Zobacz pełną wersję : odzywki a sport
amanskiusz
07-10-07, 00:03
czy mozna brac odzywki jesli uprawia sie sport??
zapytajnik
07-10-07, 00:08
jaaaaaaaaaaaaaaaasne ze tak...przeciez silka to tez jest sport;d;dd;a odzywki mozna zazywac trenujac kazda dziedzine sportu...tylko trzeba przy odpowiednim sporcie zazywac odpowiednie suple;d;dd;zalezy oczywiscie na czym ci zalezy;d elloo
amanskiusz
07-10-07, 00:09
no mi chodzi o bialko... bo gram w siatkowke i chce przybrac troche masy no i wiecie... pozdro
zapytajnik
07-10-07, 00:16
wiesz... ja ogolnie mysle ze mozesz brac bialeczko...ale czy w siatkowce nie lepiej jest wziac cos na wytzymalosc??jakies witaminki ??
białko w siatkówce bez sensu:D ja bym wzioł kreatyne tylko ze dla Ciebie powiedzmy 5-6 gram dziennie bo nie masz takiego wysiłku jak na silowni:D mono by było ok:D pzodro:D
Ja myślę, że kreatyna jest niezbyt dobra w siatkówce, proponowałbym coś na wytrzymałość. Kreatyna raczej jest wskazana przy ćwiczeniach siłowych.
Raczej podzielam opinie - zapytajnika-a.
amanskiusz
07-10-07, 11:06
wiec co moglibyscie mi zaproponowac??
chcesz przybrac masy to na silke sie zapisz:) bo tak sama siatkowka...
nie bierz odzywek
odzywiaj sie jak trzeba i ew.gainera dobrego sobie kup
to powinno ci pomoc przybrac masy
amanskiusz
07-10-07, 11:34
znaczy ja mam taka przydomowa silke... tylko ze chcialbym troche przypakowac i tylko nie wiem co brac
to jak zaczynasz na siłce zacznij od planu potem dietka a jak nie to popytaj jakie odzywki wziac (gainery lubbiałka) ja polecam ostrowie wpc tania i skuteczna a z gainerów to mass xxl :D pzodro:D
a jesli bedziesz tylko cwiczył siatkówke to kreatyna tak jak pisałem
wszyscy piłkarze siatkarze tenisisisci koszykarze...wszyscy zarzywaja kreatyne tylko ze w mniejszych ilosciach niz Ci co maja sporty siłowe!!
amanskiusz
08-10-07, 20:51
wiec mam 100 zeta wiec kupie za to cos dobrego?? jesli tak to powiedzcie co
ja bym kupił kreatine mega kaps olimpu 150 kaps Ci wystarczy i rano bierz 2 a po południu lub po treningu 3:D i bedzie okD: popijaj woda:D
Ja podzielam zdanie radara. Kreatyna według mnie jest też na wzmocnienie. Przecież działa na wydłużenie działania mięśnia na fosfokreatynie, zaraz po działaniu wstępnym na ATP podajże. Następnie dopiero brana pod uwagę jest glukoza itp. Chyba dobrze pamiętam z biologi :)
Jednak jeżeli zamierzasz poćwiczyć sobie delikatnie na domowej siłce, to gainer, lub białeczko, tak jak radar polecił: mass XXL i ostrovia, chociaż lepiej np. pro longatum z biogenixa. Po 6 mięsiącach dopiero jakąś kreatynę, koniecznie mono.
tak tylko pro lonagatum jest duzo drozsze od ostrowi:D a skoro on chce tylko na siatke to ostrowia na bank wystarczy a cena dosc niska:D
ja wiem ze duzo sportowców to bierze na wytrzymałosc:P zidane dostał przeciez kare za uzywanie kreatyny...wtedy jeszcze była zabroniona we francji...kretynyzm:P