PDA

Zobacz pełną wersję : Odpowiednia odżywka - Masa

aron9056
26-08-07, 21:12
Witam.
Mam problem, od około 2 miesięcy ćwiczę regularnie (w domu - mini siłownia). Dużo osób mi doradza, żebym kupił jakąś odżywkę na masę. I chyba mają rację, mam 17 lat, 192 cm wzrostu i waga 65 kg. Układałem już sobie dietę na masę ale słabe efekty. Mam do Was prośbę, dużo się naczytałem, że nie które odżywki z allegro to lekka lipa z nimi, więc prosił bym o jakiś link z allegro z porządną odżywką, tzn nie chodzi mi o taką żebym w tydzień przybrał nie wiem ile na masę, tylko dobrą jakościowo i w miarę skuteczną. Oraz porady, jak długi ma być cykl, ile brać itp.
Pozdrawiam.

ewerest2
26-08-07, 21:35
Kup sobie na początek gainer lub białko... w zalezności od tego czego brakuje Ci w diecie...

Zakupy na allegro?? patrz na opinie... Najlepiej zeby był to sklep... Wpisz w googlach to czego szukasz pojawi sie pełno sklepów internetowych...

pozdro...

aron9056
26-08-07, 21:38
No tak ale na allegro też jest masa sklepów, nie che kupować u zwykłego użytkownika, tylko od tzw "zaufanego źródła" ;)

Np: http://allegro.pl/item225850667_activita_massive_gainer_3_kg_przyros t_masy_eodz.html on wygląda na zaufanego ;]

Tylko teraz kwestia tego jakiej firmy to wziąć...

ewerest2
26-08-07, 21:43
wyglada na zaufanego ;) swoja strona ciekawy gainerek... poczytam sobie o nim... moze skosztuje bo moj sie juz konczy ;)

pozdro...

ewerest2
26-08-07, 21:58
A widzisz ;D ja polecam Mass XXL :) wypiłem 3kg woreczek i waze 3 kg wiecej :) pozdro...

lo3
26-08-07, 22:11
Jak kupiłeś 3 kilo i ważysz 3 kg więcej to według mnie marne efekty ;] Ja na zwykłym gain bolicu z olimpa w 20 dni przytyłem 6.5 kg wagi ;] Jeśli nie ma diety nie ma wyników, a gainer to tylko je uzupełnienie. No naprawde bardzo mało ważysz, a jesteś baaaardzo duży :D Ja polecam HI TEC Super Mass 3000g, a jeśli chcesz białko to rozglądaj się za Multipowerem, będziesz miał szybkie efekty.

aron9056
26-08-07, 22:21
co sądzicie o tym?
http://allegro.plitem225478546_mass_xxl_2kg_szybko_zlapie sz_mase_super_gainer.html

Fajnie bo bym mógł odebrać w Łodzi ;)

->lo3
W 20 dni przytyłeś 6 kg~~, ile ważyłeś przed? I jak często trenowałeś?

ewerest2
26-08-07, 22:35
lo3
*po pierwsze wazenie robilem po 12 dniach zazywania gainera ( w tygodniu konczy mi sie to bedzie gdzies 20 dzien i znów sie zwaze, ale ni czuje by bylo cos wiecej)
*po drugie pracujac fizycznie na budowie i wypacajac sie tyle co ja nie wiem czy nabrałbys tyle masy ;]
*po trzecie wraz ze wzrostem starzu na silowni trudniej o kilogramy ;]

lo3
26-08-07, 22:45
No ja jestem zawodowym lekkoatletą ;)

Punisher
26-08-07, 22:47
Zjedzenie 3 kg i ważenie 3kg więcej to marne efekty?
Myślisz że to jest jakieś żeliwo/ołów, że jesz to i tego nie trawisz?
Chłopie...
Najważniejsza jest dieta, jeżeli miałeś dobrą dietę i stosując gainera zrobiłeś sporą nadwyżkę kaloryczną to przytyłeś. Jeżeli przytyłeś 6kg tzn że bez 3kg gainera też byś przytył (chociaz gainer ma formułę powodującą przybieranie na masie).

