Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rozstania i powroty xD

Gebrand
27-09-07, 21:33
Witam, postanawiam wrócić na siłownię lub definitywnie z nią zakończyć. Przedstawiam Wam, jako bardziej doświadczonym w dziedzinie sportu przedstawić dwa wyjścia. Oczywiście można by je połączyć, jednak czasu na to nie znajdę. Wiadomo odpowiedz może być prosta, ze muszę sie sam zdecydować, ale mi chodzi oto, żeby ktoś powiedział co lepiej zbuduje moje ciało, i je wizualnie poprawi, czy lekkie "napakowanie", czy maksymalne odchudzanie na rowerze i brzuszkach xD. Wracając do rzeczy, oto dwie alternatywy. Aha i parametry: waga 75-77kg, wzrost 179.

1 Jaki trening mam zastosowac, zeby nieco poprawić wygląd (mam trochę obwisłej skóry po okresie, gdy wazyłem około 100kg) i jak sie mniej wiecje odzywiac, i odrazu mówie kupowanie szczegolnych produktów nie wchodzi w gre, juz raz próbowałem, a odżywek sie troche obawiam.

2. Druga opcja obejmuje skromniejsze odżywianie i jazdę rowerem połączoną z ćwiczeniami "lajtowymi" takimi jak: machanie hantlami na biceps, pompki, przysiady (taki aerobik).

lo3
27-09-07, 22:45
Ile czasu wcześniej ćwiczyłeś? Myślę, że chyba oczywiste jest to, że lepiej wygląda ktoś napakowany, bo przedzież to właśnie chudzi ludzie najczęściej zaczynają przygodę z siłownią. Boisz się odzywek? Dlaczego? Odpowiednie dawkowanie tylko pomoże w rozwoju :)

SEBAN
27-09-07, 22:50
Jesli ja mialbym tak wygladac jak piszesz i nie cwiczyc,to na pewno bym nie przestal i "doprowadzil sie do porzadku".Ale to tylko moja opinia.

Seweryn11
29-09-07, 20:57
Daj se niezłoł diete to w dziale dieta do tego siłownia jakiś roweryk poćwicz te 4 czy 5 dni w tygodniu na hama a pozostałe zostaw na roweryk itp.

TomekŁDZ
29-09-07, 21:31
Zgadzam się z lo3 (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=4674) w 100%, a co do odżywek to nie masz się czego obawiac przy dobrej diecie i treningu to naprawdę pomaga. :)