PDA

Zobacz pełną wersję : dieta redukcyjna do ocenki

lucko89
24-07-07, 19:03
oto moja dieta redukcyjna obowiazywac bedzie ona przez 4 tygodnie a potem sie zobaczy:p
dni treningowe:
8.30-9.00;4 lyzki platkow owsianych,1 szklanka mleka %
12.30-13.00;4 lyzki ryzu bialego,75gram gotowanej pierski z kurczaka,(ew. surowka)
16.30-17.00;4 lyzki ryzu bialego,75gram gotowanej pierski z kurczaka,(ew. surowka)
19.30-20.00;1 kromka chleba razowego 1plasterek szynki drobiowej(ew.ser bialy,ser zołty,ryba w pomidorach)pomidor,ogorek(papryka) 1 jablko lub banan.
dni beztreningowe:
8.30-9.00;4 lyzki platkow owsianych,1 szklanka mleka %
12.30-13.00;2 kromki chleba razowego,2 cienkie plasterki sera bialego,pomidor,ogorek
16.30-17.00;4 lyzki ryzu bialego(ew.6malych ziemniakow),75gram gotowanej pierski z kurczaka,(ew. surowka)
19.30-20.00;1 kromka chleba razowego,ser zolty(ew. szynka,ryba w pomidorach)pomidor.ogorek,1 banan,1 jablko

ubermas
24-07-07, 20:54
OMG, tyle to ja jem na sniadanie :). Chlopie ty tu masz za malo kalorii, jesli ty jeszcze do tego cwiczysz na silowni to zje cie katabolizm... doslownie zje.

lucko89
24-07-07, 20:58
OMG, tyle to ja jem na sniadanie :). Chlopie ty tu masz za malo kalorii, jesli ty jeszcze do tego cwiczysz na silowni to zje cie katabolizm... doslownie zje.

katabolizm a co to??

tylko przypominam ze to dieta na redukcje,do tego mam oczywiscie aeroby:p

Ariellka
24-07-07, 20:58
Hm.. Wszedzie ten ryz i ten kurczak..

Mnie sie podoba, poza tym kurczakiem.. Ale za mało kcl sie mi zdaje..

Pytanie - Co pochłaniacie gdy nie jestescie na diecie? (czy nie bedac na diecie rozwalacie lodowke w produkty typowe, czy jednak nie jest to całokowite oddietowanie?)

lucko89
24-07-07, 21:08
juz wiem co to katabolizm najprosciej rozpad tkanki miesniowe i cofanie sie:p

wiec co proponujecie tu zmienic lub dorzucic???

MILAN
24-07-07, 21:14
Wydaje mi sie że jak ktoś dąży do jakiegoś celu to cały czas trzyma sie diety odpowiedniej do danego okresu treningowego, a nie robi sobie przerwy na powpieprzanie smakołyków ;p

ubermas
24-07-07, 21:46
lucko89 cos ci powiem chlopie, skoro twoej pojecie o diecie jest tak slabe to dochodze do wnisoku, ze twoj staz na silowni tez jest niewielki, a jesli twoj staz jest niewielki to znaczy, ze twoja masa miesniowa jest niewielka, a jesli masa jest niewielka to tez nie ma co rzebic/redukowac... Najlepiej jednak to napisz czy ty cwiczysz na silowni czy tylko odchudzasz sie, musisz wybaczyc, ale mnie i ludziom z forum redukcja kojarzy sie raczej z robieniem rzezby, a nie odchudzaniem. Pozdro

pw
24-07-07, 21:58
lucko, nie bój się tłuszczu przytyćz początku do nadmiaru kcal, lepiej przytyć wraz z mięsniem by później wywalić ten tluszczyk
Spójrz na moje fotki jaki wychudzony od aerobów jestem xD

lucko89
24-07-07, 21:59
173cm 65kg staz na silce 3miechy,aeroby pon-piat 3km, brzuch codziennie w dni treningowe na silce dodatkowo jeszcze,schudlem ale zostala skora na brzuchu, brzuch prubuje wycwiczyc no i nie chce zeby mi brzuch urusl znowu wielki,chce zwiekszyc sile!!!

ale co z ta dieta???? bo szlak mnie trafia przy kompie takim glodny ze h...!!!
a nie moge juz dzis nic zjesc:/

Ariellka
24-07-07, 22:42
No ok, lapie i chwytam i kumam o co chodzi.
Ale nie wierze, nie wierze, ze nie ma takich chwil słabości:)
Np, nie wiem, jakaś impreza?
Wiecie, pizza, frytki, drinki i piwo..
Albo ciezkie chwile. Chyba kazdy ma?;)

Ad. do diety
Hmm.. A jakieś inne subprodukty zamiast kurczaka?
Wegetariańskie najlepiej :)
Prosze bez wykrętów typu 'surowka' - jak tak to z czego..

ubermas
24-07-07, 22:46
Twoje zapotrzebowanie to jakies 2700 kcal, biegasz widze od poniedzialku do piatku, brzuszki robisz itp. Chlopie wazysz TYLKO 65 kg, co ty chcesz redukowac?? Przy takiej ilosci aerobow zrob sobie diete z 3000 kcal, podziel to na 6 posilkow, pierwsze 3 posilki maja byc najbardziej kalorycznymi, ostatnio kolo 22 to samo bialko, 150 gram twarogu lub 150 g cycka z kury. Rob mase a nie rzezbe!!

pw
25-07-07, 08:27
też waże 65, a dokłądniej 65,5 też się redukowałem. Lecz na starcie nawet jest to nie potrzebne, nie patrząc jużna wagę. Bez redukcji chodzac na siłownie spalisz kilka kg tłuszczu, przytyjesz kilka kg w mięśnie. Redukcją zmniejszysz przyrost mięsnia jaki jest widoczny przy początkujących osobach.