A teraz koniec dyskusji
Aron kup sobie gainera około 4-5kg
Jak jesteś chudziutki to kup Vitalmax Gainer 1 4,8kg 99zł
A jak chcesz troche wiecej bialka to MassXXL 4.8kg 129 zl albo 3 kg ale im wiecej tym lepiej, zalezy ile masz mamony.
Google - sklep odżywki i suplementy i masz pełno do wyboru.

P.S. To co pisza na allegro, że od 3-6kg mięśni w 2 tygodnie to tylko reklama :p

aron9056
26-08-07, 22:49
co sądzicie o tym?
http://allegro.plitem225478546_mass_xxl_2kg_szybko_zlapie sz_mase_super_gainer.html

Fajnie bo bym mógł odebrać w Łodzi ;)

->lo3
W 20 dni przytyłeś 6 kg~~, ile ważyłeś przed? I jak często trenowałeś?

Chodziło mi o ten link. http://www.allegro.pl/item226537879_mass_xxl_2kg_szybko_zlapiesz_mase_su per_gainer.html

(nie mogłem edytować wiadomości nie wiem czemu,a link nie działał)

ewerest2
26-08-07, 22:51
ktos mnie w końcu poparł ;)

Może lepiej niech chłopak kupi sobie gainera w którym nie ma kreatyny... ćwiczy dopiero 2 miechy i to w domu... Kup sobie mass xxl tak jak mówi sofok666

ewerest2
26-08-07, 22:53
aron Ciągle chodzi nam o ten gajner ;) tylko kup sobie wiecej niz 2kg bo to troszke za malo 3-4,8 kg... 3kg- 84zł , 4,8- 129zł...

P.S jak mieszkasz blisko łodzi to sie kopnij do sklepu z odzywkami i kup na miejscu ;P

aron9056
26-08-07, 22:54
Sofok666 co uważasz o tym?

http://www.allegro.pl/item227594522_gainer_1_4800g_vitalmax_duza_masa_30 0g_gratis_.html

i o tym:

http://www.allegro.pl/item226537879_mass_xxl_2kg_szybko_zlapiesz_mase_su per_gainer.html

->ewerest2
Ja wiem tlyko suzkam sobie na allegro, a odebrać sam odbiore ;) Więc nie będe brał tego od zwykłego użytkownika tlyko od sklepu.
I czemu mówisz żeby brać bez kreatyny? Ja właśnie słyszałem, żeby brać odwrotnie.

Oraz mam pytanie, przy mojej masie jak ich używać? Jakie dawki itp

ewerest2
26-08-07, 22:58
spoko ;) a co do tych dwoch gajnerów treca i z vitalmax to musisz sie zastanowic który bardziej Ci podejdzie do diety... w mass xxl masz 20% białka a gainerze 1 niespełna 14%...

aron9056
26-08-07, 23:22
"Oraz mam pytanie, przy mojej masie jak ich używać? Jakie dawki itp"

Dodam jeszcze, że nie długo zacznie się szkoła. więc wstawanie o 05:30 i około 16 w domu, nie raz później. Jak to brać w takich warunkach?

Podczas szkoły myśle że czasowo na 2-3x w tyg trening będe miał czas.

ewerest2
26-08-07, 23:32
jak to jak ;) szejker, troche gajnera, w szkole kupisz wode i mieszasz ;)

Najlepiej pić 3-4 razy dzienie miedzy posiłkami w dawkach po 50-70g --> mieszasz to w 250ml wody albo mleka.
w dni nietreningowe sporzywasz to miedzy posiłkami...
w dni treningowe 1,5h przed treningiem i do 30minut po treningu, pozostałe dawki miedzy posilkami.
To są zalecenia producenta... Ja biore to trszke inaczej...

