Zobacz pełną wersję : Jakie energetyki mi zaproponujecie?
xxManiekxx
29-09-07, 01:02
Witam,
zastanawiam sie nad kupnem jakis energetykow. Slyszalem ze sporo daja, lepiej sie trenuje itp. co Wy o tym sadzicie i jak cos to co polecicie?
ISOFASTER TRECA 400g za 18 zl
pomoglem?? daj soga! xD
rafalkomando
29-09-07, 20:41
Energetyki jak najbardziej ci sie przydadzą, polecam np carbo przed i po treningu w celu uzupełnienia straconego glikogenu podczas treningu, ( a ty kolego sie tak nie pazerz nad tymi sogami ludzie sami przyznaja sogi jak im pomozesz, a one nei sa tu po to zeby sie o nie upominac, zasłużysz dotaniaesz!!.
Ja jak mam naprawę chujowy dzień to przed trenem biorę SPEED8, daje mocnego kopa. Jednak trzeba za niego zapłacić i jako pomoc codzienna do treningu się nie nadaje. Kup carbo, może być z olimpu. Kolega wyżej dobrze napisał.
Jeżeli już mowa o kopie to raczej coś z kofeiną i guaraną.
pomoglem?? daj soga! xD
I po ch** ci te sogi hahahha
Piłem dzisiaj jakiś tam Replay czy coś tam bo byłem na mistrzostwach polski i w sumie to te wszystkie tigery, xl'y, bulity to jeden i ten sam c... Tylko co do red bull'a mam respekt (ale nie do ceny ;p)
Teraz moda jest na napis "Tauryna" na energetyzerach... (zawartość 0,4g(?)/100ml)
No masz rację z tego co pamiętam na Tigerze jest napisane taurine xDDD
Aha i najśmieszniejsze jest to, że ten ''Replay'' ma bardzo podobną etykietkę do RedBull'a.
(Jak co to nie moglem edytowac posta, bo czas minal)
carbo daje dobra energie do cwiczenia.
xxManiekxx
06-10-07, 23:11
carbo powiadacie. bo nie interesuja mnie jakies red bule itp.
powiedzcie mi jakiej firmy kupic te carbo vital maxa?
Jeżeli chodzi o napoje jak red bul itp. to nie polecam. Jeżeli twój trening nie przekracza 60 minut, to może się obejść bez carbo. Wystarczy woda niegazowana. Po treningu dobre są węglowodany.
Można np. zjeść banana.
xxManiekxx
07-10-07, 08:28
Moj trening trwa srednio 2-2,5h
Więc Carbo z Olimpu? a moze jakas lepsza firma?
to co ty na tym treningu robisz?:| moj trwa ok 1h w porywach do 1,5h ale tak dlugo?? jak długie masz przerwy??:>
Moj trening trwa srednio 2-2,5h
Stanowczo za długo!!!! Przetrenujesz sie i "spalisz mięśnie"- tak to widzę.
Zmniejsz ilosc ćwiczeń i serii,a najlepiej pokaż plan,bo coś tu nie gra.
tutaj sie zgadzamy SEBAN tez uwazam ze ma dupiaty plan:D
SEBAN ile srednio trwa twój trening?:>
xxManiekxx
07-10-07, 14:52
przerwy mam mniej wiecej 1,5 min.
a zazwyczaj na treningu robie 2 partie i do tego czasem dojdzie jakies bieganie czy cus. dla kondycji.
a co mam robic szybkie serie nie zdazyc odpowiednio odpoczac i za chwile znowu seria ze polowy nie dam wycisnac? lepiej starannie i powoli.
zreszta kazdy trenuje jak lubi.
a propo.. nie pytalem ile ma kto trenowac tylko jakie energetyki.
a dokladnie jakie carbo polecicie.
carbo olimpu juz napisalismy ze to chyba najlepsze:D
xxManiekxx
07-10-07, 19:44
dzieki