Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kreatyna

waclaw
29-07-07, 12:13
Czesc! Wiem ,ze duzo jest na ten temat ale mam pytanie ktorego jeszcze nie widzialem:
1)Czy przy kreatynie i intensywnym treningu nie groza mi odstepy??

mały huba
29-07-07, 12:28
Bez duszenia spacji odstępów nie będzie ;)
A tak serio to rozstępy mogą zrobić się po prostu od treningu.Mam kumpla który suple/odżywki uważa za zło wcielone i nie używa nawet białka/gainera. A rozstępy zrobiły mu się i potem walczył jakimiś maściami. Z drugiej strony niektórzy trzaskają koks i nie robią im się w ogóle. Z kreatyną podobnie,ponieważ prędkość wzrostu mięśni sporo się podnosi również są większe szanse ,że coś takiego Ci się zrobi. Dlatego jeśli obawiasz sie o rozstępy proponuję udać się do pierwszej lepszej apteki i zakupić np. MIRACULUM ( kosztuje do 30 zł) ,znajome koksy mówiły ,że działa :D
Jak nie to zapytaj się o jakąkolwiek inną maść/krem/balsam który zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia rozstępów.
Pozdrawiam tej.

waclaw
29-07-07, 12:39
Jestem pod wrazeniem dzialanie forum:) Dzieki za szybka odpowiedz. Napisz mi prosze jeszcze ile maksymalnie moge przybrac w bicepsie, tricepsie(bo chyba tam najczesciej robia sie rozstepy po 1 cyklu kreatyny

mały huba
29-07-07, 12:47
Tego nie wiem :P Mój bracik bez ścisłej diety w przeciągu 6 tyg z 32 ma 35(już po odejściu wody). Kumpel który pakuje od x lat po kreatynie przez 8 tygodni przybrał 0,5 cm :P Kwestia diety i organizmu. Jeżeli będziesz trzymał dietę do tego jakieś antykataboliki (polecam taurynę z olimpa) to na pewno urośniesz.
Ja sam dopiero od sierpnia zaczynam monohydrat łykać i mam nadzieję ,ze postępy jakieś będą;)
Pozdrawiam tej.

waclaw
29-07-07, 12:52
Wlasnie czytalem ze ten monohydrat to jest b.dobra sprawa. Mozesz mi polecic jakas dobra firme? Tez planuje zaczac od sierpnia czyli za kilka dni :)
Ale mam jeszcze kilka pytan :
1) Co do kreatyny polecasz - zeby sie lepiej wchlaniala?
2)Ile bedzie mnie taka przyjemnosc potencjalnie kosztowac?
3)Jezeli nie kreatyna to co myslisz o gainerze ktory ma zawartosc kreatyny?

Punisher
29-07-07, 12:54
Ja ci gwarantuje ze ci sie nie zrobią rozstępy po kreatynie.
I nie mozna powiedziec ile maksymalnie ile minimalnie to zalezy od organizmu, diety, treningu i tego nikt nie wie nawet na sobie a co dopiero u kogos. Zrobisz cykl to zobaczysz ile przyjdze inaczej sie nie da.

waclaw
29-07-07, 13:03
Dzieki!To mnie troche uspokoiles z tymi rozstepami. Ale im wiecej czytam tym wiecej nie wiem...powiedzcie mi jeszcze czym sie rozni monohydrant od jabłczan/ester/stack??

Punisher
29-07-07, 13:04
Pozwole sie wciąć i poodpowiadac na pytania
1. Do kreatynki można(kolejność polecania, możęsz wybrać pare) - carbo, tauryna, glutamina, ryboza, arginina.
2. Kreatyna to koszt około 50 złotych - kup 500g - formy, universal(drozsza), trec, vitalmax zielona(czysta), olimp itp.
3. Moje zdanie na temat gainera z zawartoscia kreatyny jest takie, ze to nieprzydatne jest. Organizm jest w stanie i tak 10g dziennie przyswoic kreatyny, wiec jak bierzesz kreatynke to po co jeszcze przez gainera. Takiego gainera raczej bym polecal zaawansowanym. Dobre to moze byc jezeli suplementacja jest jakim stackiem lub innymi formami kreatyny niz mono.

waclaw
29-07-07, 13:13
Chodzilo mi o gainer z kreatyna zamiast kreatyny. Czy jak bede na cyklu kreatyny to mozge pic alkohol?

Punisher
29-07-07, 14:00
móc możesz nikt ci tego nie zabroni, ale czy powinienes jak chcesz...
wpisz sobie w wyszukiwarke alkohol i tam bedzie pelno teamtow i poczytaj, mase tego bylo.
Napisz jaki masz staż na silce

waclaw
29-07-07, 14:13
Teraz w sierpniu poleci mi 4 miesiac.Do tej pory jak to sie mowi " na sucho"

cieniasek
29-07-07, 21:20
najlepsza kreta jak mialem to bezapelacyjnie multipower ,bralem razem z tauryna ,polecam

waclaw
30-07-07, 09:44
fajnie,spoko,dzieki. Czekam na wyplate i lece po odzywki ; ))

maurycy333
30-07-07, 23:23
Naj lepiej jak byś jeszcze się wstrzymał z odżywkami bo po 4 michach treningu jeszcze będziesz się super rozwijał bez supli.
Załóż sobie jakieś postanowienie że jeśli np dojdziesz do danego ciężaru w wyciskaniu to wtedy zarzucisz odzywkę tak jak by w nagrodę.
Bo w takim stażu nie warto dobrze ci radzę później zdobędziesz większe efekty jak zarzucisz jakąś kretę po dłuższym treningu na sucho lepiej cię kopnie.
pozdr

waclaw
31-07-07, 10:25
No tak ja juz doszedlem do takiego etapu gdzie pewniego ciezaru nie moge przeskoczyc i to od dluzszego czasu. Pozatym jak widze znajomych ktorzy jada na "sucho" i tych co sa np.po pierwszym cyklu kreatyny to po prostu jak "niebo a ziemia" bez porownania z odzywkami sa lepsi pod kazdym wzgledem przy takich samych cwiczeniach i takim samym wysilku

adios
02-08-07, 09:24
ja sie chcialem zapytac czemu jak biore kreatyne to mnie boli prawy mięsień rękii do tego kręgosup:/

Krzychu999
02-08-07, 14:13
jesteś pewny że to od kreatyny ? może masz dawna kontuzje i cie boli bez pożądnej rozgrzewki .

rafalkomando
02-08-07, 19:18
hehehe napewno od kreatyny hehe ale sie usmiałem, stary robisz wogule rozgrzewke? moze sobie cos wybiłes,naderwałes? moze jakas masc rozgrzewajaca pomoze

maurycy333
02-08-07, 21:16
no to jak masz WACŁAW zastój to możesz zarzucić

waclaw
03-08-07, 14:20
Zwroc uwage czy dobrze wyciskasz...czy przy cwiczeniach (szczegolnie wieksze ciezary) nie nadwrezasz przypadkiem jednej strony.