Dni nietreningowe:
1. miedzy 2 sniadaniem a obiadem 70g
2. miedzy obiadem a kolacją 70g

Dni treningowe:
1. Miedzy 2 sniadaniem a obiadem 50g
2. 1,5h przed treningiem 50g
3. po treningu pije carbo 50g a jak wróce to pije gainera 50g a nastepnie posiłek :)

A jak Cie stać brac tego wiecej to sobie nie załuj ;) mi i tak ładnie idzie przy takim dawkowaniu ;]

P.S soga mógłbys dać hahahah ;]

pozdro...

lo3
27-08-07, 01:03
Wazyłem 60, a teraz waże 67+ :) o z resztą ... co się będe ;] Ostroo trenuj, dużo jedz i gainer na końcu ;]

ja nowy
27-08-07, 09:06
Witam.
jeżeli chodzi o szybkie przybranie na masie polecalbym to co ja stosowałem coś z olimpu GAIN BOLIC,GAINER MCT,popieram wypowiedzi poprzedników
MASS XXL Treca też jest dobry, a co do odrzywek VITALMAX-a kupiłem kiedyś Vitalmax Gainer 2 4,5KG.Niepamiętam dokładnie ale jego wart. 27 białka , 60 węgli. lecz był bardzo słodki(może komus innemu lepiej podejdzie:) a pozatym dobry cenowo i ilosciowoale tylko raz go jadłem póżniej już go nie wybierałem(czułem się jakbym cukier z cukiernicy żarł)ale to moje zdanie.Mi osobiscie najbardziej podchodza na mase gainery o składzie 30 B. ,70 W./100g dokładasz takiego do dobrej diety po około 50-75 gramów między posiłkami,po treningu i masa leci jak z bata strzelil. SUPER WHEY GAINER 4000 OLIMP-adla Mnie super(dużo kalorii) lub cos o podobym składzie innej firmy.

aron9056
27-08-07, 09:18
A czy moge np rano o 05:30 zrtobić takiego "shake" i wypić w szkole np o 12? czy lepiej żebym wsypał do butelki proszek i rozrobił w szkole?

I który bardziej polecacie z tych dwóch co dałem linki?

ja nowy
27-08-07, 09:24
lepiej od razu po przygotowaniu nawet tak na opakowaniu pisze i wiem z praktyki.
a co do linku to zaraz spr.

ja nowy
27-08-07, 09:29
Vitalmax dobry ale jak mówiłem dla mnie bardzo słodki i podejrzewam że są w nim wegle/cukry słabej jakosci, to MOJE ZDANIE.
a Mass XXL nic dodać nic ująć jak na mase ale rozejrzyj się jeszcze, ja aktualnie nie oriętuję się w nowych gainerach bo nie urzywam(dobra dieta i mało pieniędzy) tylko białko kupuje i sam shejki robie.
a ile kasy masz lepiej powiedz, do ilu kupić chcesz PLN?

aron9056
27-08-07, 09:37
tzn to jest tak, kasy za bardzo nie mam aż tyle np ten vitalmax to ostateczność, ale jak mam kupić jakieś gówno za 30 z allegro co widziałem (opisy aukcji bardzo kuszące ;) ), które nic nie da i jestem 30 zl w plecy, raz, drugi to juz wole dołożyć i żeby było dobrej jakości. Po drugie zależy mi na jakości, tzn żeby po tym nie było żadnych "odbić" słyszałem, że po niektórych tanich gainerach ma sie potem np problemy z żołądkiem. Albo wyskakują jakieś krosty na plecach / twarzy :|.

A nawet najlepsza dieta u mnie podobno nie da dobrych efektów, za mało ważę. Na dodatek teraz z dietą nie będzie już tak łatwo bo wiadomo w szkole inaczej niż wakacje.

ja nowy
27-08-07, 09:43
O krostach po gainerach to nie słyszałem, po innych specyfikach to tak(wiesz o co chodzi). Dobrze mówisz tylko ja nieiedzaiłem że ty kumasz to bym po prostu napisał.
Moim zdaniem w Vitalmax-ie jest laktozy troche a może nawet sporo,też jak duzo dowalilem to miałem takie uczucie jak po serwatce którą stosowałem na mase na początku mojej przygody z siłką,
Napisz kąkretnie ile masz kasy to coś spróbuje zaradzić.

aron9056
27-08-07, 09:46
Jak narazie to mogę wydać max 100 zł.

