PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie dania polecacie jeść???

hans87
08-10-07, 12:39
Witam! Nie przeszczegam żadnej diety, bo z moim trybem życia jest o to bardzo ciężko. Chciałbym abyscie mi napisali czym mam sie odzywiać aby aby mieć lepsze efekty w treningach.
Z tego co wiem to wskazane sa:
- jajka
- pierś z kurczaka
- ryż

I na tym sie konczy moja wiedza na temat zdrowego odżywiania, co jeszcze polecacie?? Licze na jak najwiecej propozycji :) pozdrawiam

SEBAN
08-10-07, 13:37
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=228

Powinno coś pomóc,poza tym polecam dział DIETA!!!!

hans87
08-10-07, 13:54
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=228

Powinno coś pomóc,poza tym polecam dział DIETA!!!!

Wielkie dzięki, nie zauważyłem ze to jest w przyklejonych :P ps. ale jak macie jeszcze jakies inne propozycje to piszcie ;) pozdrawiam

pey
08-10-07, 20:57
Nie skupiaj się jedynie na ryżu, jajkach i piersiach z kurczaka. Weź pod uwagę inne rodzaje mięs, nabiał : biały ser, żółty ser, rób często twarożek, pij mleko i jedz czekoladę. Ważny jest też chleb który pomoże przy pracy żołądka i wątroby.

SEBAN
08-10-07, 21:21
Z tym mlekiem i czekoladą to tak w rozsadnych ilościach kolega zapomnial dodać...

hans87
08-10-07, 21:28
Nie skupiaj się jedynie na ryżu, jajkach i piersiach z kurczaka. Weź pod uwagę inne rodzaje mięs, nabiał : biały ser, żółty ser, rób często twarożek, pij mleko i jedz czekoladę. Ważny jest też chleb który pomoże przy pracy żołądka i wątroby.

Jasne że będę jadł też inne rzeczy, ale wiem że te są wskazane dla osób ćwiczących. ps. mowisz ze moge jeśc czekoladę? przyznam że staram sie jej unikać bo od niej sie tyje. Chyba ze w małych ilościach, ale nie wiem ile moge jej jeść. pozdrawiam

HuGsoN
08-10-07, 22:31
Dobre są również koktajle na uzupełnienie diety.
Jeden mojego przepisu:
- 0,5 tabliczki czekolady
- 500g serka waniliowego np. Jogobella, mają takie opakowania.
- 4 banany
- 300 ml mleka

Wszystko do miksera z ząbkami :)
Całość to 3 porcje, pić pomiędzy posiłkami.
1350 kcal dzielone na 3.

hans87
09-10-07, 02:27
moto2004 chętnie sobie kiedys takie cos przyżądze, a powiedz mi ile razy w tyg można takie cos pić???