Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Paczka z pobraniem z możliwością otwarcia

Smug
02-11-07, 10:30
Czesc,

Mam taki mały problem. Ostatnio sprzedałem fona na allegro. Paczka miała być za pobraniem z możliwością otwarcia. Po uzupełnieniu wszystkich dokumentów ( cholera ile tego jest) i wysłania telefonu, w poniedziałek dostałem taką szarą kopertę z dokumentem, że wszystko jest zgodne z opisem zawartości, data i podpis odbierającego. Jeżeli jest zgodny i gosciu to podpisał, tzn. że musiał zapłacić za paczkę? Jeżeli dostałem to pismo, to chyba powinienem od razu dostać kasę? Pytam, bo nie chcę żeby się okazało, że będę stratny na przesyłce . Chciałem iść zapytać na pocztę, jednak stwierdziłem, że najpierw się tak popytam żeby tam nie wyjść na głupka itp :). Sogi będą rozdane oczywiście za pomoc. Pzdr.

ZielonGSM
02-11-07, 10:40
Smug, a wpłata miała być na konto bankowe?? czy na przekaz pocztowy??
Wpisując dane do pobrania sumujesz cenę telefonu i cenę łączną wysyłki(np. priorytet,pobranie,poste restante,otwarcie, ostrożnie, wartościowa..)
A możesz dać fotkę tej koperty??

Smug
02-11-07, 10:54
Ja wiem o tym. Kasa miała przyjsc na adres do domu. Kurczę fotkę dam poźniej bo własnie się akumulatorki do aparoatu ładują. Koperta zwykła szara, nadawca oddział poczty gdzie trafiła moja paczka, w srodku dokument który uzupełnialem u siebie na poczcie w którym było wymionienione co znajduję się w paczce. Teraz na dole jest to podpisane, że " Wynik sprawdzenia zawoartości jest zgodny" , na samym dole data i podpis tego goscia który to brał. Wychodzi na to, że wszystko mu się zgodziło i za paczkę zapłaciił. Przy normalnej wysyłce za pobraniem kasę zazwyczaj miałem w 2,3 dni po wysyłaniu. Może teraz jest takie opóźnienie i Wszystkich Świętych? Zobaczymy...

ZielonGSM
02-11-07, 11:07
Tak. Dostałeś dokument oświadczające że wszystko jest ok.
teraz poczekasz na przekaz około 4 dni z możliwością do 2 tyg. zależy od poczty...

Smug
02-11-07, 13:08
ok.Dzieki. Sogi poleciały:)