PDA

Zobacz pełną wersję : Profi Whey mass czy Top Mass OLIMP

Petryk5
26-08-07, 11:48
Witam!
Jak myślicie którego gainera powinienem wybrać?? Mam 173cm wzrsotu, waże 67kg, mój stać na siłce to jakieś 8-10miesięcy na sucho. Dlatego chę wybrać jakiegoś gainera który ma zrównoważone białko i węgle bo mam niestety tendencje do tycia a i na brzuchu mam troche sadełka. Do ktoregoś z tych gainerow mam zamiar dokupić OLMP Creatine Mega Caps 150szt i dextro juice jako transporter. Czy to dobre połączenie? Jak powinienem dawkować te gainery i w jakich porach je brać? Jak w dni treningowe i dni nietreningowe? Czy przy tych gainerach będzie dołączona miarka? Lepiej kupić w foli czy w pojemniku? Jeśłi w foli to jak go potem przechowywać żeby się nie zepsuł? Sorry że tyle pytań ale naprawdę odp na nie bardzo ułatwią mi życie... Z góry wielkie dzięki za wszystkie odp

mały huba
26-08-07, 12:01
Masz ułożoną dietę?Jeżeli brakuje Ci węgli albo białka to kup gainera z takim składem żeby Ci uzupełnił(skład gainerów jest podany na stronach sklepow internetowych np.).Jednak jeśli masz tendencję do tycia to muszę Cię zmartwić gdyż wszystkie gainera zawierają zarówno dekstrozę,fruktozę jak i maltodekstrynę(dekstroza to cukier prosty a fruktoza także prosty który najpierw rozkłada się na glukozę/dekstrozę, a od tego się tyje). Dlatego jeśli nie chcesz przytyć na twoim miejscu zainwestowałbym w jakieś białko zależne od funduszy(ja żre ostrowię bo tania:P).Co do kreatyny to ok, ale lepiej kup w proszku niż w capsach bo 150 capsów na cykl nie starczy(bierzez 8 dzennie podzielone na 2 porcje po 4) acha i daj spokój z dextro juice bo to też cukier prosty i od niego przytyjesz.Zastąp do samą tauryną(polecam olimb megacaps 300, kosztuje 50 zł +- 5 zł,bierzesz to wtedy po 1/2 caps do kreatyny i 1/2 caps przed treningiem żeby lepiej się na nim skupić i trochę dopompować) Pozdrawiam tej.

Petryk5
26-08-07, 12:32
Wielkie dzięki za odp. Co do diety to niestety jestem uzależniony od rodziców bo jeszcze się uczę i za dużych przychodów nie mam :( Ale staram się jeść dużo ryb, serków wiejskich, itp. Tylko obiady to jem takie co tam mamuśka przyrządzi. Ale reszte posiłków staram się jeść takich wartościowych. To zrobię tak jak radzisz i kupię tą Tauryne mega caps OLIMPa tyle że 150szt i Kreatyne OLIMPA Mega caps 300szt, to jak będę jadł kreatynę dwie kapsułki przed pierwszym posiłkiem to do tego 1 kapsulkę tauryny i tak samo po treningu bo tak się bierze kreatyne. A tą tauryne to mam łykać razem z kreatyną czy jakiś odsep czasowy zachować?? A co do białka to zastanawiałem się nad czymś takim jak Perfect Whey Protein TRECA. Czy to białko będzie dla mnie dobre skoro mam tendencje do tycia?? Czy jednak kupić któregoś z tych gainerków jak w temacie? Aha i gainera lub białko to brać przed kreatyną i tauryną a kreatyne i tauryne 30min po tym? Czy odworotnie? Czy to zupełnie bez różnicy? Sorry za tyle pytań ale chciałbym kupić jak najlepsze odżywki, żeby nie wywalać kasy w błoto... Z góry dzięki za odp. Nawet nie wiesz jak bardzo mi pomagasz.

mały huba
26-08-07, 12:36
Taurynę bierzesz równocześnie z kreatyną.Natomiast wszelakiej białka i gainera minimum 30 minut po kreatynie.Ale skoro nie masz za dużo kasy bardziej radziłbym Ci wydać to na mięcho/ryże/kasze/makrony/twarogi i jeżeli zostanie kasa to wtedy kupić kreatynę(najlepiej proszek bo wychodzi o wiele taniej,najlepiej Vitalmax bo ta jest najekonomiczniejsza).Przynajmniej ja tak bym zrobił na twoim miejscu. Pozdrawiam tej.

Petryk5
26-08-07, 13:03
A to kasz, makaronów, ryżu itp to nie wbędzie problemu bo zawsze jest coś takiego w domu. Głównie starałem się dostarczać białko do organizmu i dlatego jadłem dużo ryb. Będę musiał trochi poczytać o dietach... A co sadzisz o tym białku co napisałem? Czy lepszy któryś ten gainer??