Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Olimp Bcaa 300 megacaps+Olimp HMB 300 megacaps pasuje?

Grzesku000
05-08-07, 10:50
Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy to dobre połączenie ? Kupiłem sobie coś takiego teraz i mam zamiar wypróbować. Ćwiczę już koło roku, ważę 87 kg mam 188 cm wzrostu. Tłuszczu nie mam, ale długo z nim walczyłem, szczególnie na brzuchu i nie mam zamiaru mieć powtórki z atrakcji. Jaką diętę do tego stosować? Czy dawkować to tak jak jest napisane na opakowaniu ?

HMB - 3 capsy przed śniadaniem, 3 przed treningiem lub w dni beztreningowe przed snem.

Bcaa - 5 caps przed śniadaniem, 5 przed treningiem, 5 po treningu lub 5 przed snem w dni beztreningowe.

Proszę o pomoc jak to wszystko dobrać, aby uzyskać jak najlepsze efekty.

Pozdrawiam serdecznie.

mały huba
05-08-07, 11:13
Sądząc po opiniach znajomych co brali hmb i po postach rezydujących tu forumowiczów powiem tak: Nie bierz tego chyba ,że stać Cię na 3-5 miesięczną kurację bo dopiero wtedy są po tym efekty typu jakiś tam przyrost mięcha i spadek tłuszczu.Co do BCAA to zdania są podzielone jednak u mnie ludzie biorą to jedną dawkę(10kaps) przed treningiem co ostro wzmaga wytrzymałość i po którejść tam serii ciągle będziesz dawał radę(organizm czerpie energię z z tych trzech aminokwasów po wyczerpaniu glikogenu w mięśniach,zamiast jak zwykł to robić po wyczerpaniu używa białek mięśniowych jako energii:P)także jest jeszcze działania antykataboliczne. W nietreningowe ja bym brał z rana na czczo 30 minut przed żarciem i przed snem w odstępie pół godziny od jajek/twarogu/proteinek wszelakiej maści. Zamiast HMB lepiej było puszkę ostrowii kupić bądź jakąś glutaminkę,wyszłoby taniej a na tym szybciej zdobędziesz masy...oczywiście jeśli trzymasz dietę jak należy. Pozdrawiam tej.

Grzesku000
05-08-07, 11:26
Tak, dietę trzymam jak należy. Może wypełnić to jeszcze jakimś carbo ? Czekam na dalsze rady :)

Pozdrawiam serdecznie.