PDA

Zobacz pełną wersję : Co radzicie??

bless8
08-09-07, 21:53
Witam. Jakie odżywki na dobry początek?? Co wybrać aby, nabrać dobrej masy?? Co można łączyć żeby były dobre efekty?? Jak możecie to podajcie orientacyjne ceny. Acha i zaznaczam że mam trochę fatu :-).
Pozdrawiam

rafalkomando
08-09-07, 21:59
jesli zaczynasz to za kreatyny sie nei bierz odrazu ci mówie, mzoesz kupic białko,aminokwasy,witaminy itp gainera nie polecam bo masz fat( tak napisałes) ceny zaleza od firmy i od ilosci

Prezydent_1c
08-09-07, 22:48
Na początku podaj swój staż, wiek, wage , wzrost i pózniej postaramy ci sie pomoc

HuGsoN
12-09-07, 18:12
lkarnityne jak chcesz fat zwalić ?
Albo HMB.

dizel1988
13-09-07, 12:33
Witam.
Jestem tu nowy więc z góry przepraszam za wszelkie błędy.
Niechce zakładać nowego tematu dlatego swoją prośbe podpinam do tego posta.
A więc są to moje początki ćwiczeń.
Zakupiłem sobie właśnie dwa małe gryfy po 40cm każdy i na każdy grych 4*2,5kg ciężarków czyli 10kg na gryf.
W drodze jest już ławeczka i na dniach zakupie jeszcze długi gryf i jakieś obciążenie ale do rzeczy.
Co mi polecicie na początke jeśli chodzi o odżywki.
Mam 19 lat, waże jak na swój wiek bardzo mało bo zaledwie 68kg dlatego chce nabrać masy.
Biceps jak napne to jest twardy i widac że coś tam jest ale mógłby być jeszcze większy.
Mój wzrost to 185cm.
Na początku chce się pobawić właśnie z bicepsem a później chciałbym dopracować jakoś klatke piersiową.
Zależy mi na jakichs skutecznych odżywkach i na jakiejś diecie po której będe zauważalne efekty.
Bardzo proszę o pomoc bo jestem w tej sprawie zielony.
Aha i jeszcze jedno.
Jak polecacie ćwiczyć?
Czy lepiej codziennie np po godzinie czasu, czy jakoś to rozłożyć i przed ćwiczeniem robić jakąś rozgrzewke??
Za wszelkie rady z góry serdecznie dziękuje i jeszcze raz przepraszam za wszelkie błędy.
Pozdrawiam

ewerest2
13-09-07, 16:12
na poczatek z odzywek to moge Ci polecić tylko gainer i witaminki... dopiero po okolo 6 miesiącach ćwiczeń mozesz pomysleć nad kupnem kretki... tak wiec kup sobie na poczatek gainera z 5kg, najlepiej takiego bez kreatyny np. Mass XXL z Treca...

Jeżeli chodzi o ćwiczenia... Nie radze robić Ci tylko jednej partii mięsni, np samego bicepsa... Musisz ćwiczyć wszystko żeby to jakoś wyglądało. Na początek wystarczy jak bedziesz ćwiczył 3 x w tygodniu np. poniedziałek, sroda, piatek. Oczywiście serie rozgrzewkowe tez rób. Trening znajdziesz na naszym formum w zakładce trening.

Dieta... wiadomości potrzebne do ułozenia diety znajdziesz w zakładce dieta ;) jezeli nie masz czasu na diete to pożądne posiłki 4-6 razy dziennie...

pozdro..

dizel1988
13-09-07, 20:00
a co powiesz o tym gainerze: http://www.allegro.pl/item240144012_bialko_weglowodany_gainer_2250g_szyb ka_masa.html ??
Na początek wystarczy??
I jeszcze jedno, co masz na myśli mówiąc witaminy.
Czy są jakieś suplementy witaminowe które mam brać??
Widze że znasz się na rzeczy w związku z tym jeszcze jedno pytanko.
Jak myslisz, po jakim czasie będą widoczne jakieś efekty i będzie już coś widać przy zażywaniu witamin, braniu odżywki i przy ćwiczeniach 3 razy w tygodniu po godzinie dziennie??
Pozdrawiam

HuGsoN
13-09-07, 20:47
Ten gainer jest ok, ale podobno tłuszczu też trochę przybywa.
Polecam Trec Mass XXL, jest ok.

Co do witamin, to możesz wziąść zwykle jakieś z apteki.
A jak chcesz coś lepszego to jakieś rozgałęzione kup.

dizel1988
13-09-07, 20:51
wolał bym cos lepszego więc może możecie mi polecić jakieś suplementy.
A jeśli chodzi o tłuszczyk to troche mi się przyda bo możecie mi wierzyć że jestem naprawde chudy. Niewiem co ze mną jest albo mam taką zajebistą przemiane materii albo niewiem co.
Ja potrafie na kolacje o godzinie 10 zjeść 4 kawałki kiełbasy i wstaje rano z bólem brzucha z głodu tylko co się przez noc z tym jedzeniem dzieje .... ??
A jak jest z efektami??
Długo trzeba czekać aby było coś widać??

HuGsoN
13-09-07, 21:33
Nic lepszego na początek się nie bierze...
To Ci starczy, do tego dieta i będzie najeba.

ewerest2
13-09-07, 21:45
dokładnie... na początek nic poza gainerem i witaminkami nie powinieneś brać... efekty? przy dobrym treningu po 2 miechach powinieneś zauwazyć juz jakaś róznice, bo napoczatku szybko sie rośnie ;) później gorzej, dlatego "mocniejsze" odzywki zostawia sie na dalszą zabawe z kulturystyką...
Biorąc gainera nabierzesz masy. Ja np na 3kg Mass XXL przybrałem 3 kg masy, i teraz kiedy tylko mam kase kupuje sobie tego gainera... bardzo dobra rozpuszczalność, smak tez bardzodobry ( prócz truskawki ;) )

Co do tego gainera który przedstawiłes z vitalmaxu... Jest on chwalony przez wielu ludzi, ale ma mało białka chyba około 13%, a białko to jest przenne czy tam przeniczne a nie zwierzece...

dizel1988
13-09-07, 22:12
to jeszcze raz, jaką konkretnie odżywke kupić, chodzi mi o nazwe i jakie suplementy witaminowe brać, chodzi mi o to czy jest jakaś witamina którą musze brać koniecznie bo w sumie tych witamin to jest i jakbym chciał łykać tak każdą to musiał bym brac po 20 tabletek dziennie.

dizel1988
14-09-07, 07:11
ok, zamówiłem sobie już na allegro TREC MASS XXL. Na początek 2kg. jak myślicie, 2kg na długo mi starczy??
I jak jest z zażywaniem, mam poprosić tych od których kupilem aby ułozyli mi dawkowanie czy moge liczyć na waszą pomoc??
A jeśli chodzi o te witaminy to dobry będzie zwykły perparat multiwitaminowy kupiony w aptece czy też lepiej zainwestować w coś lepszego??
Trzymać jakąś diete czy raczej moge jeść wszytko?

dizel1988
14-09-07, 11:05
właśnie wróciłem z apteki i zakupiłem sobie vitaral. Niewiem czy dobry wybór ale Pani w aptece powiedziała że tak. Z odżywek wziołem jak już pisałem tego gainera MASS XXL a teraz jeszcze jedno pytanie. Czy zakupić sobie jakieś białko czy sama odżywka mi wystarczy?? Jeśli tak to jakie białka polecacie??