Zobacz pełną wersję : Jak brać?? mój zestaw :)
Witam mam taki zestaw
-Olimp dextro juice dextroza ta największa
- Creatine Olimp mega caps 1250
- Gainer 1 Vitalmax 1 kg
NApiszcie jak mam to brac czy moge kreatyne przed treningiem ?? chcę żeby były efekty pozdrawiam aa i co wziąśc za zestaw po tym pozdro
Kreatyna:
DT:
4kaps rano na czczo + 1 porcja dextro juice (masz 4 kg?) 60g
4kaps bezpośrednio po treningu z porcją dextro juice
DNT:
4kaps rano na czczo + dextro juice
4kaps 8h później na czczo+dextro juice
Gainera masz stanowczo za mało, 1kg to malutko, nie odczujesz działania, powinieneś mieć conajmniej 4-5kg
Gainer: 3-4 razy dziennie w tym jedna porcja 30minut po kreatynie po treningu, a reszta porcji pomiędzy posiłkami (min 30 min przed treningiem)
Tak na olim mega caps 1250 pisze ze 4 caps po treningu czy mogw brać więcej tak jak ty mi doradziłęś ?? a gainer pisze że 1-1,5 godziny przed treningiem wiem gainera dokupie więcej :D tylko doradzcie jaki pozdro Chciałbym żeby szedł na mase :D
a ta kreatyna nazywasię dokładnie Olimp mega caps 1250 creatine monohydrante
a i jeszcze bede dokupywał mass xxl 4,8 kg pozdro :D
No dobrze rozpisalem ci ta kreatyne - 2x5g (4x1250=5000mg), producenci pisza dziwnie czasem.
No moze byc 1,5 h to nawet lepiej, ja napisalem minimum ile:)
Mass xxl miedzy posilkami w celu uzupelnienia diety, max 250g dziennie w dawkach ~70g (3-4 miarki znajdujacej sie w srodku). Zreszta to pisze chyba na opakowaniu. Dobrze miec do tego szejker. Polecam truskawkowy smak. Niepolecam wanilii.
po co wy kupujecie tą dekstroze?
dekstroza w odpowiednich dawkach jest dobra ja ktos nie je gainerow tylko bialko i kreatyne... organizmowi zaraz po treningu trzeba dostarczyc troche weglowodanow wiec nie jest ona zla lecz nie umiejetne stosowanie dextrozy moze powiekszyc samar...
to treningu trzeba dostraczyć nie troche a zajebiś... dużo węglowodanów więc zamiast dekstrozy polecam vitargo/carbo
moim zdaniem dekstroza to przeżytek
byc moze ale ciagle w sprzedazy ;-)
Teraz to dextroze specjalnie dodają gratis, aby się pozbyć zapasów.
Faszerować się tym niepotrzebnie, tak jak nowin piszesz - Carbo rulez..
Dzięki powiedz jeszcze co to znaczy to 4kaps rano na czczo
na czczo ?? co to znaczy?? pozdro :)
A i jaki zestaw mam zakupić później pozdro :D
na czczo tzn na pusty zoladek
Pozniej tzn za dwa miesiace kup sobie to samo.
"Teraz to dextroze specjalnie dodają gratis, aby się pozbyć zapasów.
Faszerować się tym niepotrzebnie, tak jak nowin piszesz - Carbo rulez.."
No niestety nie moge sie z tym zgodzic bowiem Dekstroza to cukier prosty poprawiający bilans energetyczny organizmu oraz wydolność i wytrzymałość treningową. Efekt ten można zwiększyć poprzez jednoczesne stosowanie dekstrozy z kreatyną. Dekstroza zwiększa wydzielanie insuliny, która z kolei ułatwia transport kreatyny do komórek mięśniowych. Dzięki temu stężenie kreatyny we krwi może wzrosnąć nawet do 50%.
Jesli chodzi o dawkowanie to jezeli chcesz sie zalecac do rad producenta (creatine + dextrose) to w
dni treningowe
przed treningiem (2 x mc) popijajac 200ml wody z okolo 40g dextrose
po treningu (2 x mc) + dextrose jak wyzej
dni nietreningowe
2 x mc przed sniadaniem + dextrose
2 x mc na sen + dextrose (te same ilosci 40g)
Jesli chodzi o Gainera to 1 kg to stanowczo za malo bo 1 razowa porcja wg producenta to 40g a nalezy przyjmowac 2-3 razy dziennie czyli jak sam widzisz na dlugo Ci to nie wystarczy (najlepiej brac przed i po treningu)
To lepiej stosować sie do producenta czy lepiej więcej tak jak napisał sofok666
Ja stosuje zawsze dawki producenta i jeszcze nigdy sie nie przejechalem no i efekty sa zawsze dobre Tobie tez to polecam
poza tym biore ten sam rodzaj creatine (mc 1250 olimp) jest to moj 2 cykl. Pierwszy cykl zrobilem trwajacy 6 tygodni potem 3ba bedzie zrobic 6 tyd przerwy, zeby creatyna calkowicie sie wydalila z organizmu (tyle ile bierzesz tyle potem 3ba zrobic przerwy), bo za 2 cyklem jak tak nie zrobisz efekt creatine bedzie slabszy
pozdr
Nie wierz nigdy w to co jest napisane, np dot. Dextrozy. Oni muszą przecież coś napisać, żeby to sprzedać. A producenci zaniżają dawki, aby uniknąć jakich kolwiek powikłań. Niektórzy mówią nawet - bezpieczne dawki.
