Zobacz pełną wersję : Odpowiednia odżywka - Masa
Witam.
Mam problem, od około 2 miesięcy ćwiczę regularnie (w domu - mini siłownia). Dużo osób mi doradza, żebym kupił jakąś odżywkę na masę. I chyba mają rację, mam 17 lat, 192 cm wzrostu i waga 65 kg. Układałem już sobie dietę na masę ale słabe efekty. Mam do Was prośbę, dużo się naczytałem, że nie które odżywki z allegro to lekka lipa z nimi, więc prosił bym o jakiś link z allegro z porządną odżywką, tzn nie chodzi mi o taką żebym w tydzień przybrał nie wiem ile na masę, tylko dobrą jakościowo i w miarę skuteczną. Oraz porady, jak długi ma być cykl, ile brać itp.
Pozdrawiam.
Kup sobie na początek gainer lub białko... w zalezności od tego czego brakuje Ci w diecie...
Zakupy na allegro?? patrz na opinie... Najlepiej zeby był to sklep... Wpisz w googlach to czego szukasz pojawi sie pełno sklepów internetowych...
pozdro...
No tak ale na allegro też jest masa sklepów, nie che kupować u zwykłego użytkownika, tylko od tzw "zaufanego źródła" ;)
Np: http://allegro.pl/item225850667_activita_massive_gainer_3_kg_przyros t_masy_eodz.html on wygląda na zaufanego ;]
Tylko teraz kwestia tego jakiej firmy to wziąć...
wyglada na zaufanego ;) swoja strona ciekawy gainerek... poczytam sobie o nim... moze skosztuje bo moj sie juz konczy ;)
pozdro...
A widzisz ;D ja polecam Mass XXL :) wypiłem 3kg woreczek i waze 3 kg wiecej :) pozdro...
Jak kupiłeś 3 kilo i ważysz 3 kg więcej to według mnie marne efekty ;] Ja na zwykłym gain bolicu z olimpa w 20 dni przytyłem 6.5 kg wagi ;] Jeśli nie ma diety nie ma wyników, a gainer to tylko je uzupełnienie. No naprawde bardzo mało ważysz, a jesteś baaaardzo duży :D Ja polecam HI TEC Super Mass 3000g, a jeśli chcesz białko to rozglądaj się za Multipowerem, będziesz miał szybkie efekty.
co sądzicie o tym?
http://allegro.plitem225478546_mass_xxl_2kg_szybko_zlapie sz_mase_super_gainer.html
Fajnie bo bym mógł odebrać w Łodzi ;)
->lo3
W 20 dni przytyłeś 6 kg~~, ile ważyłeś przed? I jak często trenowałeś?
lo3
*po pierwsze wazenie robilem po 12 dniach zazywania gainera ( w tygodniu konczy mi sie to bedzie gdzies 20 dzien i znów sie zwaze, ale ni czuje by bylo cos wiecej)
*po drugie pracujac fizycznie na budowie i wypacajac sie tyle co ja nie wiem czy nabrałbys tyle masy ;]
*po trzecie wraz ze wzrostem starzu na silowni trudniej o kilogramy ;]
No ja jestem zawodowym lekkoatletą ;)
Zjedzenie 3 kg i ważenie 3kg więcej to marne efekty?
Myślisz że to jest jakieś żeliwo/ołów, że jesz to i tego nie trawisz?
Chłopie...
Najważniejsza jest dieta, jeżeli miałeś dobrą dietę i stosując gainera zrobiłeś sporą nadwyżkę kaloryczną to przytyłeś. Jeżeli przytyłeś 6kg tzn że bez 3kg gainera też byś przytył (chociaz gainer ma formułę powodującą przybieranie na masie).
A teraz koniec dyskusji
Aron kup sobie gainera około 4-5kg
Jak jesteś chudziutki to kup Vitalmax Gainer 1 4,8kg 99zł
A jak chcesz troche wiecej bialka to MassXXL 4.8kg 129 zl albo 3 kg ale im wiecej tym lepiej, zalezy ile masz mamony.
Google - sklep odżywki i suplementy i masz pełno do wyboru.
P.S. To co pisza na allegro, że od 3-6kg mięśni w 2 tygodnie to tylko reklama :p
co sądzicie o tym?
http://allegro.plitem225478546_mass_xxl_2kg_szybko_zlapie sz_mase_super_gainer.html
Fajnie bo bym mógł odebrać w Łodzi ;)
->lo3
W 20 dni przytyłeś 6 kg~~, ile ważyłeś przed? I jak często trenowałeś?
Chodziło mi o ten link. http://www.allegro.pl/item226537879_mass_xxl_2kg_szybko_zlapiesz_mase_su per_gainer.html
(nie mogłem edytować wiadomości nie wiem czemu,a link nie działał)
ktos mnie w końcu poparł ;)
Może lepiej niech chłopak kupi sobie gainera w którym nie ma kreatyny... ćwiczy dopiero 2 miechy i to w domu... Kup sobie mass xxl tak jak mówi sofok666
aron Ciągle chodzi nam o ten gajner ;) tylko kup sobie wiecej niz 2kg bo to troszke za malo 3-4,8 kg... 3kg- 84zł , 4,8- 129zł...
