Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przybranie masy.

paweleeekkk
21-09-07, 21:22
Witam.
Możecie coś polecic na przybranie masy? (oprócz gainera). :D
Czy jakbym stosował Kreatyne z Glutaminą to na masie bym trochę przybrał?
Pytam bo nieznam się na tym aż tak. A to forum to dla mnie jak biblia. :D

Pozdrawiam.

kox
21-09-07, 23:19
przybral bys ale trzeba miec diete.. widze ze to bedzie twoj pierwszy cykl to jak cos to monohydrant. ale dobrzy by było dorzucic gainera pozdro

paweleeekkk
21-09-07, 23:31
Więc jak bym brał Krete z Glutaminą to przybiore?
A Monohydrat wszyscy doradzają. VitalMax zielony :D Ale ciemno czy jasno zielony? :D
A glutamina najlepsza? Coś słyszałem że TREC'a... ?

nowin
22-09-07, 20:24
gainer to podstawa bierze go zawsze po treningu polecm monster mass z biogenix lub gain bolic z olimp w miare tanie i dobre
poćwicz minimum 2 miesiące i możesz wziąśc tą kreatyne zieloną z vitalmaaxa ludzie ją chwalą chociaż moim zdaniem branie kreatyny wcześniej niż po pół roku ćwicznie jest błędem

HuGsoN
22-09-07, 23:39
Też na początek odradzam kreatynę, najlepiej gainer np. Mass XXL.
Ale jak się tak uparłeś to kreta z vitalmaxu zielona, plus do tego witaminy.

dexter
23-09-07, 00:27
kreatyne tak szybko nie bierz tak jak napisał nowin po około pół roku.Gainera mozesz, ale tego gain bolic też nie bardzo bo on zawiera też kreatyne z tego co pamietam. Najlepszy byłby mass xxl tak jak radzi ci moto2004. Pamiętaj że najważniejsza jest dieta ja o tym sie przekonałem na własnej skórze, jak jej nie masz to odżywek nie opłaca ci sie kupic. Takie moje zdanie
pozdro

paweleeekkk
23-09-07, 12:44
Diete mam :D.
A na te kreatyne to nie, że się uparłem tylko tak pytałem. :)
A co jest w niej aż takiego że nawet gainera z kreatyną nie powinienem?

nowin
23-09-07, 14:31
to nie chodzi o to że ona Ci zaszkodzi czy coś w tym stylu. Chodzi i to że jak zaczynasz cwiczyć i masz diete to mięśnie i tka będą rosły więc nie ma sensu brać dodtakowych środówk pobudzających. poćwiczysz troche zobaczysz że mięśnie troche zaczną strajkować tzn obowdy staną i wtdy bierzesz kreatynę

paweleeekkk
23-09-07, 15:39
Ok.
Czyli na początek wystarczy gainer?
Activity (MusliGainer) już nie wezmę.
MassXXL, Monster Mass, GainBolic... jakieś jeszcze są dobre i cenowo umiarkowane?
O Magnum TREC'a też dobrze słyszałem...

nowin
23-09-07, 16:59
ja wcinam monster mass tylko

paweleeekkk
23-09-07, 19:04
I efekty widoczne?
A jak dawkowanie?
1Kg. by mi starczył tak na początek na spróbowanie efektu jakiegoś?

nowin
23-09-07, 19:08
gainer to tylko zastępstow posilku więc nie licz zę Ci masa skoczy po stosowaniu gainera, jak bedzie dieta to napewno będzie przyrost ale gainer sam w sobie nie powoduje wzrostu mięśni on tylko dostarcza odpowiednich składników do ich wzrostu

paweleeekkk
23-09-07, 19:10
Czyli taki "super posiłek" w diecie. :)

A tak jak pisałem powyżej, jak to wcinasz? Dzień treningowy i nie treningowy.
1Kg na początek by starczył?

nowin
23-09-07, 19:56
ja biore 120g po treningu i jak mam długą przerwe między posiłkami to ok 80 g.
nie ma takiego czegoś 1 kg na początek jeżeli nie stać Cie by brać to cały czas to odpuść całkiem i tą kase daj w diete

paweleeekkk
23-09-07, 20:49
Nie chodzi o to, że mnie nie stac.
Chodzi o to ze np. mam na Kg, ale nie kupie go tylko poczekam az bede mial na 4Kg. :D.