PDA

Zobacz pełną wersję : Czy na poczatek dobra mieszanka?

bob3k
27-06-07, 18:42
Witam!! mam pytanie bo cwicze juz ponad 2 lata, lece na diecie juz przez troche ale jak bym chcial wziasc cos to, czy taki zestaw jest dobry:

- MASS XXL 1kg
- DEXTRO JUCE 1.5kg
- VITALMAX Kreatyna 300g

Thx za podpowiedzi :)

gg 1508681

ewerest2
27-06-07, 18:59
chcesz na masie przybrać?
Ja osobiście biore tylko kre-alkalyn 2500 mega caps Olimpu. Od tego zaczełem. Przynosi to dobre efekty. nawet lepsze niz sie spodziewałem.

słyszałem ze magnum 8000 jest dobre, do tego detroxe i jakąś wiekszą kreatynke. Spróbować nie zaszkodzi ;)

nowin
27-06-07, 19:08
kre alkalyn na początek odpada.
twój zestaw jak na początek jest bardzo dobry
jedyne do czego moge się przyczepić to firma kreatyny.

ewerest2
27-06-07, 19:12
nowin: niby czemu kre-alkalyn odpada?

27-06-07, 19:24
Krety masz za malo przynajmniej 500g trzeba. Mass XXL tez za malo. Kup ze 3kg. A tak wogole to kup mono z Universala i zamiast gainera z treca kup Monster Mass z Biogenixa

ks
27-06-07, 19:33
no wlasnie mass xxl to najlepiej kupic na caly miech bodajze 4,8kg ... inaczej sie chyba nie oplaca a aproppo mono to jedynie jak chcesz z vitalmaxa to tę zieloną

nowin
27-06-07, 20:19
nowin: niby czemu kre-alkalyn odpada?

bo przygodę z kreatyną należy zaczynać od najsłabszej (przynajmniej teoretycznie) formy czyli monohydratu. krealkalyn mimo że to też mono ale już bardziej zaawansowane.

co do tej kreatyny to również polecam universal oraz monster mass biogenix'a

ewerest2
27-06-07, 22:16
Nowin: no wlaśnie, opierasz się tylko na wiedzy teoretycznej, a ja na tym co sam sprawdziłem lub sprawdzili moi znajomi. Poza tym kre-alkalyn jest zupełnie bezpieczny, w odróżnieniu od monohydratu.

lovelas69
27-06-07, 23:26
lol a co monohydrat jest niebezpiczny :-) buehehe ?? skad Ty takie informajce masz jak go nie brales :-)

u.waw.pl
27-06-07, 23:45
no wlasnie mass xxl to najlepiej kupic na caly miech bodajze 4,8kg ...

To zależy kto ma jakie braki w diecie. Jeżeli ktoś potrzebuje miesięcznie 5kg gainera, to znaczy, że jego dieta jest do wymiany.

bob3k
28-06-07, 07:49
no wlasnie mass xxl to najlepiej kupic na caly miech bodajze 4,8kg ... inaczej sie chyba nie oplaca a aproppo mono to jedynie jak chcesz z vitalmaxa to tę zieloną

No wlasnie zielona tylko tak mam wiecej kreatynki i massa xxl??

ewerest2
28-06-07, 12:50
lol a co monohydrat jest niebezpiczny :-) buehehe ?? skad Ty takie informajce masz jak go nie brales :-)

Wadą tradycyjnego monohydratu kreatyny jest jego niestabilność pod wpływem kwasu żołądkowego i jego szybka zamiana w produkt uboczny- kreatyninę, co w konsekwencji powoduje duże straty w jej przyswajaniu.
U niektórych ludzi moze to prowadzić dolegliwości żołądkowych i skurczy.

Poza tym Kre-Alkalyn jest to odżywka kreatynowa, która jest w 100% stabilna, co przyczynia się do jej lepszej wchłanialności i przyswajalności w porównaniu ze zwyklym monohydratem kreatyny( 1 g KRE-ALKALYNU odpowiada zastosowaniu 10 g zwykłego monohydratu kreatyny).

Na marginesie - nie mówiłem że nie brałem monohydratu.

