Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak brać?? mój zestaw :)

mr_dawid
28-08-07, 13:24
Witam mam taki zestaw
-Olimp dextro juice dextroza ta największa
- Creatine Olimp mega caps 1250
- Gainer 1 Vitalmax 1 kg
NApiszcie jak mam to brac czy moge kreatyne przed treningiem ?? chcę żeby były efekty pozdrawiam aa i co wziąśc za zestaw po tym pozdro

Punisher
28-08-07, 13:50
Kreatyna:
DT:
4kaps rano na czczo + 1 porcja dextro juice (masz 4 kg?) 60g
4kaps bezpośrednio po treningu z porcją dextro juice
DNT:
4kaps rano na czczo + dextro juice
4kaps 8h później na czczo+dextro juice
Gainera masz stanowczo za mało, 1kg to malutko, nie odczujesz działania, powinieneś mieć conajmniej 4-5kg
Gainer: 3-4 razy dziennie w tym jedna porcja 30minut po kreatynie po treningu, a reszta porcji pomiędzy posiłkami (min 30 min przed treningiem)

mr_dawid
28-08-07, 14:03
Tak na olim mega caps 1250 pisze ze 4 caps po treningu czy mogw brać więcej tak jak ty mi doradziłęś ?? a gainer pisze że 1-1,5 godziny przed treningiem wiem gainera dokupie więcej :D tylko doradzcie jaki pozdro Chciałbym żeby szedł na mase :D

mr_dawid
28-08-07, 14:16
a ta kreatyna nazywasię dokładnie Olimp mega caps 1250 creatine monohydrante
a i jeszcze bede dokupywał mass xxl 4,8 kg pozdro :D

Punisher
28-08-07, 15:08
No dobrze rozpisalem ci ta kreatyne - 2x5g (4x1250=5000mg), producenci pisza dziwnie czasem.
No moze byc 1,5 h to nawet lepiej, ja napisalem minimum ile:)
Mass xxl miedzy posilkami w celu uzupelnienia diety, max 250g dziennie w dawkach ~70g (3-4 miarki znajdujacej sie w srodku). Zreszta to pisze chyba na opakowaniu. Dobrze miec do tego szejker. Polecam truskawkowy smak. Niepolecam wanilii.

nowin
28-08-07, 15:49
po co wy kupujecie tą dekstroze?

lovelas69
28-08-07, 18:20
dekstroza w odpowiednich dawkach jest dobra ja ktos nie je gainerow tylko bialko i kreatyne... organizmowi zaraz po treningu trzeba dostarczyc troche weglowodanow wiec nie jest ona zla lecz nie umiejetne stosowanie dextrozy moze powiekszyc samar...

nowin
28-08-07, 19:50
to treningu trzeba dostraczyć nie troche a zajebiś... dużo węglowodanów więc zamiast dekstrozy polecam vitargo/carbo
moim zdaniem dekstroza to przeżytek

lovelas69
28-08-07, 21:06
byc moze ale ciagle w sprzedazy ;-)

Punisher
28-08-07, 22:21
Teraz to dextroze specjalnie dodają gratis, aby się pozbyć zapasów.
Faszerować się tym niepotrzebnie, tak jak nowin piszesz - Carbo rulez..

mr_dawid
29-08-07, 01:15
Dzięki powiedz jeszcze co to znaczy to 4kaps rano na czczo

na czczo ?? co to znaczy?? pozdro :)

A i jaki zestaw mam zakupić później pozdro :D

Punisher
29-08-07, 10:56
na czczo tzn na pusty zoladek
Pozniej tzn za dwa miesiace kup sobie to samo.

PaTos
29-08-07, 12:32
"Teraz to dextroze specjalnie dodają gratis, aby się pozbyć zapasów.
Faszerować się tym niepotrzebnie, tak jak nowin piszesz - Carbo rulez.."

No niestety nie moge sie z tym zgodzic bowiem Dekstroza to cukier prosty poprawiający bilans energetyczny organizmu oraz wydolność i wytrzymałość treningową. Efekt ten można zwiększyć poprzez jednoczesne stosowanie dekstrozy z kreatyną. Dekstroza zwiększa wydzielanie insuliny, która z kolei ułatwia transport kreatyny do komórek mięśniowych. Dzięki temu stężenie kreatyny we krwi może wzrosnąć nawet do 50%.

PaTos
29-08-07, 12:44
Jesli chodzi o dawkowanie to jezeli chcesz sie zalecac do rad producenta (creatine + dextrose) to w
dni treningowe
przed treningiem (2 x mc) popijajac 200ml wody z okolo 40g dextrose
po treningu (2 x mc) + dextrose jak wyzej

dni nietreningowe
2 x mc przed sniadaniem + dextrose
2 x mc na sen + dextrose (te same ilosci 40g)

Jesli chodzi o Gainera to 1 kg to stanowczo za malo bo 1 razowa porcja wg producenta to 40g a nalezy przyjmowac 2-3 razy dziennie czyli jak sam widzisz na dlugo Ci to nie wystarczy (najlepiej brac przed i po treningu)

mr_dawid
29-08-07, 15:02
To lepiej stosować sie do producenta czy lepiej więcej tak jak napisał sofok666

