Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomocy;p

Wiki
23-08-07, 00:03
Witam, mam 16lat, 174 wzrostu i waze 80kg. Mam sporo miesni, ale jak przewiduje, mam tez ok. 5kg sadelska. Cwicze regularnie na silowni, czesto tez jezdze na rowerze, prowadze aktywny tryb zycia i nie wiem czy ide dobra drogą. Jestem jedym z najwiekszych z moich rowiesnikow, prawie wszyscy to skora i kosci. Poraz pierwszy kupilem białko Olymp pro isolat95(czy jakos tak;p) Chce przybrac jeszcze troche masy miesniowej, ale nie chce nabrac tluszczu, chce go spalic. Czy ten srodek moze mnie przeksztalcic w supergrubaska;P? Czy wrecz przeciwnie, jesli nie bede lączył białek z weglowodanami i cukrami w diecie, to zyskam tylko mase miesniową a tluszcz sie spali? Mam diete na mase, staram sie dziennie spozywac 2g bialka/ kg ciala. Moi rowiesnicy mowią ze to mnie przeobrazi w potwora? Nie rozumiem ich, bialko moze sie odlozyc w tluszcz czy nie? Przecierz to jest skladnik budulcowy?.....

Chce uzyskac efekt zwiekszenia masy miesniowej i spalenia czesci tluszczu...

Pomocy!;p

Punisher
23-08-07, 11:57
Bialko w nadmiarze, przeksztalca sie w tłuszcz - przecież białko to też kalorie.
W tym przypadku pomogą ci bardziej koledzy z działu DIETA.
Ja mysle, że powinieneś ściąć węgle, jeżeli masz diete na mase, to znaczy, ze dobrze ją stosowałeś. Zrób teraz redukcje, ostatnio modne połączenie jest spalacza i kreatyny, aby spalić tkankę tłuszczową i jednocześnie ochronić mięśnie przed rozpadem.
Aby Ci pomóc musisz napisać jaki masz staż treningowy i przebyte cykle (jezeli byly to kiedy ostatni).

P.S. To nie będzie tak od razu, że zwiększysz mase i spalisz tłuszcz...

Wiki
23-08-07, 21:32
Cwicze juz poltora roku, efekt jest spory, lecz boje sie tej zmiany na bialko. Weglowodany juz dawno ograniczylem. Diete na spalenie tluszczu(odchudzajaca) mam juz za sobą stracilem 12kg:P, i postanowilem przejsc na diete białkową by budowac miesnie. Kreatyny nie kupie, bo nie moge. Najbardziej boje sie tego ze przedawkuje bialko i zamienie sie w godzille;p. Jem 120-160g białka dziennie, cwicze regularnie na silowni i uprawiam sporty. Kupie wiec tylko spalacz tluszczu, od znajomego, czy to rozwiaze moj problem?

P.S - Ktos probował połączenia białka ze spalaczem tkanki tluszczowej?

Punisher
23-08-07, 23:18
Probowali moze cos znajdziesz jak wpiszesz kreatyna+TSE , ale ci nie napisza tu ludzie, bo niekazdy zawsze wchodzi w temat kazdy szczegolnie jak nazwa brzmi: pomocy, ratunku, pomozcie :)
Oblicz ile potrzebujesz bialka dziennie i nie powinno cie zalac, chlopie nie bój żaby :p

kox
23-08-07, 23:40
hehe ja tez mam taki sam problem jak ty ale nie martw sie... masz zajebiste bialeczko ja mam takie same. jesli nie chcesz przytyc rob areoby w dni nietreningowe bieganie rowerek basen skakanka jest good. spozywaj 2 gramy na kg masy ciała nie buj sie nie zrobisz sie jakims potworem to tylko białko tylko nie przesadzaj z nim jesli chcesz miec zdrowe nerki. ogranisz tłusze i weglowodany najlepiej jesli bys mial diete ale wiem jak to jest...;/ pij duzo wody dziel posiłki zeby przyspieszyc metabolizm. ja tez bylem grubasek... hehe dokup do tego bialka jakis spalacz polecam animal cutsa sam go brałem rewelka tylko ze cena troche przeraza.. jesli cie stac na jakas kreatyne to kup jabczan nie zalejesz sie woda a sie wyrzezbisz. do tego tego tak jak kolega powiedział dobry trening najlepiej rzezba lub redukcja jak jestes grubasek spal tłuszcz a dopiero pozniej wez sie za robienie masy bedziesz widział lepsze efekty niz te ktore przykrywa twoj tłuszcz.

Wiki
24-08-07, 09:49
Ok, dzieki;p Powiedzcie mi jeszcze jaka kreatynka jest dobra i w miare tania. I czy lepiej przy tym co mam (Olymp pro95 + spalacz z poprzedniej diety, jakaś chinszczyzna, ale jaka!:D) cwiczyc na rzezbe czy na budowe miesni i sile? Narazie nie kupuje kreatyny.

kox
24-08-07, 22:42
jezeli jabczan to wez TCM mega capsy z olimpu i jedż treningi na rzezbe rob areoby i do tego spalacz + to bialko co masz jezeli jestes grubasek:)