PDA

Zobacz pełną wersję : brak diety

lucko89
31-07-07, 18:39
czy to mozliwe ze podczas 4dni nie stosowania diety i bez wysilku fizycznego sie przytyje i urosnie brzuch oczywiscie przy slodkosciach codziennie i jedzeniu na wieczor i nie tylko pizzy???????

pw
31-07-07, 18:56
możliwe
Ale jesli masz zamiar tak odstąpić to lepiej raz w tygodniu zrobićdzień ładowania świństwem niż przez kilak dni nonstop :)

lucko89
31-07-07, 18:59
juz tak zrobilem i wydaje mi sie ze troszke brzuch mi urusl!!!znowu biegam i stosuje redukcje czy w 4-5 dni brzuch powroci do normalnego poziomu sprzed tych lasych dni??

pw
31-07-07, 19:02
To zależy od wielu czynników, nei wiadomo. Moze tak może, to tak jakbys pytął czy lepiej Ci będzie smakowało jebłako czy gruszka

Trudno powiedzieć, ale myślę że efekty będziesz widział po 5 dniach napewno

nowin
31-07-07, 20:28
nie sądze żeby po kilku dniach bez diety nagle urósł Ci brzuch, napewno jeśli masz wolną przemianę materii i objadałes się przytyłeś ale po kilku dniach na pewno szybko wszystko wróci do normy
podro

Ariellka
31-07-07, 21:24
Tez mam cos takiego, ale jak wróce do 'zdrowszego zycia' to to wraca do normy :). Jesli bedziesz znow sumiennie pracował to mysle ze 5 dniach powinno wrocic do normy.. No przynajmniej czesciowo. ;P
Obżarstwo ma swe skutki..;>
Ale za jakiś czas przy trenowaniu zniknie ;) , chyba ze bedziesz czesciej sie faszerował bad food..

pw
31-07-07, 21:44
Tutaj znaczenie najważniejsze ma set point, kila dni, tygodni obżarstwa nie zmieni wygląda na stałe jeśli utniesz kalorie, wszystko samo wróci

Ariellka
31-07-07, 21:55
W ogóle ostatnimi czasu siedzę i zaczęłam sie poważnie zastanawiać nad tym wszystkim.
Jak ostatnio chyba na którejś diecie pytałam o te momenty obżarstwa etc. (anyway link do tematu -> http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=5490 )
I właśnie kurde..
Po kiego wała te momenty obżarstwa skoro sie dąży i to w tym dążeniu przeszkadza?
Kurde, przecież to tylko opóźnia efekty, psuje cały system jaki zdarzył zapanować w organizmie..

Albo sie obżeramy, albo dbamy o się..
Może i te obżarstwa działają dobrze na psychikę (chociaż niektórym mimowolne obżarstwa źle -> anorektyczki, bulimiczki ) ALE przecież odprężyć się można też w inny sposób niż zajadając się scheissem .. Heh.

pw
31-07-07, 21:59
Dlatego w diecie należy do posiłku uwzględnićbatona, czekoladkę, słodycz aby zaznać spokoju psychicznego, inaczej nie ma jak dojść do wyznaczonych sobie celów

Ariellka
31-07-07, 22:02
Tak, to prawda..
Ale nie przerwy w diecie aby najeśc sie po same pachy i potem usiłujac to spalic albo wyrzeźbic .. To Hat keine sens.. ; ]

pw
31-07-07, 22:04
Ogólnie jak zjesz mniej niż wynosi zapotrzebowanie to nie przytyjesz
Można również trzymać dietę prawie cały tydzień a w niedziele sie relaksować
Bądź też dobrym wyjściem jest zjedzenie czegoś słodkiego w posiłku potreningowym

Ariellka
31-07-07, 22:09
Zazwyczja psychika ludzka robi przerwe od diety zeby zjesc troche wiecej i troche bardziej kalorycznie, czyz nie? ;>

Mało ludzi nie bedacych na diecie(lub w trakcie przerwy- w koncu jest ona, by odpoczac, nie?) pilnuje sie..

Jestes przyzwyczajony do jakiejś gramowej il. kurczaka. Wiec.. w przerwie w diecie zjesz pizze o mniej-wiecej takiej samej rownowartosci wagowej, a kalorycznie.. AAA.. wiele wiecej kalori, pustych kalori, odkladajach sie..

Jakos ciezko by mi bylo uwierzyc ze ktos zje jakas tam mniejsza il. pizzy i bedzie sie zapychał woda lub innym zapychaczem..

pw
31-07-07, 22:29
Raczej w to co piszesz nie wierzę Ziuziu :)
Zależy od tego jak produkt zapycha żołądek, od humoru, nastroju i wielu czynników :) Od uzależnień, od tego co zjedliśmy na śniadanie....
Przyzwyczajenia to jedno

Ariellka
31-07-07, 22:31
masz do czynienia z recydywistką..
Ja wyprobowałam na sobie xD

AdRiAn
01-08-07, 19:15
Można również trzymać dietę prawie cały tydzień a w niedziele sie relaksować
Bądź też dobrym wyjściem jest zjedzenie czegoś słodkiego w posiłku potreningowym

bzdura, drugie zdanie tez z dupy wziete. Co to za dieta ?

ubermas
01-08-07, 19:40
AdRiAn bzdury to ty piszesz! Wielu kultorystów robi sobie w niedziele "wolne", nie znaczy to, ze wpierdalaja po kilo cukierkow na posiedzeniu, ale pozwalaja sobie na cos slodkiego lub jakis fats food. Ludzie zycie jest zbyt piekne zeby caly czs myslec o bialym serze i cyckach z kury, nie wydaje mi sie zeby droga do sukcesu bylo restrykcyjne przestrzeganie dietym, wtedy raczej czlowiek zniecheci sie szybko. Poza tym zauwaz, ze organizm przywzyczajony do duzej ilosci ruchu, diety przez wieksza czesc tygodnia czy to miesiaca ma bardzo szybki metabolizm, a wiec... reszty sie domysl

pw
01-08-07, 21:17
ADrian coś słodkiego lepiej zjeść jkuż w posiłku potrneingowym bo szybko sięcukier wchłania, to nie ma być dieta tylko jak ktoś nie mozesz wytrzymać bez słodyczy

A pierwsze zdanie bez komentarza

Ariellka
01-08-07, 23:49
Nie wnikam jak to wplywa na zdrowie fizyczne, ale na psychiczne ten 1 dodatek dziennie ma zazwyczaj zbawienne skutki