PDA

Zobacz pełną wersję : odżywka na masse z kreatynkom

sebcio
05-10-07, 21:52
witam All Chcialbym kupic jakas odzywke na poczatek ale na masse i do tego jakas kreatynke bo slyszalem ze wspomaga tylko jest jeden problem tak gdzies do 50zł ZA odpowiedzi THX wielkie

Kakashi
05-10-07, 21:58
jaki staz?? waga wzrost??:>

Sosnalol1705
05-10-07, 22:06
Jak juz masz jakis staz to kup sobie cretyne mega caps olimp i do tego tauryne a i jedz duzo . Wyrobisz sie prawie w 50 zł

Kakashi
05-10-07, 22:42
no wyjdzie Ci 70 zł ale naprade sie opłaca...ale musisz juz cwiczyc ok 6 miesiecy zeby wziac krete!!

HuGsoN
05-10-07, 23:01
Jak nie masz stażu to gainera tylko...

sebcio
09-10-07, 15:56
mam 52 kilo i 176 wzrostu i gdzies z 2 miesiace cwiczen cos poradzicie?? moze olimpa mega caps i do tego mass xxl?? albo inny gainierek :P

nowin
09-10-07, 16:14
żadnej kreatyna Ci teraz nie pomoże, całą kase zainwestuj w diete bo jak masz 50 zł do wydania na suple to raczej diete też masz mizerną

sebcio
09-10-07, 16:26
zaproponuj jakas odzywke tak zebym na niej troche poszedl na mase moze byc do 60 :D mi sie wydaje ze po samym gainierku za duzo nie pujdzie :/ nie wiem jak ty sadzisz :P ODP cwiczylem juz wczesniej ale mialem przerwe gdziej z 3tygodnie

Punisher
09-10-07, 16:45
Nie kupuj supli tylko ułóż porządną dietę masową.

Kakashi
09-10-07, 18:49
skoro nie masz kasy to kup lepiej jedzenie i tez bedize gitez:D

Street Fighter
09-10-07, 22:09
Jak juz masz jakis staz to kup sobie cretyne mega caps olimp i do tego tauryne a i jedz duzo . Wyrobisz sie prawie w 50 zł

tauryne a co to jest ?? taki jakiś gainer ? a zamiast tego można np mega masa .mas xxl jeść?
a te krete co wymieniłeś to mono jest ??

Tauryna jest warunkowo-niezbędnym aminokwasem, który nie jest tak dobrze znany jak inne aminokwasy takie jak na przykład glutamina, jednakże odgrywa ona ważną role. Taurynę możemy znaleźć w mięśniu sercowym, białych krwinkach krwi, centralnym układzie nerwowym oraz mięśniach szkieletowych. Odgrywa ona ważną role w metabolizmie i jest niezbędna dla noworodków, gdyż nie potrafią one same jej wytwarzać. Organizm dorosłego człowieka wytwarza sam taurynę, jednak gdy ilość tego aminokwasu jest nie wystarczająca możemy ją uzupełnić. Bogate w taurynę są jajka, produkty mleczne, mięso oraz proteiny pochodzące z ryb. Jeśli jesteś wegetarianinem możesz mieć niedobór tego aminokwasu, a jeśli spożywasz mięso prawdopodobnie ilość tauryny w twoim organizmie jest wystarczająca. Tauryna po raz pierwszy została znaleziona w żółci wołu w 1827 i aż do roku 1975 nie była uważana za ważny element odżywiania. Wtedy to zostało odkryte, że sztucznie odżywiane niemowlęta w odróżnieniu od niemowląt karmionych piersią nie były w stanie utrzymać prawidłowego poziomu tauryny w organizmie. Tauryna jest elementem budulcowym wszystkich innych aminokwasów. Funkcjonuje ona w mózgu oraz sercu gdzie pomaga stabilizować błony komórkowe. Stanowi ponad 50% wszystkich aminokwasów serca. Wiele badań wykazało, że tauryna jest niezbędnym elementem w rozwoju ssaków a jej niski poziom może powodować problemy takie jak opóźnienie wzrostu czy zwyrodnienie siatkówki. L-Tauryna była także używana do leczenia schorzeń takich jak zaburzenia sercowo-naczyniowe, epilepsja, alkoholizm, mukowiscydoza oraz alzheimer.

to to ?

A na ile mi starczy tej krety co wymieniłeś??Mogło by być takie coś ze ta kreta co wymieniłeś + Tauryna + mega mas(napisałeś ze dużo jeść a ja nie mam żadnej diety?).Chciałbym se zrobić taki cykl ale nie wiem ile tego se kupić żeby coś mi poszło tej masy mięśniowej(myślałem nad takim miesięcznym cyklem)chcę sie do tego przygotować bo to już za 2/3 miechy :D Napisz mi ktoś ile tego kupić:P

sory za oftopa