Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nolva a deka

arnold5551
20-07-07, 17:13
Mam takie pytanie: czy nolvadex zapobiega działalności progesteronowej deki?

W końcu progesteron to też estrogen a nolva blokuje receptory estrogenowe, więc IMO powinien na to działać , ale niektórzy są pewni że nie działa...

vold
21-07-07, 14:08
powinien działać ale różnie to bywa w praktyce.

arnold5551
21-07-07, 17:06
http://www.***.pl/***Progesteron_&_estrogen-t181374.html

z tego co tu piszą wynika że raczej nie podziała:neutral:

Zenek88
05-08-07, 00:21
raczej nie dziala

ale za to to dziala

Bromocriptine
W Polsce dostępny jest lek o nazwie Bromocorn.
Inhibitor wydzielania prolaktyny, jest bardzo chwalony.

RU-486 (Mifepristone) - tabletka poronna
Blokuje receptory progesteronowe, czyli można ją prównać do Nolvadexu(Tamoxifenu), który blokuje receptory estrogenów.
Niestety lek ten również blokuje receptory androgenowe, co może osłabić przyrosty, a pozatym to straszny syf.

Witamina B6
200-300 mg wit. B6 dziennie działa zapobiegawczo.
Gdy wystąpią symptomy dawkę podnosimy do 600-800 mg dziennie w 3 porcjach.
Witamina B6 jest inhibitorem prolaktyny (jak Bromocriptine), przy czym jest rozwiązaniem tanim i bezpiecznym.

Stanozolol (winstrol)
Stanozolol łączy się z receptorami progesteronowymi, jednak sam nie wykazuje działania progesteronowego, jak np. Deca, dlatego branie tych środków razem może zmniejszyć nieporządane działania nandrolonu jak ginekomastia czy impotencja.
Niestety skuteczność tego rozwiązania jest mała.

Podobne właściwości do Stanozololu ma Proviron

mały huba
05-08-07, 11:28
Z tą witaminą B6 się nie zgodzę. Zapotrzebowanie dzienne dla zwykłego ludka to 2 mg ! Podnoszenie wymaganej dawki 10 krotnie przy dietce wysokobiałkowej jest ok bo B6 ma wspomagać układ trawienny przy białku ale zwiększenie dawki 200-400 krotnie może(na 99%) spowoduje zwyrodnienia w całym układzie i możesz mieć stary problemy generalnie z jedzeniem.Także ja osobiście B6 w takich ilościach odradzam. Pozdro tej.

arnold5551
05-08-07, 11:53
mi sie zdaje że te metody sa bardzo niepewne i o ile to na kogoś działa to napewne tylko w pewnym stopniu. Poza tym bromokoptyna jest na recepte a dile jej nie maja bo tego nikt nie bierze

Dlatego ludzie ze skłonnościami do tłuszczu raczej IMO powniini unikać deki, bardziej boldenon