Monohydrat stosuje sie 8-10g dziennie. Zrób i tak jak chcesz:)
PaToS zastanawia mnie to, że zawsze piszesz to, co jest reklamą danego produktu. Naprawdę w to wszystko wierzysz?Że po kreatynie możesz zyskać 10kg masy a dzięki dextrozie zwiększa się przyswalajność kreatyny o 300%? Heh...
Nie wierz nigdy w to co jest napisane, np dot. Dextrozy. Oni muszą przecież coś napisać, żeby to sprzedać. A producenci zaniżają dawki, aby uniknąć jakich kolwiek powikłań. Niektórzy mówią nawet - bezpieczne dawki.
Monohydrat stosuje sie 8-10g dziennie. Zrób i tak jak chcesz:)
PaToS zastanawia mnie to, że zawsze piszesz to, co jest reklamą danego produktu. Naprawdę w to wszystko wierzysz?Że po kreatynie możesz zyskać 10kg masy a dzięki dextrozie zwiększa się przyswalajność kreatyny o 300%? Heh...
1. PISALEM ZE KREATYNA W POLACZENIU Z DEXTROSA SPOWODUJE WZROST STEZENIA KREATYNY WE KRWI O 50% A NIE 300%
2. PO DOBRYM CYKLU NA KREATYNIE JESTES W STANIE PRZYTYS 2-3 KG GORA BEDZIE TO EFEKTEM OPUCHNIECIA I WIEKSZEJ PRZYSWAJALNOSCI WODY PRZEZ ORG PODCZAS BRANIA KREATYNY
NIE MAM POJECIA SKAD WZIALES INFORMACJE NA TEMAT PRZYBIERANIA MASY 10KG PO KREATYNIE I TYCH 300% RADZE ZMIENIAC GAZETY ALBO NIEKTORE SERWISY
A POZATYM ZBYT DUZA DAWKA I TAK ZOSTANIE WYDALONA Z ORGANIZMU BO NIE BEDZIE SIE KUMULOWAC
POZDR
Nie pisz z capslockiem.
Ja podałem przykłady chwytów marketingowych, haseł reklamowych.
Nie zrozumiałeś ironii w tej wypowiedzi? Heh..
Zbyt duża dawka będzie wydalona, owszem. Ale stosując 4kapsy dziennie w jednej porcji możesz tego unkinąć. Zarazem unikniesz maksymalnego stężenia kreatyny w mięśniach - gromadzenia wody w tym przypadku.
Witam na drugi cykla zamierzam wziąsć cell pump + mass xxl4,8 kg + BCA OlIMP czekam na kometarze z dnia na dzień widze efekty chociaż i tak mam niezłą rzeźbe i niezła masę :D pozdro
Mam pytanko lepiej stosować kreatyne przed i po treningu po 2 kaps. Czy odrazu 4 po treningu i jak z tą dextrozą też przed i po??
tu masz napisane i z tego skorzystaj
Kreatyna:
DT:
4kaps rano na czczo + 1 porcja dextro juice (masz 4 kg?) 60g
4kaps bezpośrednio po treningu z porcją dextro juice
DNT:
4kaps rano na czczo + dextro juice
4kaps 8h później na czczo+dextro juice
Gainera masz stanowczo za mało, 1kg to malutko, nie odczujesz działania, powinieneś mieć conajmniej 4-5kg
Gainer: 3-4 razy dziennie w tym jedna porcja 30minut po kreatynie po treningu, a reszta porcji pomiędzy posiłkami (min 30 min przed treningiem)
jak dlugo powinien trwac cykl? czy to zalezy od rodzaju supli? np. cos takiego: zma, hmbolon, mono i jakies bialko+ moze glutamina i tauryna(zastanawiam sie czy jest sens to kupic)
http://e-kulturystyka.info/attachment.php?attachmentid=289&stc=1&d=1202053382