Zobacz pełną wersję : jaka kreratyna i jaka glutamina??
zapytajnik
04-09-07, 16:39
witam!!
jaka polecacie kreatyne na pierwszy cykl??
myslalem o monohydracie 1250 z olimpu albo o zielonej z vitalmaxu??
ktora z nich jest lepsza??i jaka kupic w capsach czy w proszku??najlepiej powiedzcie tez ile tego kupic;d
drugie pytanie dotyczy glutaminy:
bralem pod uwae glutarol( w szarym malym opakowaniu,nie wiem jaki to jest) z olimpu lub l-glutamine z treca
zapytajnik
04-09-07, 16:40
oczywiscie dobre rady nagradzam SOGiem:)
Ja sobie kupilem Kreatyne z Olimpu 150 caps, tylko nie wiem jak to brac? Nie bede zakladal nowego tematu. Pomozcie to moj pierwszy cykl
Chce przyjmowac 4 tabsy po treningu, ale podobno musi byc odstep miedzy posilkami jak sie bierze kreatyne minimum poltorej godziny, czy jak np po treningu zjem sobie te 4 tabsy krety + woreczek ryzu to dobrze?
musisz miec diete ja cI RADZE skoro pierwszy cykl hmm na czczo 2 capsy po treningu 3-4 :) musisz miec diete duzo wody 3litry dziennie + i do tego bialko !
hmm co do ciebie ) kup sobie tak !
Kreatyna Vitalmax zielona
Tauryna Olimp lub Dextro Juice (1kg 18zl 1.5kg 30)
zalezy jesli masz braki w diecie to Mass XXl 3kg+
lub Bialko Prolangatum z Biogenix
jak chcesz l-glutamina olimp lub Aminokwasy zalezy od kasy
ale krete vital zielona i tauryna to minimum potem gainer i bialko a kluta i amino jak chcesz :)
Dwa tabsy rano? I 4 tabsy po treningu rozumiem? Ale czy moge np po treningu zjesc ryz z tymi tabsami
rafalkomando
04-09-07, 18:15
zle chłopaki.... kazda kaps zawieraz 1250g kreatyny, a organizm na dobe jest w stanie przyjac 8-10 gram kreatynki, wiec bierze sie tak. rano zaraz po przebudzeniu 4 kapsy, i po treningu 4 kapsy, chyba ze ktos mało wazy to wystarczy po 3. a to co pisza na opakowaniu to sie nie stosujcie do tego, pozdrawiam ktos ma inne zdanie?
mysle ze skoro jest to pierwszy jego cykl na kreatynie to powinien brac 4 tabsy dziennie
proponuje w dni treningowe
przed treningiem 2 x mc
po treningu bezposrednio 2 x mc
w dni nietreningowe
2 x mc naczczo
2 x mc na sen
rafalkomando
04-09-07, 18:38
co ty przeciesz te dawki sa bardzo małe!! nie widzisz ile jedna kapsa ma.? jak mało wazy to moze po 3 brac ale nei po 2 to juz stosunkowo za mało. ale wy sie lepiej znacie hehe. rubcie jak chcecie
jesli chodzi o cene to kreatyna Olipm Mega caps kuracja na miech kosztuje 27zl
http://www.allegro.pl/item231147543_olimp_kreatyna_mega_caps_150_1250_]_tanio_.html
pozdr
rafalkomando
04-09-07, 18:42
jedna paczka nei wystarczy na jeden pełny cykl polecam 300 kaps jak juz, lepiej zrobic dobry cykl niz krótki i bez sensu
no wiesz ja pierwszy cykl zrobilem z 4 x mc dziennie przez 6 tyg i efekty byly dobre. Teraz mialem 6 tyg przerwy i znowu wchodze na 2 cykl i proporcje robie te same bo sie nie zawiodlem
rafalkomando
04-09-07, 18:46
ale jak bys zwiekszył do 10 gram to bys dopiero widzial efekty, chyba ze mało wazysz. no i duzo wody pij to zobaczysz co mono potrafi zrobic jak duzo tego przyjmujesz.
moze i by tak bylo ale zamiast zwiekszyc do 10 to dorzucilem HMB,BCAA,L-glutamine,dextrose i troche weglowodanow...
A cos tam slyszalem ze kreatyna powieksza serce? Czy naprawde tak sie dzieje czy to moze mi zaszkodzisz, mialem powiklania pogrypowe z sercem dwa lata temu i nie cwyczylem przez to na wf a teraz juz jestem w pelni zdrowy to chyba nie zaszkodzi?
rafalkomando
04-09-07, 21:02
hehehe powieksza serce no nie przesadzaj. ale jak miałes cos ze sercem to ic do lekarza i sie zapytaj czy mozesz przy takiej wadzie brac kreatyne u mnie kumple tak robia jak os im nei pasi na siłowni to ida do lekarza i im wszystko mówi co wolno a co nie. i sprawa jasna
taaaa. ja znam tych lekarzy... debile na niczym sie nie znają... rada jednego z nich: " niech pan przestanie ćwiczyć " :P
rafalkomando
04-09-07, 21:57
heheheheh..,., dobre zdanie ale sie usmiałem no w sumei masz racie tak jest, ich to wali czy ktos tak lubi spedzac czas dla nich bezpieczniej jest powiedziec własnie takei zdanie i za to masz soga
zle chłopaki.... kazda kaps zawieraz 1250g kreatyny, a organizm na dobe jest w stanie przyjac 8-10 gram kreatynki, wiec bierze sie tak. rano zaraz po przebudzeniu 4 kapsy, i po treningu 4 kapsy, chyba ze ktos mało wazy to wystarczy po 3. a to co pisza na opakowaniu to sie nie stosujcie do tego, pozdrawiam ktos ma inne zdanie?
Dzikeki za SOG ale ja Cie tu troszke poprawie... rozumiem ze chodzilo Ci o to ze jedna kaps ma 1250mg czyli 1,25g ;) tak to by sie zgadzało :)
Ja sobie kupilem Kreatyne z Olimpu 150 caps, tylko nie wiem jak to brac? Nie bede zakladal nowego tematu. Pomozcie to moj pierwszy cykl
bierz tak jak radził Ci rafalkomando... choć ja brałem przed treningiem a nie po... a na treningu niesamowita pompa ;)
witam!!
jaka polecacie kreatyne na pierwszy cykl??
myslalem o monohydracie 1250 z olimpu albo o zielonej z vitalmaxu??
ktora z nich jest lepsza??i jaka kupic w capsach czy w proszku??najlepiej powiedzcie tez ile tego kupic;d
drugie pytanie dotyczy glutaminy:
bralem pod uwae glutarol( w szarym malym opakowaniu,nie wiem jaki to jest) z olimpu lub l-glutamine z treca
już Ci o tym pisałem :P Kup vitalmaxa zieloną... moze być w kapsach, może byc w proszku... w kapsach poręczniejsza, w proszku szybciej działa... glutamina: l-glutamina extreme z treca... według mnie jedna z najlepszych na rynku...
pozdro...
ralfkomando dobrze radzi popieram kolege!! przyjmuj 4 kaps na czczo i 4 po treningu do tego jeszcze dietke sobie napisz bo bez tego ani rusz.. polecam mono z olimpu dobrze wchodzi na pierwszy cykl.. ale pod vitalmaxem tez sie podpisuje brat szamal i good!!
lekarz to ci tylko moze powiedziec jak szybciej do grobu isc:D wiem bo mam wujka lekarza i ma kilka specjalizacji a na wszystko apap przepisuje:D