Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dla młodego??

ZqReD
25-06-07, 12:53
Chciałbym się dowiedzieć co najlepszego mógłbym sobie kupić??

Myślałem nad białkiem Ostrowia WPC- 80 i kreatyne z Vitalmax Creatin Monohydrate??
Co wy na to??

Chciałbym aby to był cykl jedno miesięczny:)

Mam 16 lat i ćwiczę ok pół roku ważę 60Kg:) Jeśli jakieś pytanie odnośnie mnie proszę pytać??

Prosił bym też abyście coś doradzili innego:) z góry dziex:)

Suple
25-06-07, 13:26
Gainer 2 + Creatyne z Olimpu

michał28
25-06-07, 13:44
Czemu akurat gainer 2 i kreatyna z olimpu? Moze chlopakowi nie potrzebne sa wegle tylko bialko. Ostrowia jak ostrowia, za ta cene lepszego bialka nie znajdziesz i jesli nie masz funduszy mozesz kupic. Kreatyna moim zdaniem jak na pierwszy raz git. Dobra dieta+trenig+regeneracja i wszystko pojdzie po Twojej mysli. Pzdr.

ZqReD
25-06-07, 14:20
Dziex Michał28
Funduszy niemam :) ok 140zł mam
Dieta jest trening też:) Wiec zakupuje sobie:) i dziex za porade:)
Własnie mnie tez zdziwiła wypowiedz "suple"

Punisher
25-06-07, 15:02
Chyba tobie bardziej przydadzą się węgle a nie białko. Podaj twój wzrost.
Kreatyna zielona z Vitalmaxa bierz i gainera zamiast białka proponuję.
I dieta z uwzględnieniem białka.

ZqReD
25-06-07, 15:34
172 cm

A mógłbys podać dokładniej jakeis węglowodany do 50zł i kreatyne??

Punisher
25-06-07, 16:18
No to chudziutki jesteś.
Jakie węglowodany do 50 zł :) Kup gainera 4-5kg ale 50 zl Ci nie starczy.Gainer może być z Vitalmaxa(Gainer 1 albo 2),Trec'a(MassXXL,Magnum),Olimpu(Gain Bolic) to te najbardziej znane.
Napisałem wyżej jaką kreatynę.

lovelas69
25-06-07, 16:45
Moze chlopakowi nie potrzebne sa wegle tylko bialko.
jak mu nie potrzebne sa wegle ??? jak wazy 60 kg na 172 cm ??? kolego zastanow sie co piszesz... priorytetem w jego diecie musza byc wegle a nie to co Ty sobie uroiles w swojej glowie

ZqReD
25-06-07, 17:15
no wiec co mam zrobic?? Mam do dyspozycji max 130zł??

172 cm wzrostu
60kg
biceps 31cm
klatka ok 95
udo 60
wyciskam 65kg
16 lat

ZqReD
25-06-07, 17:24

172 cm wzrostu
60kg
biceps 31cm
klatka ok 95
udo 60
wyciskam 65kg
16 lat

Ale moim zdaniem białko jest na wzrost masy??chyba ze sie myle??

michał28
25-06-07, 18:07
jak mu nie potrzebne sa wegle ??? jak wazy 60 kg na 172 cm ??? kolego zastanow sie co piszesz... priorytetem w jego diecie musza byc wegle a nie to co Ty sobie uroiles w swojej glowie

A wiesz że istnieje takie coś co się nazywa dietą?? Jeśli ma odpowiednio zbilansowaną diete i dostarcza odpowiednią ilość węgli a brakuje mu białka to dokupuje białko (np. ostrowie). Więc zastanów sie lepiej nad swoimi wypowiedziami bo wiem co pisze. Pzdr.

lovelas69
25-06-07, 20:00
A wiesz że istnieje takie coś co się nazywa dietą?? Jeśli ma odpowiednio zbilansowaną diete i dostarcza odpowiednią ilość węgli a brakuje mu białka to dokupuje białko (np. ostrowie). Więc zastanów sie lepiej nad swoimi wypowiedziami bo wiem co pisze. Pzdr.

jakby mial zbilansowana diete to i zbilansowane bylyby w niej skladniki i nie pytalby sie co ma dokupic czy wegle czy bialko czy ch... wie co- proste zeby przytyc jak ma sie szybka przemiane materii a podjrzewam ze taka ma... to musi duzo wegli spozywac synku... a poza tym ostrowie mu polecasz chlopie... chyba zeby bebenek mu urosl...

