PDA

Zobacz pełną wersję : jakie suplementy???

fanarnold
10-08-07, 16:34
Witam wszystkich . Mam pytanie jakie suplementy radzicie mi zakupić aby uzyskać znaczny przyrost masy mięśniowej ??? cena wszystkich odżywek nie może przekroczyć 400 zł . Mój staż wynosi około 2 lat , 4 miesiące temu pierwszy raz brałem odżywki (gainer 4000 3800g kre-alkyn 2500 120 kaps. i witamin z olimpu )nie brałem żadnych sterydów . Bardzo proszę o wyczerpujące odpowiedzi

Kokser
10-08-07, 18:48
Nitrobolon II + Bialko "ostrowia" x 2

Przytylem po tym 6kg. w bicepsie 2.5 cm. poszlo w wyciskaniu sztanga lezac 10 kg.

Wilku33
10-08-07, 19:20
Nitrobolon II + Bialko "ostrowia" x 2
.

zamast nitro cell pump, a ostrovia to tania odżywka, a ty masz dużo kasy wiec mozesz kupic droższe odżywy, moze jakąs z universala np. animal pak

a pozatym mi 10kg poszło po samym creatine mega caps z olimpu..

vlk
10-08-07, 19:41
wywal te ostrowie na smieynik. Za nic nie kupuj tego. Chyba, ze lupisz wyrzucac kase.
Za 400 zl mozna poszalec. Podstawa to dieta i trening , ale za takie pieniadze juz mozna wybierac duzo. Jakies firmy preferujesz? Odzywki?

nowin
10-08-07, 20:17
no więc tak moje propozycje
1.daily forumla Universal 100 tab. 35 zł
BIOGENIX Cell Pump 450 g (50 porcji) 65 zł
OLIMP Creatine Monohydrate Mega Caps 300 50 zł
gainer BIOGENIX Monster Mass 7,2 kg 230 zł
łącznie 380 zł

2.
Universal Mikronized Creatine Powder 500g 75 zł
Six Star Nitric Oxide 100kaps 105 zł
daily forumla Universal 100 tab. 35 zł
gainer BIOGENIX Monster Mass 7,2 kg 230 zł

440 zł ew zmniejsz wage gainera i bedzie ok
pozdro

Dzban
10-08-07, 20:55
wywal te ostrowie na smieynik. Za nic nie kupuj tego. Chyba, ze lupisz wyrzucac kase.
Za 400 zl mozna poszalec. Podstawa to dieta i trening , ale za takie pieniadze juz mozna wybierac duzo. Jakies firmy preferujesz? Odzywki?

A co jest takiego w białku ostrowii żeby go nie kupowa możesz wyjaśnic?
Samki Ci nie pasują czy jak?
W tej cenie to zapas hmb na 5 miechów dobry stack kreatynowy i dwa wiadra ostrowii i zostanie na inne rzeczy.

vlk
10-08-07, 21:16
to ostrowia ma smak:/ de gustibus...
mi glownie chodzi o jakosc. skandaicznie niska. szkoda kasy i kiszek na takie wynalazki

Wilku33
10-08-07, 22:46
zgadzam sie z vlk, jak masz wiecej kasy to nie kupuj slabych jakościowo odzywek
nowin podał dobre propozycje

fanarnold
11-08-07, 15:00
Według was który zestaw nowina lepiej podziała na zwiększenie masy mięsniowej . Mam z tym kłopoty ponieważ mam 194 cm wzrostu a waże zaledwie 79 kg . Co do gainerów : jaka firma produkoju najlepsze jakościowo gainery ?? . I następne moje pytanie : założyłem się z kumplem o to że do kwietnia bedę miał w bicepsie 40 cm ( aktualnie mam 36 ) czy po dwóch cyklach przybedzie mi 4 cm ??? 1 cykl to październik drugi luty chce wydac podobną sumę piniędzy na oba cykle .

nowin
11-08-07, 17:24
najlepsze gainery to
universal gain fast - strasznie drogi rocznie sprzedawany w tonach
pvl mutant mass - produkt b.doby cena wmiare niska
biogniex monster mass - b.dobry cena bardzo przystępna
qse Real Mass 2700 - nie próbowałem ale zbiera dobre opinie
muscle tech - Mass-Tech

co do zakładu ja brałem pierwszy zestaw i mi przyszło 2,5cm a ważyłem wtedy 60 kg więc jak się postarsz (dieta! dieta! dieta!) to po 2 cyklach możliwe że dojedziesz ale 4 cm to bardzo dużo.

mały huba
11-08-07, 18:48
Powiem to co powiedizałem już dzisiaj raz. Ostrowia nie ustępuje niczym innym białkom(po za smakiem) baa! posiada więcej białka w białku niż spora część pozostałych firm ponieważ nie dodaje się do niego masy dodatków smakowych przez co na 100 g białka jest80-85% a w takim np.nitroprogren Treca białka jest 75% :P Co do kiszek to też nie wiem skąd taka opinia? Ta osoba która to napisała chyba nigdy tego nie jadła.Ja wcinam Ostrowię i żadnych skutków ubocznych po za wzrostem masy nie miałem.Fakt faktem ,że jak mieszasz to w wodzie to smak jest nędzny ale z mlekiem jest to co najmniej niezłe żeby nie powiedzieć smaczne a i cena jest dla ludzi(2x1,8 kg + koszt przesyłki wyniósł mnie 132 zł). Ale wybór należy do Ciebie ,jeśli stać Cie na ciągły comiesięczny wydatek rzędu 140-200 zł na uzupełnienie diety w samo białko WPC/WPI to dawaj Uniwersala/Sport One. Pozdrawiam tej.

vlk
11-08-07, 19:07
Huba pracujesz w Ostrowii?
Wez przestan wciskac ludziom taki kit, o doskonalosci Ostrowii.

