PDA

Zobacz pełną wersję : co do krety?

lucko89
11-10-07, 14:59
heja
juz niedlugo nastapi u mnie 1 cykl na krecie:D i mam takie pytanie co do tej kreatyny kupic do lepszego wchloniecia,szybszego transportu a moze poprostu wystarczy gdy bede popijal sokiem owocowym hm..?? co o tym sadzicie ??

dodam ze to bedzie Olimp mega caps

a czy witaminki typu Wigor complete moga byc?

Krzychu999
11-10-07, 15:10
możesz tauryne dołozyc albo bcaa i bedzie spoko

Punisher
11-10-07, 15:17
Sokiem owocowym nie bardzo, jak już to winogronowym.
Możesz dokupić carbo i z nim łączyć porcję kreatyny.

Kakashi
11-10-07, 16:02
carbo, tauryna :D sofok666 a moge Cp rozpuszczac w soku winogronowym?? bo jak mam w zwykłej wodzie to mnie okropnie muli i zbiera mi sie na wymioty i cos czuje ze jak tak dalej pójdzie to wreszcie puszcze pawia!! (chodzi mi tylko o poranna dawke)

lucko89
11-10-07, 16:56
chodzi tu o cos co ma duzo cykru tak??czyli soczek jakis winogronowy moze byc a pomaranczowy?

I czy moge kupic Wigor complete zamiast np. Multipack 36 lub innych???

Punisher
11-10-07, 17:27
sofok666 a moge Cp rozpuszczac w soku winogronowym??
No zobacz czy ci smakuje. Ty masz chyba naturalny smak..
bo jak mam w zwykłej wodzie to mnie okropnie muli i zbiera mi sie na wymioty i cos czuje ze jak tak dalej pójdzie to wreszcie puszcze pawia!!
Weź mnie nie strasz :D

chodzi tu o cos co ma duzo cykru tak?
Nie.Cukier nie.Cukier gronowy(glukoza) tak. Kup carbo jak nie masz z czym mieszać.

lucko89
11-10-07, 17:34
czyli mam kupic carbo i ile dodac do jednej porcji krety??

ps.jestesm typ endo wiec nie za duzo 20g carbo do jednej porcji krety starczy??a moze sama glukoze kupic hm..???

a jak z tymi witaminami??

Punisher
11-10-07, 17:48
Kup carbo i porcja to zalezy, moze byc 20 czy tam 30g.

Kakashi
11-10-07, 22:16
mam naturalny smak...i nie wiem czemu mi zawsze jest niedobrze po porannej porcji...spróbuje teraz to połączyc z tym sokiem oblukamy jak bedzie:D:P

tom
11-10-07, 23:48
rano radze brac bez dodatkow - wspomaganie transportu kreatyny to element marginalny w praktyce nie zauwazysz roznicy suplementacji razem z dodatkami lub bez dodatkow wywolujacych wzrost poziomu insuliny
ale jesli sie pokusisz na maksymalizowanie wchlaniania kreatyny:
- jesli ma byc to samo carbo to musi byc 1g/kg
porcje 30-40 gr nic nie daja no chyba ze dla osoby wazacej 30 kg...:)
chyba ze ma to byc carbo + bialko to ok. 60gr carbo +30gr bialka - dla osoby wazacej 80-90 kg
carbo mozna zastapic np. tauryna lub d-ryba

Punisher
12-10-07, 13:44
tom nie możesz tak mówić. Niewyobrażam sobie picia tyle carbo, ile to wody by trzeba było wypić. Poza tym, jedni mają szybszą przemianę materii, inni wolną, wiec jak już, to od tego powinno się ustalać dawkę.

tom
12-10-07, 14:13
na czczo czy po treningu nic sie nie stanie...
oczywiscie nie polecam samego carbo np. lepiej jest carbo + bialko lub calkiem inny dodatek...
a wzrost poziomu insuliny bedzie nieznaczny lub niewystarczajacy jesli bedzie to porcja 30 carbo (mam na to papiery) jak juz wspomagac transport kreatyny i innych cennych skladnikow to robic to skutecznie

lucko89
14-10-07, 10:47
to co do lepszego transportu i wchoniecia krety CARBO(ok.25g dziennie) czy GLUKOZA(ok.25g dziennie)???

Punisher
14-10-07, 14:17
Z tym transportem to troche bajki, ale jak masz wybeirać m-dzy tym i tym to jednym słowem carbo.

lucko89
14-10-07, 14:58
to nic z tego nie kupie bede popijal sobie sokiem i tez chyba sie wchlonie i efekty beda co nie??

tom
14-10-07, 18:09
czy bedziesz poprawial transport czy nie to w praktyce roznicy nie odczujesz - rob jak chcesz
to czy popijesz sokiem czy woda to bez roznicy bo sok nie ma tyle cukru zeby spowodowal konkretny wzrost poziomu insuliny...