Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Suplement dla Freestlowca :)

Wizzard
11-07-07, 16:45
Witam
Uprawiam od jakiś 4 miesięcy sport footbag freestyle popularnie zwany zośką. Niestety po kilku treningach trwających z reguły koło 3 godzin nogi, a szczególnie łydki mam tak obolałe, że ledwo chodzę. Myślałem nad kupnem jakiejś kreatyny bo (chyba) przyspiesza regenerację mięśni i przy okazji zwiększa ich siłę. Czy uważacie, że to dobry wybór? Czy może polecilibyście jakiś inny suplement? Jeżeli kreatyna byłaby odpowiednia to jaką najlepiej kupić?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

bejnar
11-07-07, 18:08
Myśle że w takim sporcie kreatyna jednak chyba nie. Proponuje coś ze środkow na pobudzenie zawierajacych duze dawki koffeiny i tauryny zeby dawalo dobrego kopa na te 3 godziny

Punisher
11-07-07, 18:22
Może carbo czyli węglowodany jest to zastrzyk energii, chyba ze chcesz jakis energetyzer. Carbo mozna pic przed po i w trakcie i dodaje orzeźwienia i regeneruje. 1kg kosztuje chyba okolo 17zl olimpu

Wizzard
11-07-07, 20:00
Carbo brzmi ciekawie ale na pierwszym miejscu liczy się to by mięśnie się szybko regenerowały po męczącym treningu. Poza tym kreatyna zwiększa też ich siłę, a co za tym idzie miałbym lepsze wyniki w grze :) . Jeżeli się mylę to niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu :P .

Dzidek
11-07-07, 21:32
nie znam sie na suplach

ale gram od najmłodszych lat w piłke i czesto biegam

i gdy zaczynałem ostre granie/bieganie po przerwie
-najdzesciej zimowej w ktorej pogoda(flapa) nie pozwala na gre

to tez nogi mnie bola ale szybko wracam do formy bez supli

wiec mysle ze sam trening da twoja miescia sile i juz nie beda cie bolaly

jesli bedzesz mial problem ze stawami wtedy mozesz siegnac po cos ;)

Wizzard
11-07-07, 21:37
Tyle, że w tym sporcie raczej nie ma biegania tylko duużo podskoków :) . Z resztą sam zobacz. Filmik z tego weekendu http://pl.youtube.com/watch?v=45ImQUs9R7c :)

Punisher
11-07-07, 22:56
no ja bym proponowal to co pisalem, ale jak chcesz kreatynke wziasc to przytyjesz i nie wiem czy nie bedziesz slabiej skakal robil double around the world czy co tam :)

ubermas
11-07-07, 23:33
Gdzie tam przytyje, stary ja nie wierze, ze on bedzie trzymal diete na mase :) wiec o zadnym przytyciu nie ma mowy. Kreatyna jest ci niepotrzebna, chlopie trening kulturystyczny to co innego niz zoska, tu raczej o inna regeneracje miesni chodzi. W kulturystyce w skutek duzych ciezarow i odpowiedniej liczby powtorzen zrywasz jak najwieksza ilosc wlokien miesniowych, ktore podczas regeneracji rozrastaja sie... sam wiec widzisz, ze w twoim przypadku nie zachodzi ten proces, tzn wystepuje rowniez, ale nie w takim stopniu. Ty masz poprostu zwykle zakwasy, ktore z czasem ustapia, mozesz zastosowac mascie przeciwbolowe lub moczyc nogi w wodzie z sola (kupisz ja nawet w zwyklym kiosku). Zdrowo sie odzywiaj, zjedz cos zaraz po treningu, a twoje lydki nabiora masy i sily. Pozdro

Punisher
12-07-07, 15:37
Znaczy tak napisalem ze przytyje -ludzie maja rozne organizmy- nigdy nic nie wiadomo, moze to nie bedzie 5kg ale 1-2 ? nie wiadomo do konca.
Co do wypowiedzi wizzard chcialbym sie odwlolas podwazajac:

Carbo brzmi ciekawie ale na pierwszym miejscu liczy się to by mięśnie się szybko regenerowały po męczącym treningu
Jezeli na pierwszym miejscy sie liczy regeneracja to czemu nie carbo jak to jego wlasciwosci?

Punisher
12-07-07, 15:40
P.S. Myslalem ze freestyle to tylko spiewanie tekstów wymyslonych w trakcie spiewania...

LUKI
12-07-07, 16:26
kup sobie zwykly magnez

Wizzard
12-07-07, 17:30
Dobra przekonałeś mnie, że carbo byłoby lepsze :) . Thx wszystkim za odpowiedzi. Jeżeli ktoś widzi jakieś lepsze rozwiązanie proszę piszcie. Luki myślisz, że sam magnez wystarczy?

LUKI
12-07-07, 19:19
Pytales o to jak w miare szybko wyeliminowac bol lydek? tak? Wiec sam magnez powinien wystarczyc, bo jak rozumiem- nie potrzebujesz energii.. wiec carbo jest niepotrzebne