Zobacz pełną wersję : Czy mam powtorzyc cykl ??
Witam, w marcu 2007 roku zakonczylem cykl na kreatynie vitala zielonej plus dekstrozy- przyrosty masy i sily byly zadowalajace... teraz chcialbym powtorzyc cykl i mam pytanie czy poraz kolejny (czyli 2 raz) wziasc mono z vitala z tauryna i do tego bialko czy jakos inaczej ??? Jak wy to widzicie ???- oczekuje odpowiedzi od ludzi, ktorzy cwicza minimum 2 lata i kreca sie w temacie ;-)
rafalkomando
25-08-07, 23:52
ja bym na twim miejscu zrobił tak: teraz połaczył mono (ale jakeis lepsze) z jabłczane np cell pumpem., i do tego dołozył taurynke i białko i git
No wiesz jak miałeś 1 cykl to możesz pojechać jeszcze raz tak samo.
Jaki masz cel? Masa czy sucha masa mięśniowa, czy rzeźba czy co...
celem jest sucha masa miesniowa... i troche chce poprawic brzuch... Ja myslalem nad poloczeniem mono + tauryna+ bialko + tribulus+ aminokwasy rozgalezione budujace BCAA
No chyba ze lepszym rozwiazaniem jest tak jak pisal rafalkomando "teraz połaczył mono (ale jakeis lepsze) z jabłczane np cell pumpem., i do tego dołozył taurynke i białko i git"
P.S Mono jakies lepsze tzn. jakie ??
Ale mam wkręte na tą taurynę ostatnio :D W cell pump w jednej porcji jest ok.3gram tauryny, więc jeśli już kupisz CP to tauryny nie ma sensu, lepiej dokup białka czy glutaminy wtedy.
lovelas69 pojedź na mono z Vitala jeszcze raz. Chyba, że wolisz teraz coś lepszego to pojedź na mono z Universala koszt okolo 70-80zl. Połącz tak jak mówisz z tauryną jak wolisz. Do tego białko w celu uzupełnienia diety, (wiem że ostrowii nie kupisz:p) Na połączenia mono z jabłczanem poczekaj, bo szybko sobie skrócisz drogę :)
Ale co wybierzesz zależy od Ciebie.
P.S. Od września cykl?
Albo spróbuj też mono ale z Olimpu mega Caps 300 kaps. Do tego reszta która była wymieniona i będzie na prawdę dobrze. Nie ma sensu na drugi cykl dawać już CP+ mono bo organizm się do kretki przyzwyczaja i na kolejny cykl musiałby już wziąść coś jeszcze mocniejszego. A tak mono, potem jabłczan. mono+jabłczan, kompinacjii jest bardzo dużo.Pzdr.
tak od wrzesnia chcialem zaczac cykl... to wiec kupie mono (zastanowie sie jeszcze jakie) + tauryna(czy dekstroza ?? chyba ze jest jeszcze jakis inny transporter :-) o ktorym nie wiem) + bialko (widze sofok ze pamietasz :-D masz racje nie kupie ostrovi chyba wybiore firme Sport One) i co jeszcze do tego ??:-D chce zeby to byl porzadny cykl... moze te aminokwasy, tribulusa, glutamine czy nie ma sensu ??? czy cos innego jeszcze dodac do tego ??
i jeszcze jedno pytanie kurde nie wiem co bardziej wziasc do zestawu czy gainera czy samo bialko kurcze w diecie brakuje mi troche bialka ale wegli tez by sie przydalo- tylko boje sie zeby mi w brzuch nie poszlo bo i tak juz musze teraz nad nim pracowac- a tendencje mam do troszke wiekszego brzuszka (po cyklu na krecie i desktrozie w pasie przytylem z 77 na 86 cm) wiec jesli chce uzyskac sucha mase miesniowa bez zbednego fatu to lepiej bialko ???
Pewnie, że pamiętam :)
Dextro to shit.
Masz 20 lat to tribulus może ci coś dać. Aminokwasy to wg uznania możesz kupić, to tak jakby pielęgnacja podczas cyklu. Gainera nie kupuj tylko białko (fat moze przyjsc). Jak brakuje parę węgli to kup 1-2 kg carbo i szamaj po treningu (ale jak sa aminki to aminki pierwsze, a carbo mozna podczas treningu popijać łykami). Mozesz kupic glutaminke również, jak kupisz tez aminokwasy, to gluty nie trzeba tak duzo (ale im wiecej kupujesz tym jest taniej, przerabialem to i sam wkoncu dorzucilem troche kasy i kupilem wiecej). Gluta równierz spala tkanke tłuszczową, jak bierzesz 10gdzienni w 2 porcjach, ale to zalezy jaki organizm, ale to niewazne.
No i rób tak jak mówi twoje motto: "Małymi kroczkami idę do celu..." , ale czasem Ci może nie wyjść to (na dobre ;) )