CreativePL
25-06-07, 20:29
Gainera 1 bo ma 70g ww na 100 (gainer 2 ma wiecej bialka)

michał28
25-06-07, 21:03
jakby mial zbilansowana diete to i zbilansowane bylyby w niej skladniki i nie pytalby sie co ma dokupic czy wegle czy bialko czy ch... wie co- proste zeby przytyc jak ma sie szybka przemiane materii a podjrzewam ze taka ma... to musi duzo wegli spozywac synku... a poza tym ostrowie mu polecasz chlopie... chyba zeby bebenek mu urosl...

Zrobi dodatni bilans kalori, zje więcej ryzów, makaronów, płatek i będzie git, a jak byś nie wiedział białka troszeczke trudniej dostarczycz jedzenia. Nieraz jest tak ze nie jest się w stanie wyciągnąc wszystkich składników co potrzeba więc się dokupuje gainer/białko synku a jak nie ma chłopak duzo siana to lepiej zeby kupił ostrowie a nie zeby mu brakowało białka w diecie-proste
Robili niedawno badania róznych białek i z tych wszystkich najwięcej białka w białku miała ostrowia więc nie wiem czy to aż taki syf...nie mozna powiedziec jakoś średnia ale za tą cene....dosypujesz kakao i już Ci się nie pieni i lepszy smak. Pzdr.

lovelas69
25-06-07, 21:16
lol juz o tych badanich slyszalem milion razy tylko prosze Cie daj mi jakis wiarygodny artykul na ten temat bo wielu ludzi sie podnieca i wypowiada a ja nie widze przed soba zadnych badan... bede bardzo wdzieczny jesli je od Ciebie dostane... a co do tych dodatnich bilansow... - jesli tak zrobi to przytyje... ja sobie kiedys obliczalem w kalkulatorze vitalmaxa pewna rzecz... - spozywalem ok. 3500 kcal i byly to posiliki normalne nie nastawialem sie na duza ilosc wegli czy bialka poprostu takie jakie byly produkty w domu to jadlem- bez zadnych udziwnien i dodajac do tego odzywke bilakowa 1-2 razy dziennie Whey Protein Mass Sports One wychdozilo mi ze spozywam 4 g bialka na kg masy ciala to chyba troche za duzo bialko zawsze dostarczy z pokarmu... fakt ciezej je uzyskac ale nie potrzeba jemu teraz go w nadmiarze przeciez ten kolo jest HARD GAINEREM !!! I priorytetowa rzecza sa wegle... bialka zawsze dostarczy nie musi kupowac protein... bo i tak ch... mu dadza dla osob o takiej wadze i szybkiej przemianie materii potrzeba Gainerow a nie odzywek Proteinowych bo i tak nic mu nie dadza...
Kiedys sprzedawca doradzal mi zebym kupil sobie Gainera lecz ja stwierdizlem ze kupie sobie bialko i ch... mi dalo (a tyle samo kiedys wazylem co ten koles wzrost 174-173 cm)- pozniej kupilem gainera i odrazu efekty widoczne 2kg miesiecznie... czlowiek uczy sie na bledach

michał28
25-06-07, 21:59
A slyszales o tym ze np. Elitka wyszła bardzo słabo w testach?? 10% zawartości oszukali w składzie...zawiodłem sie troche. Teraz chłopaki z konkurecyjnego forum zrobili składke i będa robili badania białek jeszcze nie wiem dokładnie jakich i zobaczymy jak wyjdą. A co do tematu, może u Ciebie akurat wystapiło takie coś że Ci wcale waga nie szła ale to nie znacz ze mu tez. Było się najeść chleba ze smalcem na noc to by Ci poszłą %-)....a wtedy jak wziołes gainera to nie poszedł czasem tłuszczyk a nie mięso? Chłopak zrobi jak chce, może wogule on nie ma diety to niech kase przeznaczy na jedzonko a nie?

Punisher
25-06-07, 23:04
A tam pierdoły:p bez urazy michał28. Zgadzam się z lovelas'em69
Po co ma kupować białko jak mu brakuje masy. Białko to na rzeźbe a w jedzeniu dostarczyć białko to nie drogo jeść jajka, pić dużo mleka i gotować ryż to są grosze.
Nie odbiegajcie od tematu, on zadał pytanie.