PaTos
29-08-07, 15:41
Ja stosuje zawsze dawki producenta i jeszcze nigdy sie nie przejechalem no i efekty sa zawsze dobre Tobie tez to polecam
poza tym biore ten sam rodzaj creatine (mc 1250 olimp) jest to moj 2 cykl. Pierwszy cykl zrobilem trwajacy 6 tygodni potem 3ba bedzie zrobic 6 tyd przerwy, zeby creatyna calkowicie sie wydalila z organizmu (tyle ile bierzesz tyle potem 3ba zrobic przerwy), bo za 2 cyklem jak tak nie zrobisz efekt creatine bedzie slabszy
pozdr

Punisher
29-08-07, 18:54
Nie wierz nigdy w to co jest napisane, np dot. Dextrozy. Oni muszą przecież coś napisać, żeby to sprzedać. A producenci zaniżają dawki, aby uniknąć jakich kolwiek powikłań. Niektórzy mówią nawet - bezpieczne dawki.
Monohydrat stosuje sie 8-10g dziennie. Zrób i tak jak chcesz:)
PaToS zastanawia mnie to, że zawsze piszesz to, co jest reklamą danego produktu. Naprawdę w to wszystko wierzysz?Że po kreatynie możesz zyskać 10kg masy a dzięki dextrozie zwiększa się przyswalajność kreatyny o 300%? Heh...

PaTos
29-08-07, 19:31
Nie wierz nigdy w to co jest napisane, np dot. Dextrozy. Oni muszą przecież coś napisać, żeby to sprzedać. A producenci zaniżają dawki, aby uniknąć jakich kolwiek powikłań. Niektórzy mówią nawet - bezpieczne dawki.
Monohydrat stosuje sie 8-10g dziennie. Zrób i tak jak chcesz:)
PaToS zastanawia mnie to, że zawsze piszesz to, co jest reklamą danego produktu. Naprawdę w to wszystko wierzysz?Że po kreatynie możesz zyskać 10kg masy a dzięki dextrozie zwiększa się przyswalajność kreatyny o 300%? Heh...

1. PISALEM ZE KREATYNA W POLACZENIU Z DEXTROSA SPOWODUJE WZROST STEZENIA KREATYNY WE KRWI O 50% A NIE 300%
2. PO DOBRYM CYKLU NA KREATYNIE JESTES W STANIE PRZYTYS 2-3 KG GORA BEDZIE TO EFEKTEM OPUCHNIECIA I WIEKSZEJ PRZYSWAJALNOSCI WODY PRZEZ ORG PODCZAS BRANIA KREATYNY

NIE MAM POJECIA SKAD WZIALES INFORMACJE NA TEMAT PRZYBIERANIA MASY 10KG PO KREATYNIE I TYCH 300% RADZE ZMIENIAC GAZETY ALBO NIEKTORE SERWISY

A POZATYM ZBYT DUZA DAWKA I TAK ZOSTANIE WYDALONA Z ORGANIZMU BO NIE BEDZIE SIE KUMULOWAC

POZDR

Punisher
29-08-07, 21:21
Nie pisz z capslockiem.

Ja podałem przykłady chwytów marketingowych, haseł reklamowych.
Nie zrozumiałeś ironii w tej wypowiedzi? Heh..
Zbyt duża dawka będzie wydalona, owszem. Ale stosując 4kapsy dziennie w jednej porcji możesz tego unkinąć. Zarazem unikniesz maksymalnego stężenia kreatyny w mięśniach - gromadzenia wody w tym przypadku.

mr_dawid
01-09-07, 00:35
Witam na drugi cykla zamierzam wziąsć cell pump + mass xxl4,8 kg + BCA OlIMP czekam na kometarze z dnia na dzień widze efekty chociaż i tak mam niezłą rzeźbe i niezła masę :D pozdro

guzik04
15-03-08, 11:43
Mam pytanko lepiej stosować kreatyne przed i po treningu po 2 kaps. Czy odrazu 4 po treningu i jak z tą dextrozą też przed i po??

123
15-03-08, 14:28
tu masz napisane i z tego skorzystaj

Kreatyna:
DT:
4kaps rano na czczo + 1 porcja dextro juice (masz 4 kg?) 60g
4kaps bezpośrednio po treningu z porcją dextro juice
DNT:
4kaps rano na czczo + dextro juice
4kaps 8h później na czczo+dextro juice
Gainera masz stanowczo za mało, 1kg to malutko, nie odczujesz działania, powinieneś mieć conajmniej 4-5kg
Gainer: 3-4 razy dziennie w tym jedna porcja 30minut po kreatynie po treningu, a reszta porcji pomiędzy posiłkami (min 30 min przed treningiem)

jak dlugo powinien trwac cykl? czy to zalezy od rodzaju supli? np. cos takiego: zma, hmbolon, mono i jakies bialko+ moze glutamina i tauryna(zastanawiam sie czy jest sens to kupic)

Punisher
15-03-08, 14:32
http://e-kulturystyka.info/attachment.php?attachmentid=289&stc=1&d=1202053382