PDA

Zobacz pełną wersję : jaki zestaw na cykl?

MILAN
29-08-07, 16:08
Witam, jaki polecacie zestaw supli na mase??

Ćwicze od roku (8 miechów na mase, potem 4 miechy redukcji) w tym czasie było 3-4 cykli na kretce mono
i ostatnio (po tych 4 miechach redukcji) teraz kończe cykl na mase na sucho z samą ostrowią (białeczko od roku standardowo konsumuje)

O mnie: 20lat 193cm 78kg (100kg przed redukcją, żebyście sie nie dziwili czemu białko a nie gainery wcinałem)

Dodam, że mam odpowiednią diete, jeszcze ją delikatnie bilansuje, ale chyba już zaczęła iść powolutku masa w góre jak być powinno.

Tak na marginesie, jeśli chodzi o suple to mam na chacie sporo kretki mono i tse ;p

Piszcie, z góry dzx

PaTos
29-08-07, 16:51
Proponuje

1. Creatine + dextrose (spowoduje wzrost stezenie creatine we krwi o 50%)

2. Aminokwasy Olimpu BCAA (MC) (stanowią ok. 35-40% tkanki mięśniowej organizmu jako jedyny, niemożliwy do zastąpienia substrat energetyczny, łączą szybki nieekonomiczny metabolizm glukozy z wolnym ekonomicznym metabolizmem kwasów tłuszczowych; ten kierunek działania nabiera szczególnego znaczenia w trakcie wysiłku, szczególnie interwałowego - o zmiennej intensywności - takiego, z jakim mamy do czynienia w wielu dyscyplinach sportowych, w treningach kulturystycznych i na zajęciach fitness;

3. L-Glutamina
Glutamina odgrywa kluczową rolę przy zapobieganiu stanom przemęczenia i przetrenowania

4. HMB (olimp 1250 MC) dla przyspieszenia i spotęgowania adaptacji wysiłkowej (poprawa masy, siły i wytrzymałości mięśniowej oraz wydolności tlenowej) u osób aktywnych fizycznie i sportowców wyczynowych

5. Dodatkowo mozesz jeszcze dorzucic jakies weglowodany przed i po treningu

Punisher
29-08-07, 18:47
Dekstrozę zamień odżywką węglowodanową typu carbo(5.), lub jeśli wolisz to tauryna. HMB nie jest cenione, a wrecz odradzane.

PaTos
29-08-07, 19:20
HMB jest dobre tylko jak sie zdecydujesz juz na ten krok to musisz je brac przez wiele miesiecy
pozdr

MILAN
29-08-07, 19:56
jeśli bym zaczął to bym napewno conajmniej do wiosny brał (hmb)

Kiedyś ktoś wspominał, ze po kilku cyklach mono, żebym wziął inną mocniejszą kretke, akurat nie wiem jaka jest mocniejsza, bo do tej pory ta wiedza mi była zbędna, ale jedyne co wiem to co kilka cyklów należy, że tak powiem o jeden poziom mocy zwiększać kretke ;p
Więc czy jeszcze na mono czy może lepsza?

BCAA wnioskując po różnych tematach to widać, że to podstawa :D ok

do tego wziąść carbo? i jeszcze białeczko?

MILAN
29-08-07, 20:00
a z drugiej strony nie chce żeby mi kretka jeb** tak po mięśniach, żeby mi wywaliło rozstępy, więc doradźcie mi sumiennie :D

Punisher
29-08-07, 20:28
No to teraz czas na jabłczan jakiś. CM3 lub CellPump, a może jeszcze jakiś inny, jest ich sporo.

tomala999
29-08-07, 22:08
Jezeli chcesz isc bardzo stopniowo to wez te CM3 z treca lub TCM z Olimpu albo jakis inny jablczan a po tym cyklu zrobisz na Cell Pumpie ;) Taka moja propozycja. Choc jezeli teraz walniesz cykl na CP to tez nie bedzie zle...

Punisher
29-08-07, 22:16
Jestem tego samego zdania, bo CP to taki mini stak, a mozna pojechac na samym jabłku i efekty na pewno tez będą dobre.

Prezydent_1c
29-08-07, 22:21
Lepszy narazie TCM ;) Póżniej CP.

MILAN
30-08-07, 16:21
Tak też zrobie, teraz TCM, później CP, przy okazji moje pytania:
1. xPand który jest w kolejce? żeby stopniowo iść
2. Ile cykli (wiadomo z odpowiednimi przerwami) należy odbyć aby przejść do CP itd
3. Czy jeśli mam na zbyciu pare opakowań mono, to jeśli teraz zaczne jechać na jabłczanie, to mono będzie dawało później efekty? czy lepiej najpierw wykorzystać to co mam?

