Zobacz pełną wersję : co na starcie ?
Witam wszytskich. Od sierpnia mam zamiar zaczac chodzic na silownie a wczesniej cwiczylem w domu. Prosze zeby ktos madry i kto sie na tym zna napisal mi co mam kupic, co z czym laczyc? zeby byc ladnie wyrzezbionym a nie natorfionym jak jakis ''ochroniarz''. Z gory dzieki :P
to zależy jak wyglądasz tj. wzrost i waga
co to znaczy natorfiony ?? :| cwiczysz w domu... tzn podnosisz wersalke w domu i chcesz suple brac ?? no prosze cie... potrenuj troche na silowni uloz sobie diete a pozniej pytaj o suple :) pozdro :)
wg mej interpretacji: natorfiony-brzydsze okreslenie ostrego napakowania
:)
kabanos jak masz takei posty pisać to zabierz się razem z ks bo nie sądze żeby miło bło mu czytać takie posty
I pytanie do autora tematu: ile ćwiczysz? Masz dietę? Ile masz lat? Jaką masz wagę, wzrost, jaki widzisz cel w braniu supli/odżywek
Jesli chcesz byc ladnie wyrzezbionym to napierw musisz sie natorfowac, inaczej sie nie da.
Odwiedź tą stronę zulugullo lub postępuj tak jak napisał WhiteHead
Dieta to podstawa w dobrym wyglądzie,jak trening opuścisz nic się niestanie ale odpuść dietę to już jest problem ja bynajmniej tak mam,jak zjem węgli przed snem to na drugi dzień widzę różnicę a może tylko ja tak mam.
Ja na twoim miejscu zadbałbym o prawidłową dietę a dopiero myślał o odżywkach.WhiteHead dobrze pisze musisz odpowiedzieć na jego pytania wtedy będzie łatwiej coś odpisać.
chyba ja a nie WhiteHead :D:D:D
OK sory moze troche przesadzilem, ale to wkurzajace jak codziennie nowy temat "wlasnie zaczynam chodzic na silownie CO MI POLECACIE ? JAKIE SUPLE ? " eh eh eh :P
Najlepiej będze jak pocwiczysz na silowni na sucho ewentualnie jakis gainer
pozniej kretynka moono ;)
kabanos przyzwyczaj się :)
Wracajac do tematu postu radziłbym ogólnorozwojówke przez 2mies.,tzn. trening na wszystkie partie mięśni.Potem ułóż jakis planik 3dniowy dzielony,np.1 dzień klata i biceps,drugi plecy i triceps, trzeci - barki i nogi(to tak w skrócie) i podaj do ewen. poprawki.Pozdro!!!!!
Seban: cwiczy sie
klate + triceps
plecy + biceps
a nie tak jak ty napisales...
mam 17 lat, 180 cm wzrostu, waze 75 kg (nie jestem chudy mam mase, widac to po mnie ze jest z czego robic rzezbe), nie lubie glupich komenatrzy ale co po niektorym dzieki za pomoc
Po ułożeniu diety, uzupełniaj ją gainerem, bulkiem[50:50] albo białkiem.
Ładnie Ci pójdzie na początku. Ja proponuję gainera.
Dzidek,odnośnie planów to łączy się zawsze małą grupę z dużą.Ja podałem przykładowe połączenie,bo tak też wielu ćwiczy,poczytaj to się przekonasz.A jeśli pasuje ci inne połączenie to juz twoja sprawa.Zresztą plany powinno się zmieniać jeśli nie wiesz.Co wtedy zrobisz??? Ja też ćwiczę klate z tricem,ale mam zamiar zmienić niedługo np. na klatę z bicepsem.Mozesz tez robić biceps z tricepsem- wielu tez tak ćwiczy. Pozdro!!!
maurycy333
27-07-07, 21:51
A jaki jest twój staż?
Waga taka sobie nie jesteś chudy ale nie ma co rzeźby robić na początku ćwicz normalnie.
Poćwicz z pół roku ułóż sobie dietkę a po przepracowanym ół roku beż obijania możesz spokojnie rozpocząć przygodę z kreatyną na początku jak zaczniesz od razu na suplach to ci nic nie da bo na sucho na początku sporo osiągniesz.
Ja zacząłem dopiero suplementację po roku treningów i jestem zadowolony bo na sucho doszłem do 100kg na klatę a teraz spoko idzie po dwóch cyklach już jest 120kg.
pozdr
JEDNA DOBRA RADA DLA CIEBIE dariusz JAK JUZ KIEDYS PRZECZYTALEM NA TYM FORUM WEZ SOBIE "DIETANBOL" I BEDZIESZ MIAL LADNA RZEZBE A JAK JESZCZE POLACZYSZ DOBRY INTENSYWNY TRENING NO TO BEDZIESZ BOSKI POD KAZDYM WZGLEDEM
maurycy333
28-07-07, 17:53
odpowiedz na moje pytanie wyżej to ci pomogę bo widzę że inni ci nie pomogą.
pozdr
moj staz to okolo 3-4 miesiacy, maurycy dzieki za to ze chcesz pomoc
maurycy333
30-07-07, 12:09
Jak ćwiczysz ile razy w tygodniu i czy masz ułożona dietkę.
Jeszcze możesz ze dwa miechy poćwiczyć na sucho a później możesz zarzucić jakąś kreatynkę mono.A na razie na sucho jeszcze sporo osiągniesz.
pozdr