Zobacz pełną wersję : Jak dawkować kretke z universala?
Siemka...
Mam pytanie najlepiej do tych którzy brali tą kretke a mianowicie UNIVERSAL Creatine Micronized 500g. Jak to dawkować? Piszą ze przez pierwsze 5 dni 20g dziennie a w nastepne dni po 5g. Nie za mało? A pozatym brać to tylko przed treningiem? Jak to rozdzielać?
pozdro...
pisza faze nasycenia, ale olej ta faze bo tylko na poczatku cyklu beda efekty, a pozniej juz nie.
bierz stale dawki
no dobra ale ile po 5g dziennie? troche mało :/
jestem rowniez za olaniem fazy nasycenia !! proponuje 5 g rano i 5 g po treningu ale pamietaj ze porcja po trenignu jest najwazniejsza i musisz ja spozyc do 10 minut po zakonczonym wysilku
Organizm czlowieka jest w stanie przyswoic dziennie do 10 g kreatyny !!!
P.S U mnie w miescie w sklepie z odzywkami wszytsko fachowo i ladnie rozpisza, doradza w watpliwych kwestiach- wystarczy tylko poprosic...
.. jest w stanie przyswoic duzo wiecej niz 10 g kreatyny a to zalezy juz od wczesniejszej suplementacji.
jesli to Twoj pierwszy/drugi cykl to bierz standardowo, czyli tak jak napisal lovelas
przy takim stosowaniu otzrymam tzw pompke podczas treningu?
Zawsze stosowałem inne dawkowanie... Ale chyba wiecie co mówicie ;)
hmm wiecej jest w stanie przyswoic... to widze ze jakies trendy nowe sa... tyle kurcze opinii na ten temat co uzytkownikow na forum ;)
bralem osobiscie ta kreatyne i polecam ja innym bo jest bardzo dobra a marka UNIVERSAL mowi sama za siebie. Nie rob fazy nasycenia bo jest ona nie potrzebna staraj sie tez nie przekraczac dawki 10g dziennie najlepiej
w dni treningowe
okolo 3 g przed treningiem
7 g po treningu
w dni nie treningowe
5g rano naczczo
5g przed snem
Ja proponuje 2xdziennie po 5g tak jak napisal ovelas69
Co do przyswojenia, to ~10 g jest w stanie przyswoic, ale to tylko monohydrat i nie wszystko jest przyswojone...