P.S jak mieszkasz blisko łodzi to sie kopnij do sklepu z odzywkami i kup na miejscu ;P
Sofok666 co uważasz o tym?
http://www.allegro.pl/item227594522_gainer_1_4800g_vitalmax_duza_masa_30 0g_gratis_.html
i o tym:
http://www.allegro.pl/item226537879_mass_xxl_2kg_szybko_zlapiesz_mase_su per_gainer.html
->ewerest2
Ja wiem tlyko suzkam sobie na allegro, a odebrać sam odbiore ;) Więc nie będe brał tego od zwykłego użytkownika tlyko od sklepu.
I czemu mówisz żeby brać bez kreatyny? Ja właśnie słyszałem, żeby brać odwrotnie.
Oraz mam pytanie, przy mojej masie jak ich używać? Jakie dawki itp
spoko ;) a co do tych dwoch gajnerów treca i z vitalmax to musisz sie zastanowic który bardziej Ci podejdzie do diety... w mass xxl masz 20% białka a gainerze 1 niespełna 14%...
"Oraz mam pytanie, przy mojej masie jak ich używać? Jakie dawki itp"
Dodam jeszcze, że nie długo zacznie się szkoła. więc wstawanie o 05:30 i około 16 w domu, nie raz później. Jak to brać w takich warunkach?
Podczas szkoły myśle że czasowo na 2-3x w tyg trening będe miał czas.
jak to jak ;) szejker, troche gajnera, w szkole kupisz wode i mieszasz ;)
Najlepiej pić 3-4 razy dzienie miedzy posiłkami w dawkach po 50-70g --> mieszasz to w 250ml wody albo mleka.
w dni nietreningowe sporzywasz to miedzy posiłkami...
w dni treningowe 1,5h przed treningiem i do 30minut po treningu, pozostałe dawki miedzy posilkami.
To są zalecenia producenta... Ja biore to trszke inaczej...
Dni nietreningowe:
1. miedzy 2 sniadaniem a obiadem 70g
2. miedzy obiadem a kolacją 70g
Dni treningowe:
1. Miedzy 2 sniadaniem a obiadem 50g
2. 1,5h przed treningiem 50g
3. po treningu pije carbo 50g a jak wróce to pije gainera 50g a nastepnie posiłek :)
A jak Cie stać brac tego wiecej to sobie nie załuj ;) mi i tak ładnie idzie przy takim dawkowaniu ;]
P.S soga mógłbys dać hahahah ;]
pozdro...
Wazyłem 60, a teraz waże 67+ :) o z resztą ... co się będe ;] Ostroo trenuj, dużo jedz i gainer na końcu ;]
Witam.
jeżeli chodzi o szybkie przybranie na masie polecalbym to co ja stosowałem coś z olimpu GAIN BOLIC,GAINER MCT,popieram wypowiedzi poprzedników
MASS XXL Treca też jest dobry, a co do odrzywek VITALMAX-a kupiłem kiedyś Vitalmax Gainer 2 4,5KG.Niepamiętam dokładnie ale jego wart. 27 białka , 60 węgli. lecz był bardzo słodki(może komus innemu lepiej podejdzie:) a pozatym dobry cenowo i ilosciowoale tylko raz go jadłem póżniej już go nie wybierałem(czułem się jakbym cukier z cukiernicy żarł)ale to moje zdanie.Mi osobiscie najbardziej podchodza na mase gainery o składzie 30 B. ,70 W./100g dokładasz takiego do dobrej diety po około 50-75 gramów między posiłkami,po treningu i masa leci jak z bata strzelil. SUPER WHEY GAINER 4000 OLIMP-adla Mnie super(dużo kalorii) lub cos o podobym składzie innej firmy.
A czy moge np rano o 05:30 zrtobić takiego "shake" i wypić w szkole np o 12? czy lepiej żebym wsypał do butelki proszek i rozrobił w szkole?
I który bardziej polecacie z tych dwóch co dałem linki?
lepiej od razu po przygotowaniu nawet tak na opakowaniu pisze i wiem z praktyki.
a co do linku to zaraz spr.
Vitalmax dobry ale jak mówiłem dla mnie bardzo słodki i podejrzewam że są w nim wegle/cukry słabej jakosci, to MOJE ZDANIE.
a Mass XXL nic dodać nic ująć jak na mase ale rozejrzyj się jeszcze, ja aktualnie nie oriętuję się w nowych gainerach bo nie urzywam(dobra dieta i mało pieniędzy) tylko białko kupuje i sam shejki robie.
a ile kasy masz lepiej powiedz, do ilu kupić chcesz PLN?
tzn to jest tak, kasy za bardzo nie mam aż tyle np ten vitalmax to ostateczność, ale jak mam kupić jakieś gówno za 30 z allegro co widziałem (opisy aukcji bardzo kuszące ;) ), które nic nie da i jestem 30 zl w plecy, raz, drugi to juz wole dołożyć i żeby było dobrej jakości. Po drugie zależy mi na jakości, tzn żeby po tym nie było żadnych "odbić" słyszałem, że po niektórych tanich gainerach ma sie potem np problemy z żołądkiem. Albo wyskakują jakieś krosty na plecach / twarzy :|.
