PDA

Zobacz pełną wersję : Czy to dobry dobór i nie tylko

spyder
09-10-07, 13:13
Witam. Zacząłem ćwiczyć na siłowni około miesiąca temu, ważyłem jakieś 63.5kg (182cm). Równocześnie z początkiem siłowni zacząłem brać odżywkę węglowodanowo białkową Hi Tech Whey Mass Gain. Po 3 tygodniach intensywnych ćwiczeń (rozgrzewkowe na wszystkie partie mięśniowe) 3x w tygodniu przytyłem ok. 7kg (nie wiem czy to możliwe) do 70kg.

Dokupiłem dzisiaj znowu tę odżywkę + aminokwasy aminomax 6800 Trec + Centrum.
Mam jakieś obawy w braniu zbyt dużej ilości witamin itp. , może ktoś mnie uspokoi?...Jak brac ten zestaw?

Co do Centrum to kupiłem te witaminy z powodu poniższego...

W tym tygodniu zacząłem ćwiczenia na masę (klatka-biceps, plecy-triceps, barki-nogi, brzuch codziennie).
Dzisiaj w trakcie wykonywania 2 serii z planu "klatka-biceps", akurat w trakcie skośnej ławki zacząłem odczuwać duszności i dosyć spore zmęczenie. Przesilenie....?
Jaka może być tego przyczyna, musiałem przerwać trening niemalże w połowie?
Przyznaje, że mam niedomykalność zastawki, ale to jest dosyć częsta przypadłość, natomiast oprócz siłowni gram raz w tygodniu w piłkę i nie odczuwam żadnych dolegliwości, typu nadmierne zmęczenie.

Dzieki z gory.

SEBAN
09-10-07, 14:59
Po 3 tygodniach intensywnych ćwiczeń (rozgrzewkowe na wszystkie partie mięśniowe) 3x w tygodniu przytyłem ok. 7kg (nie wiem czy to możliwe) do 70kg.

Musiałes mieć niezłą dietę,bo gainer sam nic by nie zdziałał.Co do drugiej sprawy,to nie mam pojecia,moze za duże obciązenie w ćwiczeniu które robiłeś???Nie mam pojęcia.

wara
09-10-07, 17:39
moze za mala wentylacja pomieszczenia albo hmm moze odbijasz ciezar od klaty za mocno??

spyder
10-10-07, 19:43
a odnośnie zestawu jaki posiadam, jak doradzalibyście stosować?

Kakashi
10-10-07, 20:24
ja radze wogole sztangi poczas cwiczen nie kłasc na klatce tylko na kilka cm przed :D

Punisher
10-10-07, 20:49
Hi Tech Whey Mass Gain stosuj tak jak brałeś tzn w celu uzupełnienia diety. Miedzy posiłkami. W tym: 1h przed treningiem, 0.5h po treningu.

aminokwasy aminomax 6800 Trec
To zależy jak bierzesz inne suple tzn tego gainera.
Mw:bezpośrednio po treningu, przed snem lub rano. Dziennie 2 porcje po 4kapsy.

Centrum
Co to jest?Takie witaminki z apteki?

Prezydent_1c
10-10-07, 21:16
Centrum to witaminy ;) Możesz je brać tak jak masz tam napisane i ile dobrze pamietam 1 kap dziennie. Nic ci się nie stanie bo jeśli ćwiczysz naprawde to jednak są one ci potrzebne.

HuGsoN
11-10-07, 08:41
Centrum 1 dziennie. Może faktycznie przygniatasz sobie klatę i brakuje Ci powietrza, też nieraz tak mam.

spyder
11-10-07, 08:50
fakt faktem, że przed skośną ławką robiłem płaską i tam odbijałem sztangę od klatki kilka razy, no nic zobaczymy po kolejnych treningach, dzięki wielkie

HuGsoN
11-10-07, 09:11
No to teraz spróbuj wyeliminować ten błąd techniczny.

Kakashi
11-10-07, 15:55
zmniejsz sobie troche ciezar i nie bedzie potrzeby tego odbijac...a jak juz to lepiej wykonac te ruchy z pomaca kolegi:D