Zobacz pe³n± wersjê : Pro¶ba...
Witam.Po 2 miesiecznym sta¿u na si³owni u mojej siostry na brzuchu w dwóch miejscach pojawi³o sie zgrubienie co¶ w rodzaju grubej ¿y³y. Znajduje sie to pod skora,jest odczuwalne przy dotyku. Moze wie ktos co to moze byc i co moglo byc tego przyczyna? Co radzicie aby temu zapobiec...
Te a nies± to miê¶nie mo¿e rzuæzdjêcie
Najlepiej jak gdyby twoja siostra by³a go³a
Nie sa to miesnie...nie zapodam zdjecia bo tego nie widac. Jest to odczuwalne jedynie w dotyku
Hmmm z takim problemem to tylko do lekarza kolego! To mo¿e byæ nawet przepuklina! Nie zwlekajcie z tym!
VegetaSSJ3
04-11-07, 13:22
Pey dobrze pisze z takim rzeczami nie ma zartow a nie dzwigala czegos ciezkiego
moze faktycznie to przpuklina
Nie musia³a d¼wigaæ. Mog³a gwa³townie podnie¶æ siê z ciê¿arem nie rozgrzewaj±c siê wcze¶niej. Je¶li miê¶nie brzucha nie s± rozci±gniete i nie przyzwyczajone do treningu niezbedna jest rozgrzewka!
"Je¿eli przepuklina pojawi³a siê, pewne jest ¿e nie zniknie. Wrêcz przeciwnie bêdzie siê powiêkszaæ, a dolegliwo¶ci z ni± zwi±zane bêd± siê nasilaæ. Jednak nie samo istnienie przepukliny czy nawet efekt kosmetyczny stanowi problem. Najwiêksze niebezpieczeñstwo to powik³ania..."
"Najwiêksze niebezpieczeñstwo powstaje, gdy na skutek ucisku jelit we wrotach dochodzi do zatrzymania pasa¿u jelitowego czyli niedro¿no¶ci mechanicznej a nastêpnie martwicy i przedziurawienia jelit..."
Lekarz!!!
Ju¿ poleci³em jej odwiedzenie lekarza. Dzieki;]
Bardzo dobrze:) Zdrówka ¿yczê:)
wlasnie tydzien temu tez to mialem zaczolem robic intensywnie brzuch i w okolicach pepka cos mi wyskoczylko jak dotknolem to bardzo bolalo do ttej pory nie wiem co to bylo nerw ??? ale juz przeszlo :)