PDA

Zobacz pełną wersję : Odżywki+bieganie+pływanie=?

M.R
13-09-07, 17:11
Mój pierwszy post więc witam wszystkich. Otóż mam pytanie, jak mają się wszystkie suplementy do pływania i biegania? W sklepie z odżywkami usłyszalem ' daj sobie spokój z bieganiem '. Czy to prawda? Nie zależy mi na nabraniu dużej masy, jednak zawsze przydałoby się coś przytyć. Mam 189 cm, 70 kg... więc cieniutko :)
Czy można pogodzić pływanie i bieganie z przybieraniem masy na odżywkach?

nowin
13-09-07, 17:36
jak najbardziej że się przydają
np kreatyna to nie tylko masa i siła ale też wytrzymałość czyli to co w uprawianych przez ciebie sportach odgrywa ogromną role. oprócz tego dobra dieta i gainer (możesz jeść duuuzo gainera) czasem siłownia i napewno masa mięśniowa troche skoczy
wystarczy spojrzeć na piłkarzy biegaczy (głównie sprinterów) kiedyś to byli chodzielce a teraz dobrze zbudowani faceci
to samo pływacy każdy ma świetną sylwetke głównie szerokie plecy

M.R
13-09-07, 17:38
Jestem troche zielony jeśli chodzi o kreatyne, to prawda, że masa, która nabierzemy podczas jej stosowania ujdzie z nas po kilku miesiącach?
Sprinterzy to wogóle nieźle zbudowani... problem w tym, że ja biegam na długich dystansach.

nowin
13-09-07, 17:58
nie nie zejdzie jeśli będziesz dobrze sięodżywiał i dalej uprawiał sport a pozatym nie bez siłowni masa mięśniowa której Ci przybędzie po kreatynie będzie nikoma jeśli wogole będzie

M.R
13-09-07, 18:02
a jakieś konkretne nazwy odzywek? w sumie to mi nie zalezy tak bardzo na masie, no ale warto by bylo cos przytyc