Punisher
28-06-07, 13:03
Wadą tradycyjnego monohydratu kreatyny jest jego niestabilność pod wpływem kwasu żołądkowego i jego szybka zamiana w produkt uboczny- kreatyninę, co w konsekwencji powoduje duże straty w jej przyswajaniu.
U niektórych ludzi moze to prowadzić dolegliwości żołądkowych i skurczy.

Poza tym Kre-Alkalyn jest to odżywka kreatynowa, która jest w 100% stabilna, co przyczynia się do jej lepszej wchłanialności i przyswajalności w porównaniu ze zwyklym monohydratem kreatyny( 1 g KRE-ALKALYNU odpowiada zastosowaniu 10 g zwykłego monohydratu kreatyny).

Na marginesie - nie mówiłem że nie brałem monohydratu.
To wiemy, ale nie uznaje się tego za niebezpieczne - kreatyniny.
Patrząc tak na to, to pomyśl, że zawsze są wyjątki (w twoim przypadku dolegliwości żołądkowe i skurcze) - np.daj dziecku pomarańcz to też nie będzie szczęśliwe, bo będzie uczulało(nie tylko zreszta dzieci)...

u.waw.pl
28-06-07, 13:12
Co to za nowe pojęcie "stabilność" ? Co to znaczy ?

bob3k
28-06-07, 13:21
No dobra, bo slyszalem ze duzo lepsza jest ta VITALMAX Kreatyna 300g ( zielona ) ale to jest monohydryt to sam juz nie wiem... bo mam zamiar krete wziasc ale nie wiem jaka?? plz pomoc.... zeby mnie nie wyjebala w kosmos i zeby nie byla taka ze tylko kase strace i nic nie pomoze.....

P.S

To bedzie moja pierwsza dawka Krety

michał28
28-06-07, 14:37
Czytaj opisy na allegro a na pewno dużą wiedze wyniesiesz z tego %-)

Na pierwszy raz mozna tez Kre-allkalyn ale juz tak się przyjeło ze mono będzie najlepsze na 1 raz ale czy weźmie KA czy mono to i tak będzie miał podobne efekty. zdr.

lovelas69
28-06-07, 14:50
moim zdaniem ten monohydrat z vitala jest swietny i jeszcze nie spotkalem sie z tym zeby on komus zaszkodzil...
P.S Cwiczenia niektorym tez moga zaszkodzic... takze takie wyjatki ze jest ona niestabilna i powoduje skurcze potwierdzaja tylko regule...- choc ta stabilnosc chyba zalezy od tego czy ktos jest slepy i zle dawki sobie daje...

Kakashi
28-06-07, 16:44
ja równiez na poczatek polecam kreatyne mega caps olimpu:D mi bardzo duzo dała:D

kre-alkalyn na poczatek...:D ten gosciu nie ma mózgu mowi o wiedzy praktycznej ale sam nigdy nie próbował zwykłego mono na poczatek i nie wie jak by wtedy mu przyszło... co za baran... kreatyna jest niebezpieczna...no tym tez wyskoczył... pozdro:D

Kasa313
29-06-07, 09:08
wedlug mnie mono jak najbardziej wskazane na 1 cykl. Cykle kreatynowe powinno sie stosowac stopniowo a nie odrazu np. wjecach na x-pandzie jak to niektorzy robia -.-

Prezydent_1c
29-06-07, 10:05
Z Universala mono da mu takie efekty jak to alkalyne.. :D

u.waw.pl
29-06-07, 16:56
A skąd wiesz ? Jak to mierzysz ?

Prezydent_1c
29-06-07, 23:41
Chodzi mi o to aby ogólnie rozpoczał cykl lepiej od monohydratu (przyjętej za słabszy środek) efekt będzie miał ten sam co na alkalyne. A to nawet lepszy dodałem dla jego dobra ;)

Kasa313
30-06-07, 11:58
Zgadzam sie z tym ogulnie przyjeta zasada ze cykle kreatynowe zaczyna sie od najslabszych tzn zwieksza sie stopniowo aby "zawszybko nie wykorzystac potencjalu kreatyny" czyli zaczac od mono a nie odrazy cp albo xpand -.-