lucko89
27-07-07, 18:35
wiec radzisz zeby na mase cwiczyc?? a do tego jaka najlepsza dieta??chyba na mase co nie??a dieta redukcyjna podczas treningu na mase moze byc??
ile powinno wtedy wynosic moje zapotrzebowanie kaloryczne przy treningu masowym??
ile powinno byc % bialek tluszczy weglowodanow??

prosze o odpowiedz na wszystkie pytanie a Sogiem nagrodze z gory dzieki:D

pw
27-07-07, 21:17
Radzę dietę oraz ćwiczenia na masę. Jak bedziesz ćwcizył na masę a treningi miał na redukcję to mięśnie nie będą się miały z czego budować, a przy reedukcji zawsze nam ubędzie trochję białka. A jęsli amsz się zamiar redukować to uwierz mi że będziesz wyglądał jak jakiś anorektyk.

ile powinno wtedy wynosic moje zapotrzebowanie kaloryczne przy treningu masowym??
Jaką masz budowę?

Białek 30% tłuszc 15% węgle 55% coś koło tego oczywiście zależy też od diety

lucko89
28-07-07, 16:00
Radzę dietę oraz ćwiczenia na masę. Jak bedziesz ćwcizył na masę a treningi miał na redukcję to mięśnie nie będą się miały z czego budować, a przy reedukcji zawsze nam ubędzie trochję białka. A jęsli amsz się zamiar redukować to uwierz mi że będziesz wyglądał jak jakiś anorektyk.

Jaką masz budowę?

Białek 30% tłuszc 15% węgle 55% coś koło tego oczywiście zależy też od diety

nie wiem jaka mam budowe!!!
zalezy od diety???ile powinno byc b,t,w??CZYLI???????

pw
28-07-07, 16:06
lucko wpisz w googe typy budowy ciała i sobie poczytaj i będziesz mniej wiecej wiedział.
Dieta na mase to większe ilość węgli (dieta wysokowęglowodanowa 66%), bądź dieta wysokotłuszczowa (tłuszcz ok. 55%)

lucko89
28-07-07, 16:20
[QUOTE=WhiteHead;61697]lucko wpisz w googe typy budowy ciała i sobie poczytaj i będziesz mniej wiecej wiedział.
Dieta na mase to większe ilość węgli (dieta wysokowęglowodanowa 66%), bądź dieta wysokotłuszczowa (tłuszcz ok. 55%)[/QUO

duzo weglowodanow i tluszczy?? ale chyba nie przybyje mi brzuch bo tego bym nie zniosl???

moze byc tak:
weglowodany-45
bialko-35
tluszcze-20

??????????

pw
28-07-07, 18:35
Lepiej 50 węgli, 30białka i 20tłuszczu
Ale mówię Ci lepiej się smasuj, na brzuchu jak zauwazyśz że tyjesz możesz obciąć kalorie i sprawdzić swój efekt po 2-3 tygodniach i dodając, odejmując bądź zostawić daną pule kaloryczną

maurycy333
28-07-07, 22:43
Masz po pierwsze za mało posiłków za małe porcje i w ogóle ta dieta coś się nie klei tyle jedzą zwykłe szaraki co w ogóle nie ćwiczą i nie potrzebują kalorii.
Naj lepiej by było jak byś miał 2 śniadania 2 obiady i dwie kolacje i będzie ok.
sprobuj pozmieniać i zarzuć dietkę tutaj to ci pomogę pozmieniać co trzeba
pozdr

pw
28-07-07, 23:41
maurycy czytaj wszystkie posty

HuGsoN
29-07-07, 21:41
No ja sie trochę głodzę rano bułka z masłem ( z żytniej )
Później warzywka
Następnie jakiś owoc i dużo piję.
Schudłem już 16 kg w 4 tyg.

pw
29-07-07, 22:09
moto przerwij taką głodówkę natychmiast. Po pierwsze spalasz dużo mięśni. Po drugie zapewniam Cię że przy zakończeniu redukcji waga szybko powróci (efekt jojo). A brak porannego posiłku to przedłużenie katabolizmu (bułka z masłem mało da)

pw
31-07-07, 22:00
.... pomyłka

AdRiAn
01-08-07, 19:32
na noc kazeinowe bialko ( twarog ), rano platki owsiane i katabolizm z glowy.

nastepnie co do diety : robcie rotacje weglami jak wchodzicie na redukcje czyli dajmy na to macie teraz na mase ok 6 na kg ciala, to schodzicie co tydzoen o 1 g/kg masy az dojdziecie do 2,5-3 ( zalezy od potrzeb ).
Tluszczy zdrowych w opor ( omega - 3 ).

aeroby maja byc na tetnie takim zebyscie spokojnie mogli rozmawiac, zadyszka i za szybkie tempo spowoduje spalanie wegli a nie tluszczu.
Tym samym zwiekszy i tak juz duzy katabolizm.
Jesli nie chcecie stracic ciezko wypracowanego miesa na silowni zastosujcie sie do tego co napisalem. Reszte juz wiecie zapewne.

Mysle, ze przyda sie kazdemu bo robicie duuuze bledy w redekcji.

lucko89
05-08-07, 14:47
mam takie pytanko jezelio moje zapotrzebowanie kaloryczme wynosi ok.2500-2700kcal z tego 50% to weglowodany,35%bialko,15% tluszcz to weglowodany powinny stanowic ok. 1250kcal to jak sobie liczyc te weglowodany,tlu,bial z posilkow??

mam patrzec na dany produkt i pisze ze np. w 100g produktu jest 300kcal a w tym 60g weglowodanow i mam liczac te gramy czy jak???