Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Salbutamol wycofany! co go zastąpi?

Zenek88
23-10-07, 22:40
Ostatnio firma WZF wycofała z produkcji Salbutamol w tabletkach(inne wersje pozostają prw, iniekcje, syropy, inhalatory), teraz pozostają tylko zasoby w magazynach, wiec moje pytanie czym go zastąpić?

Oczywiście produkt musi być dostępny w polskich aptekach i w formie tabletek.

czy sadzicie ze oplaca sie kupować, sally w innych wersjach np syrop, nie jestem troche przekonany co do zastosowania takiej postaci w sporcie siłowym,

Czekam na sugestie

Zoth
23-10-07, 23:35
w aerozolach syropach itd. nic ci nie da... Sally to lek na astme tak samo jak clen i są głównie przypisywane w aerozolach oczywiście clen nie dostanie już sie w polskiej aptece chyba że by sie sprowadzało ale za dużo roboty. Co do Sally w aerozolu to działa tak samo jak i w syropie czyli działa głównie zwalczając astme żadnych efektów w kulturystyce nie daje chyba że stosuje je sie w postaci iniekcji lub tabsów. Co do tego to jestem pewien bo miałem kiedyś astme i naginałem sally najpierw w syropie potem w aerozolu i nie daje żadnych efektów o jakie Ci chodzi. Nie ma czym sie martwić moim zdaniem clenbuterol jest lepszy i mozna go dostać u dilerów za nie astronomiczne pieniądze...

Zenek88
24-10-07, 11:55
wegług wyników badań jakie były prowadzone na temat clenu i sally,
Clen ma o wiele słabsze działanie anaboliczne, i powoduje zmiejszenie siły, i wydolności, czyli mi sie nie podoba, A cena clenu jak i sally u dilera nie odpowiada mi skoro nie mam klopotu z receptami wole płacić 1zł za paczke w aptece

vold
24-10-07, 13:47
Odpowiedni clen i nie ma problemu.

Zoth
24-10-07, 16:46
wegług wyników badań jakie były prowadzone na temat clenu i sally,
Clen ma o wiele słabsze działanie anaboliczne

Ani clen ani sally nie dają działania anabolicznego i do dzisiaj tego nie stwierdzili czy daje bo żeby o tym sie przekonać musieli by zastosować cykl jak dla krowy a człowiek jego nie wytrzyma... Clen i sally w kulturystyce jest tylko poto żeby zredukowac tkankę tłuszczową nic pozatym...

Zenek88
24-10-07, 21:44
Ani clen ani sally nie dają działania anabolicznego

Mają tylko efekt nie jest taki jaki byśmy chcieli
sally>clen

Wracając do tematu kto zna jakiś środek o substancji czynnej "Salbutamolum" lub "Clenbuterol Hydrochloride"
dostępny w polskiej aptece

peitsch
11-11-07, 01:09
Zenek - z astmy nie da sie calkowicie wyleczyc, wiec nie mogles jej miec i juz nie masz.. Salbutamol jest jeszcze w dysku wziewnym (Ventolin) - po otwarciu masz taka sama zawartosc, jak w tabsach