Zobacz pełną wersję : szukam dobrej dla mnie diety !
Witam ważę 68 kg i mam 186 cm wzrostu, jestem raczej chudy. Gram w klubie w piłkę nożną i czasami biegam również po lesie. Chciałbym poprawić swoją sylwetkę chociażby dla samej estetyki ciała. Chciałbym mieć bardziej widoczne mięśnie brzucha i większą klatę oraz inne partie mięśniowe.Nie chce przytyć bezużytecznym tłuszczem chce mieć poprostu większą masę mięśniową. Od przysłego miesiąca zaczne chodzić na siłownię, już chodziłem na nią od października 2006 do marca 2007 ale zaprzestałem. Podajcie mi jakieś propozycje odpowiednich dla mnie diet i odżywek.
Dieta tłuszczowa na masę :)
to znaczy ?? Pamietaj ze ja nie chce byc grubszy tylko chce rozbudować swoją muskulaturę
pamietam
to znaczy prawie wogóle węgli
Dużo białka i dużo tłuszczu
dużo tłuszczu ? przeciez urośnie tkanka tłuszczowa...
białko rozumiem własnie sie zastanawiam jakie najlepsze zwierzęce, sojowe czy moze jeszcze jakies inne...?
Jak będzie za dużo kcal w diecie to urośnie, z węglami bardziej urośnie - ale to zależy od kcal
Zwierzęce najlepsze, ale roślinne też jest dobre, najlepiej łączyć zwierzęce z rośliinym
a więc poradź odpowiednią diete zeby nie urosła tkanka tłuszczowa i żebym mógł rozbudować swoją muskulaturę...
to dieta z dodatnim bilansem, dtłsuzc i tak spalisz i rozbudujesz dużo mięśni, bo z poczatku tak jest że się spala 2-3kg tłuszczu i zdobywa się tyle samo mięśni. Tak jest na starcie i po dłuższych przerwach. Dieta =500kcal i będzie dobrze :D
dzięki należy ci się Sog za poświęcenie czasu