Zobacz pełną wersję : Pytanie laika ;)
Hej! Jesli chodzi o diete to jestem zupełnie ciemny, wiec sie nie śmiejcie. Chciałbym sie dowiedzieć czy od takich dań jak ryż, pierś z kurczaka przybywa masa, czy się redukuje?
Kolejne pytanie dotyczy płatków śniadaniowych, czy są dobre przy budowaniu masy tzn. czy idzie od nich przytyć? pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc ;)
to są wszystko skłądniki diety na mase
a z tymi płatkami sniadaniowymi to najlepsze są owsiane z rana - nie dobre ale zdrowe hehe
Na masie przybierasz od dodatniego bilansu kal
A redukuejsz się od ujemnego
możesz jeść same fast foody a chudnąć
Tak samo możesz jeść same białko i tłuszcz a tyć
Wszystko zależy od proporcji tych składników. Jak będziesz jadł dużo ryżu a mało np kurczaka to się obtłuścisz. Na odwrót - proporcje na rzeźbę.
pw :) Nie wiem czy wiesz ale od drastycznego obniżenia ilości kalorii organizm może przytyć ? :P Paradoks ale b. możliwy. kiedyś czytałem o tym :) Pozdro :)
pw jakos trudno mi w to uwierzyć ze od jedzenia samych fast foodów mozna chudnąć. Jak ja bym sie tak odzywial to mialbym sylwetke jak balon. Ja chce wiedzieć czy jak bede jadl ryż i piers z kurczaka to czy przytyje czy schudne? i czy to pojdzie masa miesniowa czy tłuszczyk?
Hans mój przykład podałęm w celu uzmyśłowienia że tyje/chudnie się od nadmiaru/niedoboru kalorii nie zależnie od tego co jesz
duzen po części masz rację, ale źle zrozumiałeś czytany artkyuły/tekst
pw możliwe, że wypowiedz nie do tematu ale prawdziwa :)
hans87 słuchaj. Nikt Ci nie okresli czy tyć czy schudniesz od takiego jedzenia. Poczytaj tabele z wartosciami odzywczymi. Wszystko zalezy od proporcji np jak zjesz 150 g ryzu, 200 g kurczaka to na pewno nie zbijesz wagi a przeciwnie. Wszystko zalezy czy robisz mase czy rzezbe czy po prostu chcesz spalic troche tłuszczu. Określ się a Ci pomożemy.
duzen Obecnie jade plan na mase. I chcialbym nabrac troche masy ale nie tak zeby brzuch mi urósl, tylko zeby mięsnie urosły. Potrzebuje wiec białka, stąd te potrawy wymienilem.
Pytałem też o platki śniadaniowe, czy jedząc je sie przytyje?
Nadal nie rozumiesz, przeczytaj moje wypowiedzi jeszcze raz
Jeśli nadal nie rozumiesz
Niech przeczyta je Twój/a Tata/Matka i Ci wytłumaczy o co chodzi
pw czyli mam rozumieć że jak bede jadl duzo ryżu to bede to przytyje, a jak w małych ilosciach to sie chudnie. a mi chodzi o zdobycie masy, masy miesnowej wiec dlatego musze jesc potrawy ktore zawieraja bialko.
hans87 ile ty masz lat chlopie?
... nie o to chodzi. !!!!!
Chodzi o to że najpierw popatrz i poczytaj jaka potrawa ma jakie wartości odżywcze. Popatrz na forum stosunek białka/ węgli/ tłuszczy do wagi ciała i ułóż sobie przykładową dietę a my ją ocenimy.
Co my Ci mamy powiedzieć, że jak będziesz jadł coś co ma białko to schudniesz? Snickers też ma białko i co ? Jak bedziesz go jadł to schudzniesz ?
Poczytaj na forum, jest milion tematów, albo ułóż dietę i daj do oceny.
prościej nie da sie już wytlumaczyć, więc jak nie skumasz tego to nie wiem.
Jedząc same produkty które mają białko przyśpieszysz metabolizm, doprowadzisz do rozkładu białka aby samo sięzsyntetyzowało i wynik będzie taki zę będzisz chudł. Musisz zwiększyć Ilość zjadanego tłuszczu i węglowodanów żeby tyć a białko daj w okolicach 1,5-2g/kg
100g ryżu to 70g węgli nie wiem o jakim białku mowa? Białko to głównie pochodzenia zwierzęcego - chude mięso, nabiał, jajka
oj widze panowie, że sie nie rozumiemy. Diety sobie nie ułoże bo sie na tym nie znam. Nikt nie mowi że bede jadł samo białko. Jem różne dania, a do tego chce jesc piersi z kurczaka i ryż, ponieważ sa to dania które posiadaja białko białko jest dobre przy budowaniu miesni. No chyba ze sie myle;) Pozdro