Dzban
11-08-07, 19:20
A ty w laboratorium i badasz jakoś suplementów?

Podaj jakieś racjonalne argumenty na poparcie swoich tez.

mały huba
11-08-07, 19:34
Nie jest doskonała.Jest dobra i po dobrej cenie.Jak ktoś woli płacisz 2xwięcej za smaczne białko to jego wybór.Ja wolę mieć tańsze i nie gorsze w składzie aminek. Pozdrawiam tej.

vlk
11-08-07, 19:42
A ty w laboratorium i badasz jakoś suplementów?

Podaj jakieś racjonalne argumenty na poparcie swoich tez.

Poczytaj sklady tych najlepszych. To zobaczysz roznice. Moze.

Mlody napisal ladnie o glownym atucie O. Jak komus to pasuje to ok. Mnie i wielu innym nie.

nowin
11-08-07, 20:03
Ostrowia jest zajebista i dla osób które nie uprawiają kulturystki zawodowo to bardzo dobry/tani sposób na dostarczenie dobrej jakości białka.

poza tym odżywka ma działać a nie smakować

maurycy333
11-08-07, 21:45
też jestem za ostrowią dobre i tanie białko teraz mam sobie zamiar kupić ze dwa wiaderka żeby brać 2xdziennie a na noc super białeczko w smaku night protein blend popijać jeszcze mlekiem i po porcji jesteś pełny.
pozdr

Kokser
12-08-07, 11:06
Nie wiem o co wam chodzi z tym bialkiem Ostrwii...ma duzo aminokwasow...bialka i wegli...i jest tanie...starcza na 30dni ^^

Naprawde mozna po tym przytyc...do tego nitrobolon...stary...taka moc

Za te 400zl. zrobisz se 2 takie cykle. Ja mialem 600zl. i nie kupilem nic drozszego...trzymam sie mojego cyklu...Bo po co zmieniac jesli dobrze idzie ^^

rafalkomando
12-08-07, 11:29
po ostrowi przytyc ale chyba na masie tuszczowej.,., białko ma za zadanie budowac sucha mase miesniowa a nie tuszcz!!

fanarnold
12-08-07, 12:41
Nie zależy mi na smaku tylko na ilości białek i łatwości przyswajalności . Proszę o następne zestawy . Chciałbym mieć większy wybór .

Kokser
12-08-07, 13:03
rafalkomando sugerujesz ze poszlo mi w tluszcz xD

Najpierw wes to bialko pozniej sie wypowiadaj bo chyba go nie brales.

rafalkomando
12-08-07, 14:11
kolego troszke sie oczytałem i to białk otez brałem nie powiem białko ma w mare ale ten smak ochyda .,., ale nie mozesz mówic ze białko ci idze w masee bo to złe stwierdzenie,

fanarnold
14-08-07, 18:22
MUSCLETECH Muscle Building Stack co o tym zestawiem sądzicie ??? Może jakieś doświadczenie macie z tymi odżywkami i czy to prawda o wspanialych efektach brania tych supli??

nowin
14-08-07, 19:51
firma konkretna ale raczej nie wiele osób w Polsce to brało. Możesz spróbować a najlepiej to przaeprwadź relacje, aczkolwiek dl aCiebie to chyba narazie zbyt dużo lepiej weź to co Ci napisałem

fanarnold
14-08-07, 21:55
Mówiąc za dużu miałeś na myśli to że może cos mi sie stać z organizmem ??? Tym zestawem chyba mógłbym osiągnąć szybko mase mięśniową

15-08-07, 05:14
Szybko i latwo to piecze sie ciasto a nie buduje mase;) Ostrowia nie jest zajebista. Jest mocno kiepska mozna powiedziec. Za taka cene nie dostaniesz odzywki bialkowej o dobrym skladzie, tylko zestaw slabo przyswajalnych bialek, ktore w sporej czesci zrzucisz do kibla:) Ostrowie moglbym polecic na noc, ze wzgledu na dlugi okres wchlaniania i duza zawartosc kazeiny. Nie bede sie nad tym rozpisywal, bo powinno to byc jasne ze za taka kase nie kupisz odzywki o dobrym skladzie.

nowin
15-08-07, 10:57
nie nic Ci się nie stanie ale odżywki nie działają na zasadzie że jak wezme same najlepsze suple, najmocniesze mieszanki kreatyn to mi przyjdzie 10kg masy a jak wezme zwykłe mono to mi przyjdzie 2 kg. należy zaczynąć od prostych odżywek i przechodzić do mocniejszych.
a to że weźmiesz rzekomo lepszą/silniejszą odżywke nie znaczy że da lepszy efekt niż zwykłe mono

fanarnold
15-08-07, 14:31
hmn ... wiem napewno ze w tym roku wezme ten zestaw ale pewnie raczej w lutym . Teraz skorzystam z zestawu nowina ale wszystko sie jeszcze moze zdarzyc bede informowal was o moich postepach dziex za pomoc pozdro