ja nowy
27-08-07, 09:47
Ja w szkole tylko ciemny chleb, razowy,słonecznikowy do tego ser,mięso jakieś chude najlepiej ale odrobina tłuszczu też nie zaszkodzi(co lubisz i z głową).
Ja też kasą nie szastam dlatego rozumiem o co chodzi , tez miałem dylematy"to czy to"

Chwila popatrze po sklepach i pomyśle ale ja bym brał GAIN BOLIC-a OLIMPU albo MASS XXL TREC-a

ja nowy
27-08-07, 09:59
Nie jestem jakimś super znawcą ale swoje wiem,troche zjadłem tych gainerów.
Więc tak Magnum TREC 4kg-nie jadłem ale skład i cena podobna do GAIN BOLICA- ja bym wziął GAIN-a bo mi dobrze wchodził i polecam.(dobra cena najlepiej od razu 4kg).
Vitalmax-Mi niepasował(pamiętaj to moje zdanie, komuś innemu może lepiej wejdzie sprawdz też na google opinie o Vitalmax GAiner 1 bo ja jadłem 2 ale to praktycznie to samo tylko 2 ma więcej białka.

Gainer olimp mct- znalazłem za 105 zł + wysyłka ? ale polecam jaknajbardziej pare zł i jest dobrze(3800gramów)

przemyśl to a ja jeszcze cos rozkminie

aron9056
27-08-07, 10:06
dzieki za porady, ja jeszcze się rozejrzę w sklepach u nas w Łodzi i napisze tutaj jak coś znajdę ciekawego.

ja nowy
27-08-07, 10:09
widziałem jeszcze AKTIVITA
Mój ziomek kiedyś jadł nie pytałem go jak mu wchodzi ale jak kiedyś był sklep z odrzywami w moim mieście to 3 razy z nim wracałem i dokupywał jeszcze co jakiś czas.
Z tąd wnioskuje że dobry.

W moim rankingu jak dla ciebie do 100zł
GAINER MCT OLIMP (ale to tak z 110zł-120zł)
MASS xxl -GAIN BOLIC
MAGNUM 8000 trec Aktivita-cośtam gainer
Odradzam MEGABOLA (chyba z wiadomych przyczyn) jadłem go ale tylko dla tego że ziomek mi za pół ceny sprzedał bo kasy potrzebował(shit)

ja nowy
27-08-07, 10:11
Niema za co, żeby mi ktoś tak doradzał jak ja zaczynałem(ja tylko metodą prób i błędów,ale z głową)
Pozdro

aron9056
27-08-07, 10:55
sklep www.bcaa.pl znajduje się w Łodzi ;)

ja nowy
27-08-07, 11:08
a to jak masz na miejcsu to lepiej niż na allegro bo zawsze na wysyłkę nie wydasz,
zauważyłem tam też gainery biogenix i hi-tec to praktycznie to samo co i olimp.
polecam jeżeli jest jakiś sprzedawca który zna się na rzeczy (nie mówię że tak nie jest) to wal prosto z mostu czego potrzebujesz.
Patrz na składy BIAŁKO(jakie najlepiej serwatkowe,lub albumina jaja,nienawidze pszenicznego)WĘGLOWODANY(jakie czy jest maltodekstryna,dekstroza czy zwykły cukier ze sklepu(ŻART) TŁUSZCZE(jakie nasycone nie nasycone) i ile kalorii w 100g im więcej tym lepiej bo szybko urośniesz i się zregenerujesz.

Jeżeli coś zle mówię niech ktoś poprawi ale wiem swoje.

aron9056
27-08-07, 17:19
Znajomy polecił mi żebym kupił dobrą kreatynę i do tego białko, po tym powinienem przybrać nieźle na masie. Co o tym sądzicie?

ewerest2
27-08-07, 20:30
na krete za szybko! poćwicz poł roku... potem weź mono...

pozdro

lo3
27-08-07, 23:19
Super, choć bardzo słabo dostępne białka są z MULTIPOWERA z tym tylko, że 500g kosztuje 60 zł ;]

ja nowy
28-08-07, 14:23
za kreatyne się narazie nie bierz, poprostu trzymaj DIETE (na mase),TRENUJ i dotego jak chcesz to kup sobie gainera i tyle.