Zobacz pełną wersję : Gainery
Pomozcie nie wiem co wybrac czy Gainera 1 Vitalmaxa LUB Gaingera MASS XXL i nie wiem co wybrac? Co wedlug was powinienem wybrac z gory dziekuje
Oba te gainery sa dobre... Jednak ja polecam Mass XXL. Sam go pije i jestem bardzo zadowolony :)
pozdro...
Gainer 1 (Vitalmax) :
białko - 13,2g /100
węgle - 76,3g/100
tłuszcz - 0,2/100
Mass XXL (Trec) :
Białko - 20g/100
Wegle - 71,5/100(w zal. od smaku,czasem wiecej)
Tłuszcz - 0,5g/100
Z porównania wynika,że Mass jest lepszy pod wzgledem białka,tłuszcz na równi,no i wegli ma ciut mniej.Ale nie wiem ile ważysz i czy masz problemy z przybieraniem an wadze(ektomorficy tak maja),ja też.Ale brałem treca i powiem,ze widac efekty,ale dieta tez do tego musi byc.Poszło mi prawie 2kg z lipna dieta.Ja wybrałbym treca,choć Gainer1 jest tańszy.Wybierz sam.Pozdro!!!!!
Były juz takie tematy -> wyszukiwarka
A zalezy od wieku w mass xxl ? Wychodza jakies syfy itp. ? waze 58 kg przy wzroscie 165 i mam 15 lat ? Nie wiem co wybrac mysle nad Gainerem ale kusi mnie kupic mass xxl
nie zalezy od wieku... Ja biore massa i nie ma zadnych skutków ubocznych :P pryszczy itd.
ja 15, bede dostawal cos nie proszone?
Inaczej bym ci nie zaproponowal jakby bylo zle dla ciebie :p
a cos do mass xxl, jakis dodatek moze byc ? Nitro, Tauryna, co tam jeszcze jest? ale zebym nie przesadzal na moj wiek :D
do Massa zeby uzyskać szybsze efekty dobrze jest brać kretke oraz glutamine... ale ty jeszcze poczekaj z tym przynajmniej do 16 roku zycia...
pozdro...
A masz wogóle diete...???...zalezy czego więcej potrzebujesz...czy białka czy wegli...
to mam wcinac samo mass xxl ? a glutamine nie moge wcinac ? A narazie nie mam diety xD
Czemu nie moge wpieprzac kretki ; / ?
kurde mowilem ci ze jestes za mlody.
Samego mass'a kup jak najwiecej i sie ciesz.
Karlos... Nie napalaj sie tak!!! weź gajnera to pojdzie Ci pare kilogramów... Do tego dobry i regularny trening i wszystko bedzie ok :) a później przyjdzie czas na mocniejsze odzywki... wogóel jaki ty mas starz na silowni?
pozdro...
ok, ok tylko to :D a tak to staz mam 6 miesiecy, od lutego
A mozecie mi podac jakies dobre sklepy internetowe z odzywkami. Wchodze w google i widze pelno, ale nie znam sie ktore sa dobre a ktore nie. Nie wiem jak to jest z tymi zlodziejami :) Z gory Dziekuje
Jaka mi diete proponujecie ?
na diecie to ja sie nie znam... sam lece bez diety i wszystko jest dobrze :)
co do sklepów internetowych tez nie mam doświadczenia bo kupuje wszystko na miejscu... ale zadnen sklep internetowy Cie nie oszuka... co innego Ci pseudosprzedawcy z allegro ;)
pozdro...
zapytajnik
27-08-07, 00:00
jezeli chodzi o dietke to mozesz wziasc sobie ktoras z przyklejonych w dziale ,,dieta''...
jezeli chodzi o Gainera to polecam mass XXL jest naprawde dobry w dzialaniu jak i w smaku(ja pilem smak czekoladowy-wysmienity) oraz rozpuszczalnosc jest bardzo dobra...
pozdro
zapytajnik
27-08-07, 00:03
mysle ze w diecie powinien pomoc ci ten link...
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=391
Dieta na mase dla 64-65 kg from zizu
7:00
mleko 250 ml
płatki owsiane 90gr
10:35
Twarog 120g
szynka indycza 15gr
pieczywo razowe 200gr
pomidor,cebula,papryka-dla smaku
13:30
4 jajka
Chleb zytni pelnoziarnisty 150g
16:00 posiłek przed treningowy
Ryz 100g
Piers z kurczaka
oliwa z oliwek ok. 10ml
17:30-18:30
Trening
18:30
45g Carbo,bądź kakao.sok
19:10
Makaron razowy 100gr
jogurt 150gr
serek wiejski 200gr
22:00
Tunczyk w wodzie 80g
Slonecznik 30g
Tak se czytalem i mysle ze to wybiore, waze 58 kg to gitez...
Ale ja tam wcinac wole ryz bo tani a za co moge to jesc ?
3jajka moge zjesc zamiast tucznyka w wodzie bo widze ze tej diecie nie ma jejeczek :D a ja je tak lubie !
witam
mam pytanie ile masz wzrostu
jak długo ćwiczysz
ile warzysz
jaki jest twój cel
(może już pisaleś to wcześniej ale nie śledze od początku)
witam
mam pytanie ile masz wzrostu
jak długo ćwiczysz
ile warzysz
jaki jest twój cel
(może już pisaleś to wcześniej ale nie śledze od początku)
To czytaj od początku
jakbyś podać nie mógł p...
pozdro
164-165
6 miesiecy ( na sucho )
59
Silaaaa xD
Dla ,,Ja nowy'', a tak to jak oceniacie moja diete wymyslona przez zizu ?
Siemka Chłopaki :) Jestem, nowy na tym forum troszke sie znam no ale tak nieza specjalnie . Co byscie mi radzili wziasć do Krety i Massa XXl?? dobry jest DExtro Juice??? odp dzieki