Punisher
30-08-07, 19:11
1 Xpand jest troche dalej, oczywiście mozna pojechać na nim jako na pierwszym stacku, ale teraz jest mase na rynku. Po jablczanach jest jeszcze KA jak kto chce.
2. No na mono z 3 cykle, potem cykl na zwykłym TCM (jeden starczy wg mnie) no i potem CP. Na CP 2 razy mozna ale jak dla mnie to troche kosztuje:p
3. Jak juz wyzej pisalem, bo na CP trza miec 2 puchy, to mozna połączyć CP z mono w cyklu. Mono uważa się za najlepszą formą kreatyny. Ale po co się męczyć skoro jest KA, ktory jest wydajniejszy.

MILAN
30-08-07, 19:57
no to mono zostawie sobie na potem, na połączenie z CP.

No to do tego dodam oczywiscie bcaa ( od tego nie trzeba robić przerw? bo tak to sobie nakupie odrazu do wiosny zapas ;p)

Tak przy okazji bcaa jest odpowiednikiem czego? amin czy to ma zastępować białko? nie brałem tego więc nie wiem dokładnie ;p

i do tego carbo z białkeim czy samego gainera mass xxl?

Punisher
31-08-07, 09:47
Tylko zeby ci sie mono nie popsuło ;p
Bcaa - aminokwasy
Gainer jest wydajniejszy, ale jak chcesz... gainer taniej wyjdzie chyba. Ale jak wolisz. Bo jak sie ma carbo to mozna je laczyc z kreatyną. Ale jak chcesz:)

MILAN
31-08-07, 12:11
mono ma ważność jeszcze rok ;p bardziej bym sie bał, bo jedno opakowanie tse, mam rozpoczęte ;p i chyba narazie nie będę korzystał, ale to nie proszek tylko kapsułki to w zamknięciu może sobie poleży i sie nic nie stanie ;p
miałem dodać rano nadczo, ale póki nie łapie tłuszczu przy masowaniu to niech sobie leży ;p

tcm i bcaa to już zaklepane

teraz co lepsze dla rozwoju:
-gainer - mówisz, że bardziej wydajniejszy
-białko z carbo - mówisz, że carbo bedzie lepiej na kretke działać
gainer z carbo nie ma sensu co nie? :D

Punisher
31-08-07, 12:52
Otwarte ma krótszą datę ważności niż zamknięte opakowanie, niezależnie czy proszek czy kapsułki.
Kup gainera i nie cuduj, do tego możesz przecież carbo, to nie szkodzi, ale wlicz te węgle w diete. Albo kup bulka i do tego carbo. Możliwości jest wiele.

MILAN
31-08-07, 13:38
bulka? :D a cóż to ;p

MILAN
31-08-07, 13:48
soffok, mistrzu, napisz mi jeszcze którego gainera wziąść, mass xxl? ja tam do tej pory na samej ostrowi jechałem, więc nie jestem tak zorientowany i bcaa jakiej firmy?

I do tego przy okazji prosiłbym o rozpiske jak brać tcm, gainera, carbo i bcaa ?
Żebym wiedział ile kupić itp :)

Z góry dzx

SkAwwa
31-08-07, 14:03
siemano Milan tyle miechów mnie na tym forum nie było. Jeżeli chcesz coś really na mase no to kumpel ostatnio kupił animal paka i mówi że efekty mają być niesamowite ale czy będą nie wiem. Animal Pak + Animal M Stak + Animal Stak 2 i to x 2 ( żeby było na 2 miechy ) drogie to ale = z jakieś 6 kg wagi i z 4-5 cm w bicku to tak mniej więcej ale syf okropny w woreczku z 5 tabletek wyglądających jak domestos do kibla a zapach lepiej nie mówić ale w końcu które lekarstwo jest dobre :P.....
Co do mass xxl to czy ja wiem niby sprawdzone niby dobre ale kupiłem 4 kg myślałem że będzie smak jak kakao ( niektóre taki smak miały ) a tu syf..... no ale jakoś przez gardło przechodzi
pozdr

MILAN
31-08-07, 14:10
też słyszałem o animalu, że ponoć dobre, ale narazie zostawie to sobie na później ;p

nie ważny jest smak a efekt, to który Twoim zdaniem jest najlepszy gainer? żeby też nie przepłacać za samą firme, a śledzicie tam rankingi chyba :D:D

Punisher
31-08-07, 14:29
Ha no zostaw na później animala:p
bulk to gainer 50/50 b/w
Mozesz massXXL mozesz gainer2 vitalmaxa, bo nie ma co przepłacać, chyba że masz kase to kup coś Weidera...