A nawet najlepsza dieta u mnie podobno nie da dobrych efektów, za mało ważę. Na dodatek teraz z dietą nie będzie już tak łatwo bo wiadomo w szkole inaczej niż wakacje.
O krostach po gainerach to nie słyszałem, po innych specyfikach to tak(wiesz o co chodzi). Dobrze mówisz tylko ja nieiedzaiłem że ty kumasz to bym po prostu napisał.
Moim zdaniem w Vitalmax-ie jest laktozy troche a może nawet sporo,też jak duzo dowalilem to miałem takie uczucie jak po serwatce którą stosowałem na mase na początku mojej przygody z siłką,
Napisz kąkretnie ile masz kasy to coś spróbuje zaradzić.
Jak narazie to mogę wydać max 100 zł.
Ja w szkole tylko ciemny chleb, razowy,słonecznikowy do tego ser,mięso jakieś chude najlepiej ale odrobina tłuszczu też nie zaszkodzi(co lubisz i z głową).
Ja też kasą nie szastam dlatego rozumiem o co chodzi , tez miałem dylematy"to czy to"
Chwila popatrze po sklepach i pomyśle ale ja bym brał GAIN BOLIC-a OLIMPU albo MASS XXL TREC-a
Nie jestem jakimś super znawcą ale swoje wiem,troche zjadłem tych gainerów.
Więc tak Magnum TREC 4kg-nie jadłem ale skład i cena podobna do GAIN BOLICA- ja bym wziął GAIN-a bo mi dobrze wchodził i polecam.(dobra cena najlepiej od razu 4kg).
Vitalmax-Mi niepasował(pamiętaj to moje zdanie, komuś innemu może lepiej wejdzie sprawdz też na google opinie o Vitalmax GAiner 1 bo ja jadłem 2 ale to praktycznie to samo tylko 2 ma więcej białka.
Gainer olimp mct- znalazłem za 105 zł + wysyłka ? ale polecam jaknajbardziej pare zł i jest dobrze(3800gramów)
przemyśl to a ja jeszcze cos rozkminie
dzieki za porady, ja jeszcze się rozejrzę w sklepach u nas w Łodzi i napisze tutaj jak coś znajdę ciekawego.
widziałem jeszcze AKTIVITA
Mój ziomek kiedyś jadł nie pytałem go jak mu wchodzi ale jak kiedyś był sklep z odrzywami w moim mieście to 3 razy z nim wracałem i dokupywał jeszcze co jakiś czas.
Z tąd wnioskuje że dobry.
W moim rankingu jak dla ciebie do 100zł
GAINER MCT OLIMP (ale to tak z 110zł-120zł)
MASS xxl -GAIN BOLIC
MAGNUM 8000 trec Aktivita-cośtam gainer
Odradzam MEGABOLA (chyba z wiadomych przyczyn) jadłem go ale tylko dla tego że ziomek mi za pół ceny sprzedał bo kasy potrzebował(shit)
Niema za co, żeby mi ktoś tak doradzał jak ja zaczynałem(ja tylko metodą prób i błędów,ale z głową)
Pozdro
sklep www.bcaa.pl znajduje się w Łodzi ;)
a to jak masz na miejcsu to lepiej niż na allegro bo zawsze na wysyłkę nie wydasz,
zauważyłem tam też gainery biogenix i hi-tec to praktycznie to samo co i olimp.
polecam jeżeli jest jakiś sprzedawca który zna się na rzeczy (nie mówię że tak nie jest) to wal prosto z mostu czego potrzebujesz.
Patrz na składy BIAŁKO(jakie najlepiej serwatkowe,lub albumina jaja,nienawidze pszenicznego)WĘGLOWODANY(jakie czy jest maltodekstryna,dekstroza czy zwykły cukier ze sklepu(ŻART) TŁUSZCZE(jakie nasycone nie nasycone) i ile kalorii w 100g im więcej tym lepiej bo szybko urośniesz i się zregenerujesz.
Jeżeli coś zle mówię niech ktoś poprawi ale wiem swoje.
Znajomy polecił mi żebym kupił dobrą kreatynę i do tego białko, po tym powinienem przybrać nieźle na masie. Co o tym sądzicie?
na krete za szybko! poćwicz poł roku... potem weź mono...
pozdro
Super, choć bardzo słabo dostępne białka są z MULTIPOWERA z tym tylko, że 500g kosztuje 60 zł ;]
za kreatyne się narazie nie bierz, poprostu trzymaj DIETE (na mase),TRENUJ i dotego jak chcesz to kup sobie gainera i tyle.