to ketopromem a od silowni jakis mniejszy czas odpoczalem

pey
04-11-07, 12:24
Miałem coś podobnego po treningu martwego ciągu. Bardzo długo czekałem na ustąpienie bólu bo okk 1 roku...(nie będąc u lekarza) Ból ustępował z czase, ale bardzo pomogły: maści rozgrzewające, ciepły prysznic kierowany w dolny odcinek pleców oraz masaż. Jeśli nie masz czasu na lekarza, lub poprostu omijasz lekarzy z daleka to proponuje Ci taką terapię. Pozdrawiam

duzen
05-11-07, 14:32
Idż do lekarza, nikt Ci (na oko) nie powie co Ci sie naprawde stało. Też tak mówiłem i trzymało mnie 2 miesiące. W końcu poszedłem do lekarza i musiałem nosić jakiś plaster sciągający z jakimiś substancjami przez miesiąc, dopiero wtedy bół przeszedł. Nie ma co ryzykować !

ubermas
06-11-07, 22:42
Ja staram sie omijac lekarz, bo zycie nauczylo mnie, ze oni wiedza mniej ode mnie :( Bol powoli juz mija, nie moge jednak tylko robic brzuszkow, ani jednego, cos jakby mnie w tych plechach blkowalo. Pozdro

duzen
06-11-07, 22:49
A położ się na plecach i niech ktoś pojezdzi palcem po krzyzu, jak wyczujesz tak jakby przeskakujące "kulki" to spodziewaj się ze teraz Ci przejdzie a za miesiac, dwa bedziesz sikal z bolu. Ja bym na twoim miejscu poszedl do lekarza medycy sportowej.

Sonny_Black
07-11-07, 17:01
hm jezeli lekarz ci nie odpowiada to pamietaj ze jest duzo innych! przejdz sie do lekarza np. w innym miescie

wara
08-11-07, 18:42
mozesz kupic plaster rozgrzewajacy i robic reszte z tego co pisali inni pozdro.

milo90
08-11-07, 21:19
z miesiac temu miałem to samo. co zrobiłe?? przez kilka dni nie chodziłem na siłownie, nie cwiczyłem na włefie, nie wykonywałem gwałtownych ruchów, i sporo lezałem na podłodze badz na czyma twardym i płaski. bul ustapił po kilku dniach

milo90
08-11-07, 21:21
p.s.
ktoś to pisał zebys poszedł na basen. pod zadnym pozorem tego nie rób, chyba ze po uzgodnieniu z lekazem. jezeli nie wiesz dokładnie co ci sie stało, nie chodz na siłownie, nie biegaj, i na basen tez nie chodz.

ubermas
08-11-07, 22:16
Wlasciwie bol juz ustapil, ale boje sie, ze bedzie tak jak pisal Duzen. Bol wroci i to ze zdwojona sila

milo90
08-11-07, 23:23
mi naprzykład nie wrócił. Ja np poprostu przeciazyłem kregosłup, bol oczywiscie promieniował na cały odcinek ledzwiowy pleców. dałem mu odpoczac kilka dni i teraz jestem jak nowy:) jak nie jestes pewien to poprostu idz do lekaza, on to zobaczy, i wystawi fachowąopinie...

dudixx90
09-11-07, 11:58
mysle ze ten temat moe ci pomóc http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=1200&highlight=augmentin
zdrowiej szybko pozdro

ubermas
09-11-07, 13:15
Dzieki dudixx90. Dzis za mna kolejny trening i w sumie nic mnie juz nie bolalo, ale na wszelki wypadek dalej smaruje sie mascia, bo pod wieczor czuje lekkie rwanie w okolocy ledzwi. Pozdro

pey
09-11-07, 13:39
krótko i na temat do forumowicza dudixx90 - jestes tu tylko żeby łapać Sog-i? Wydaje mi się że za każdą odpowiedź chcesz mieć sog-a...co by było gdyby nie istniał sog? pisałbyś wogóle?