PDA

Zobacz pełną wersję : ekto czy mezo ?

dexter
04-09-07, 19:37
zastanawiam się jaki mam typ budowy ciała.
Więc wydaje mi sie, że jestem ektomorfikiem bo zawsze byłem dosć drobny ( zanim zacząłem cwiczyc ważyłem 53 - 54 kg przy wzroscie 165 wiec chudy, ale nie bardzo chudy) z tym zę nie wydaje mi się żebym miał jakis specjalnie szybki metabolizm, bo jem bardzo mało i żadko jestem głodny (np. mając 8 godzin w szkole nie jem nic i nie jestem głodny). Teraz mam zamiar przejsc na diete i spodziewam sie kłopotów z jedzeniem, bo bede raczej "wpychał" na siłe.
Jak zacząłem ćwiczyc to bez diety "wpadło" pare kilo.
Wiec moze jestem Mezomorfikiem ? - tak mi sie wydaje ze wzgledu na raczej wolny/ sredni metabolizm. ?
z góry dziekuje za pomoc, bo to troche głupie pytanie...

pw
04-09-07, 20:14
Trudno powiedzieć, tu się liczą też proporcje długości rąk, nób itp.

chłopak
05-09-07, 15:06
pw a mógłbyś coś napisać o typach budowy ? jeśli oczywiście znajdziesz czas.

MhL
05-09-07, 17:34
Google.com :p :

ogolem : http://www.u.waw.pl/ektomorfik.html
emocje :P, nastawienie :
http://www.***.pl/Typy_budowy_cia%C5%82a:_endomorfik,_mezomorfik,_ek tomorfik-t124870.html

dexter
05-09-07, 18:34
poczytałem i mysle że jestem ektomorfikiem, ponieważ jestem szczupły, mam chude nadgarstki itd. dzienks za ta stronke

lucko89
05-09-07, 20:02
ja to wogole nie wiem zastanawiam sie caly czas jaki ja mam typ budowy przeczytalem to wszystko i tak:
jak zaczolem cwiczyc to po chwili postanowilem sie redukowac bo zawsze bylem gruby nie przesadnie ale gruby mialem troche brzucha mogi dosc grube itd. przed redukcja wazylem 69kgprzy wzroscie 173cm po redukcji 2miesiacach waze 63kg no i sam nie wiem w nadgarstkach mam 16cm wiec 20cm nie przekracza brzuch juz raczej jest plaski nie az tak idealnie plaski jak decha ale dosc,dosc,nogi mam dlugie tez chude,wszyscy mi gadaja ze zem schud i zem chudy.Miesien piwny mi nie urosnie bo alkoholu nie pije:p ale nie wiem juz naprawde jaki mam typ budowy?

ubermas
06-09-07, 20:30
Ja to dopiero jestem ciekawy:
Wzrost 190 cm, nadgarstek 16 cm (ektomorfik), szerokie biodra (endomorfik), ogolnie masywna sylwetka (endo), dlugie a raczej bardzo dlugie konczyny (mezomorfik), nabieram szybko beztluszczowej masy (mezo), waska obrecz barkowa (ektomorfik). Tzn kilak z tych rzeczy uleglo zmianom np poszerzylem obrecz barkowa, ale tak mniej wiecej wygladam. Mix wszystkiego

lucko89
06-09-07, 21:58
Ja to dopiero jestem ciekawy:
Wzrost 190 cm, nadgarstek 16 cm (ektomorfik), szerokie biodra (endomorfik), ogolnie masywna sylwetka (endo), dlugie a raczej bardzo dlugie konczyny (mezomorfik), nabieram szybko beztluszczowej masy (mezo), waska obrecz barkowa (ektomorfik). Tzn kilak z tych rzeczy uleglo zmianom np poszerzylem obrecz barkowa, ale tak mniej wiecej wygladam. Mix wszystkiego

jak nabierasz szybko beztluszczowej masy to ci ZAJEBISCIE!!!!!!!!!!!!!

ubermas
06-09-07, 22:43
tzn nie wygladam jak taki Gnidek, ale przytylem lacznie jakies 16 kilo i w pasie jestem taki jaki bylem