Gainer wg braków
carbo 2x 50g /dziennie
tcm 2x5g lub 2x4g / dziennie
bcaa to zalezy jakie kapsy

MILAN
31-08-07, 14:48
Wezme HARD MASS (HM) 50/50 faktycznie będzie najodpowiedniejsze ;)

kretka 5g na czczo, i 5g beżpośrednio po treningu razem z carbo, w DN tylko rano
HM - 30 minut przed treningiem i ok 30min po treningu, i na noc w DN, dobrze myśle? ;p
bcaa - w jakich porach?

Punisher
31-08-07, 15:53
HM lepiej tak 1h przed, i miedzy posilkami wg brakow.
bcaa przed treningiem a w dnt rano i przed snem i ew w srodku dnia, za kazdym razem na czczo.

MILAN
31-08-07, 23:00
no to HM dużo mi nie potrzeba :D bo braków w diecie to nie mam :D

bcaa tak z 20 minut przed śniadaniem wystarczy razem z kretka?

wziąść AMINOMAX 6800 czy olimp bcaa czy obojętnie które?
wnioskując bcaa jest odpowiednikiem białka - antykatabolik, dobrze myśle :D

Punisher
01-09-07, 00:30
Chcesz kupić a nie wiesz co to jest heh.. Jak braków nie masz to po co się zastanawiałeś czy gainer czy białko?I po co ci HM?

MILAN
01-09-07, 12:33
teraz też niby braków nie ma, ale i tak zawsze białko przed treningiem i po treningu dla uregulowania biore, tak jak w dni nt na noc, zeby mieśnie lepiej sie regenerowały - rosły ;D

i tak wezme HM :D

to bcaa będzie odpowienie/dobre?
http://allegro.pl/item239074674_olimp_bcaa_mega_caps_300_k_wysylka_g ratis_od_ss_.html

Punisher
01-09-07, 12:39
taa

MILAN
01-09-07, 12:52
i od tego rzadnych przerw sie nie robi, nawet miedzy cyklami?
bo 300kap starczy na jeden cykl, to kupie sobie odrazu kilka opakowań, chyba że coś lepszego na rynek ma wejść :D

Punisher
01-09-07, 13:40
Lepiej zrobić przerwę, ale to moje zdanie.

SkAwwa
01-09-07, 14:02
sry że mnie nie było ale nie miałem czasu jak już mówiłem mass xxl takie sobie . Kup coś lepiej z vitalmaxa lub olimpu :) nie mówie że trec do d*py ale jak są w podobnej cenie jest ten sam efekt a lepszy smak to po co się męczyć :)
pozdr.

SkAwwa
01-09-07, 14:04
ps: Animala w takim zestawieniu jakim podałem kup sobie na następny cykl :D
ja też chyba zakupuje :)

MILAN
03-09-07, 17:57
Lepiej zrobić przerwę, ale to moje zdanie.

tak na tydzien, miedzy cyklami, czy poprostu okresowo bcaa razem z kretką a w nastepnym cyklu sam bulk przykładowo?

MILAN
03-09-07, 18:15
przy okazji, dobry jest gain bolic 6000? efekt i smka? (bo akurat koleś co ma o zdecydowanie tcm najtansze to ma tego gainera, kolejne 10zł zaoszczedzone ;p)
tylko 1kg na początek, chce zobaczyć czy mi pójdzie ładnie w mase mięśniową czy jednak będę tłuszcz łapał, od czasu kiedy zdecydowanie przyśpieszyłem metabolizm, musze troche poeksperymentować :D wiadome ;p

Gnidek
03-09-07, 18:42
SkAwwa te 4-5cm w bicu jest strasznie przesadzone wrecz smieszne

Punisher
03-09-07, 18:49
tak na tydzien, miedzy cyklami, czy poprostu okresowo bcaa razem z kretką a w nastepnym cyklu sam bulk przykładowo?
Jedź ile chcesz, ale z umiarem. Bulka wtryń na cykl z kreatyną.

MILAN
03-09-07, 20:12
jak myślisz, spróbować tego gain bolica jak zareaguje organizm na niego (jedna porcja na dzien) ?

Punisher
03-09-07, 22:08
Nie lepiej kupić jeden, a nie się bawić?

MILAN
03-09-07, 23:37
Nie lepiej kupić jeden,
jeden masz na myśli bulka? :D

(gain za miast hard mass tymczasowo - "jeden" :D)