Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kreatyna....ale jaka??

zapytajnik
07-08-07, 22:41
witam!!
chcialem sobie zakupic kratynke i sie zastanawialem jaka wziasc...
myslalem o creatine monohydrate mega caps 1250 olimpa oraz o cratynce treca...
moglibyscie mi doradzic ktora z tych jest lepsza??
a moze sa jakies inne ktore sa lepsze??
aha....chcialbym dokupic do tego cos na mase...co myslicie o masie xxl treca??

mały huba
07-08-07, 22:45
Ile masz stażu na siłowni ? Bo tak totalne minimum na kreatynę to 5-6 miesięcy ćwiczeń.Do tego czy trzymasz dietę?(jaką?). Gainer jak mass xxl kup jeżeli masz braki w diecie,tak po prostu nie kupuj bo szkoda pieniędzy.

ewerest2
07-08-07, 23:02
a tam pierdzielisz mały...

Ja robilem pierwszy miesiąc na sucho, w drugim juz brałem Kre-alkalyn 2500 z olimpu i ładnie mi poszło. Dużo osób nie wierzyło ze to tylko po tym. Teraz mam przerwe w cyklach to biore XXL i Carbo.

Zapytajnik:
Ponoć powino sie zaczynać od monohydratu ;P ja tak nie zrobilem i jestem zadowolony. Ale nie powiedziane ze na twoim organizmie bedzie tak samo.

A jezeli chodzi o to która jest lepsza? z TRECA czy z OLIMPU?
To jest jedno i to samo. Z tym ze olimp jest tańszy. Wiec polecam Ci olimp.

A jak masz kase to mozesz XXL tez kupić.

pozdro

mały huba
07-08-07, 23:06
Tutaj nie chodzi o to ,że po wcześnie wziętej kreatynie nie pójdzie Ci siła/masa do przodu bo pójdzie lepiej niż bez.Ale jeżeli weźmiesz ją później to siła i masa skoczy mocniej(procentowo podobnie ale przy startowej większej sile/masie pójdzie więcej kg :] ). A po cyklach organizm przyzwyczaja się do kreatyny i potrzeba mocniejszych rodzajów bądź długiej przerwy ,żeby były zwiększone efekty .Tak widzę to na mój prosty poznański rozum :P

ewerest2
07-08-07, 23:20
Coś racji jest w tym co mówisz... Ale według mnie monohydrat to gówno. Mięśnie pompowane sa wodą. A po cyklu wszystko złazi. Po kre-alkalynie mięśnie robią sie twarde i rosną po tym co zjesz. Na dodatek po zakonczonym cyklu to co juz osiągnełeś dzieki tej odzywce nie schodzi. Wiem bo sam to przerobilem. A jezeli chodzi o to ze sie organizm przyzwyczaja to masz racje. Juz w ostatnim tygodniu cyklu nie ma takiej pompki jak na poczatku. Powiem wiecej... po zakonczeniu cyklu miałem wiekszą pompe niz w ostatnich dniach jego trwania!!! A przerwa miedzy cyklami?? Robie przerwe 1,5-2 miesiecy i znów mam ten sam efekt. a jezeli nie to biore jedną kapsulke wiecej =)

ciacho
08-08-07, 12:08
eweret ile powinien trwac/ile trwal Twoj cykla na kre-alkalyn i czy brales tez w dni nie treningowe i jakie dawki??:)

ewerest2
08-08-07, 15:18
Ciacho: Cykl powinien trwać 4-6 tygodni. Wiecej nie ma sensu bo nie czuć już pompki poniewaz organizm sie przyzwyczaja. Mój cykl trwał 6 tyg.
Dawkowałem zgodnie z zaleceniami:

Dni treningowe:
2 kapsułki na czczo i 2 kapsułki przed treningiem

Dni nietreningowe:
2 kapsułki na czczo

Nie bierz więcej kapsułek bo to nic nie da. Jedyne co tym zrobisz to to ze przyzwyczaisz organizm do wiekszej dawki.
Efekty bardzo fajne. Szybko idzie siła i masa. Masy na 4 tyg przyszło 3kg.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony i polecam :)

Wilku33
08-08-07, 16:21
a nie lepiej kupic kreatyne w proszku?? mono z vitalmaxa jest bardzo dobre....

ewerest2
08-08-07, 16:28
ups

Kasa313
08-08-07, 17:26
cykl na krecie zaczyna sie od mono dopiero po stazu ponad pol roku. Trzeba na sucho wycisnac najwiecej ile sie potrafi ze swojego organizmu a potem stosowac suplementy tj. kreatyna, bo na bialku i gainerach mozna leciec ciagle. dobra rada cierpliwosc najwazniejsza w miesiac sie koksem nie zrobisz musisz cwiczyc na sucho mpotem kup soibie krete z olimpu 1250 albo Vitalmax zielona

ciacho
08-08-07, 21:42
Racja ale chyba nikt nie chce zeby to co sie zrobilo na cylku z mono potem zjechalo...