PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie laika ;)

hans87
26-08-07, 23:08
Hej! Jesli chodzi o diete to jestem zupełnie ciemny, wiec sie nie śmiejcie. Chciałbym sie dowiedzieć czy od takich dań jak ryż, pierś z kurczaka przybywa masa, czy się redukuje?
Kolejne pytanie dotyczy płatków śniadaniowych, czy są dobre przy budowaniu masy tzn. czy idzie od nich przytyć? pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc ;)

dexter
26-08-07, 23:21
to są wszystko skłądniki diety na mase
a z tymi płatkami sniadaniowymi to najlepsze są owsiane z rana - nie dobre ale zdrowe hehe

pw
27-08-07, 00:07
Na masie przybierasz od dodatniego bilansu kal
A redukuejsz się od ujemnego
możesz jeść same fast foody a chudnąć
Tak samo możesz jeść same białko i tłuszcz a tyć

duzen
27-08-07, 13:42
Wszystko zależy od proporcji tych składników. Jak będziesz jadł dużo ryżu a mało np kurczaka to się obtłuścisz. Na odwrót - proporcje na rzeźbę.

pw :) Nie wiem czy wiesz ale od drastycznego obniżenia ilości kalorii organizm może przytyć ? :P Paradoks ale b. możliwy. kiedyś czytałem o tym :) Pozdro :)

hans87
27-08-07, 13:59
pw jakos trudno mi w to uwierzyć ze od jedzenia samych fast foodów mozna chudnąć. Jak ja bym sie tak odzywial to mialbym sylwetke jak balon. Ja chce wiedzieć czy jak bede jadl ryż i piers z kurczaka to czy przytyje czy schudne? i czy to pojdzie masa miesniowa czy tłuszczyk?

pw
27-08-07, 16:04
Hans mój przykład podałęm w celu uzmyśłowienia że tyje/chudnie się od nadmiaru/niedoboru kalorii nie zależnie od tego co jesz

duzen po części masz rację, ale źle zrozumiałeś czytany artkyuły/tekst

duzen
27-08-07, 16:07
pw możliwe, że wypowiedz nie do tematu ale prawdziwa :)

hans87 słuchaj. Nikt Ci nie okresli czy tyć czy schudniesz od takiego jedzenia. Poczytaj tabele z wartosciami odzywczymi. Wszystko zalezy od proporcji np jak zjesz 150 g ryzu, 200 g kurczaka to na pewno nie zbijesz wagi a przeciwnie. Wszystko zalezy czy robisz mase czy rzezbe czy po prostu chcesz spalic troche tłuszczu. Określ się a Ci pomożemy.

hans87
27-08-07, 16:14
duzen Obecnie jade plan na mase. I chcialbym nabrac troche masy ale nie tak zeby brzuch mi urósl, tylko zeby mięsnie urosły. Potrzebuje wiec białka, stąd te potrawy wymienilem.
Pytałem też o platki śniadaniowe, czy jedząc je sie przytyje?

pw
27-08-07, 22:16
Nadal nie rozumiesz, przeczytaj moje wypowiedzi jeszcze raz

Jeśli nadal nie rozumiesz
Niech przeczyta je Twój/a Tata/Matka i Ci wytłumaczy o co chodzi

hans87
28-08-07, 00:08
pw czyli mam rozumieć że jak bede jadl duzo ryżu to bede to przytyje, a jak w małych ilosciach to sie chudnie. a mi chodzi o zdobycie masy, masy miesnowej wiec dlatego musze jesc potrawy ktore zawieraja bialko.

ubermas
28-08-07, 00:15
hans87 ile ty masz lat chlopie?

duzen
28-08-07, 01:32
... nie o to chodzi. !!!!!

Chodzi o to że najpierw popatrz i poczytaj jaka potrawa ma jakie wartości odżywcze. Popatrz na forum stosunek białka/ węgli/ tłuszczy do wagi ciała i ułóż sobie przykładową dietę a my ją ocenimy.

Co my Ci mamy powiedzieć, że jak będziesz jadł coś co ma białko to schudniesz? Snickers też ma białko i co ? Jak bedziesz go jadł to schudzniesz ?

Poczytaj na forum, jest milion tematów, albo ułóż dietę i daj do oceny.

prościej nie da sie już wytlumaczyć, więc jak nie skumasz tego to nie wiem.

pw
28-08-07, 09:09
Jedząc same produkty które mają białko przyśpieszysz metabolizm, doprowadzisz do rozkładu białka aby samo sięzsyntetyzowało i wynik będzie taki zę będzisz chudł. Musisz zwiększyć Ilość zjadanego tłuszczu i węglowodanów żeby tyć a białko daj w okolicach 1,5-2g/kg
100g ryżu to 70g węgli nie wiem o jakim białku mowa? Białko to głównie pochodzenia zwierzęcego - chude mięso, nabiał, jajka

hans87
30-08-07, 14:36
oj widze panowie, że sie nie rozumiemy. Diety sobie nie ułoże bo sie na tym nie znam. Nikt nie mowi że bede jadł samo białko. Jem różne dania, a do tego chce jesc piersi z kurczaka i ryż, ponieważ sa to dania które posiadaja białko białko jest dobre przy budowaniu miesni. No chyba ze sie myle;) Pozdro

pw
30-08-07, 19:55
ryż nie ma białka