172 cm wzrostu
60kg
biceps 31cm
klatka ok 95
udo 60
wyciskam 65kg
16 lat

Ale moim zdaniem białko jest na wzrost masy??chyba ze sie myle??
Białko jest niezbędne, ale kup gainera(70-80g węglowodanów, 10-20g białka)

Kreatyna zielona(100%) Vitalmax 500g ~50zł lub 300g ~35zł
I pisałem wcześniej - gainera. Wszystko na temat

snajper88
25-06-07, 23:25
Sofok666 moge sie przyczepic, mogeee... :D :P OK nie pytam sie tylko sie przyczepie.

[...]Po co ma kupować białko jak mu brakuje masy. Białko to na rzeźbe a w jedzeniu dostarczyć białko to nie drogo jeść jajka, pić dużo mleka i gotować ryż to są grosze.[...]

Przecie bialko buduje miesnie, a on chce masy miesniowej. Droga sprawa: ryz dostarcza bialka? Ja myslalem ze w wiekszosci weglowodany.
I sie odczepiam ;)
Pozdro

lovelas69
25-06-07, 23:55
ale zrozum ze dla Hard Gainerow najlepszym rozwiazaniem jest gainer a nie bialko !!!

snajper88
26-06-07, 00:07
spoko ja sie tak przyczepiam bo lubie ;) Nie zaprzeczam ze gainer to zle rozwiazanie, tylko ze bialko tez jest na mase.

Kasa313
26-06-07, 08:45
Vitalmax 300g Mono (ok. 33zl)
Dextro Juice 1500g (30zl)
Gainer Mass XXL lub Gain Bolic 2000g (65zl)

Moze cos takiego ?

ZqReD
26-06-07, 09:06
Przedmówców to trochę nie rozumiem w całosci:)

Dodam ze gram w piłkę nożną w klubie sportowym i lubie tez pograc sobie kolo domu w siatkówkę wiec mam dużo ruchu:)

Ja chciałbym masę mięśniową:)

Kasa313
26-06-07, 10:32
Vitalmax 300g Mono (ok. 33zl)
Dextro Juice 1500g (30zl)
Gainer Mass XXL lub Gain Bolic 2000g (65zl)

a po tym co ci pujdzie ? masa miesniowa a nie wzrost :/

Punisher
26-06-07, 11:08
Przecie bialko buduje miesnie, a on chce masy miesniowej. Droga sprawa: ryz dostarcza bialka? Ja myslalem ze w wiekszosci weglowodany.
I sie odczepiam
Pozdro
Jasne, że możesz się przyczepiać, po to tu jesteśmy:)
Bez węglowodanów, białko nic nie da, bo zostanie spalone jako energia[kalorie], a on potrzebuje dużo węglowodanów, bo ma dużo ruchu i jest chudy itp.
Wcale nie droga sprawa(100g ryżu-25gr) nie wiem jaki ty ryż szamasz, ale w moim mieście mają 10g/100g, więc zjedz dwie paczki popij mlekiem i masz pełno białeczka, co prawda węglowodanów też. Organizm może przyswoić max 30g białka w posiłku. Chyba sprostowałem :-)

Ja chciałbym masę mięśniową
A kto by nie chciał? Ja już Ci napisałem, co Ci proponuję, rób jak chcesz.

michał28
26-06-07, 11:20
Po co ma kupować białko jak mu brakuje masy. Białko to na rzeźbe a w jedzeniu dostarczyć białko to nie drogo jeść jajka, pić dużo mleka i gotować ryż to są grosze.

Po pierwsze to widać ze nie masz pojęcia o diecie, bo z ryżu się uzyskuje węglowodany a nie białko!! Tak jak z makaronów, płatek itd.
No nie wiem czy to są grosze zeby dostarczyć białko: pierś z kurczaka, różne przetwory mleczne, ryby (np. tuńczyk), twaróg. W porównaniu do jedzienia w którym są węglowodany to jest ogromna róznica. Dajmy przykład, np. w serku wiejskim w 100g jest 11g białka, a w 100 g ryżu masz 78g węglowodanów jak dobrze pamiętam, więc co jest trudniej dostarczyć? białko czy węgle?
A dlaczego odżywka białkowa jest owiele droższa od odzywki węglowodanowej? Bo białko trudniej uzyskac z diety i drożej!!!
Więc kolego się nie wypowiadaj jeżeli nie wiesz co piszesz. Pzdr.

P.S Co do mleka to brawo, pij a na pewno urośnie....ale opona %-) Wiesz ile tam jest laktozy? Jak juz to wyroby mleczne przetworzone a nie MLEKO!!!

lovelas69
26-06-07, 11:50
lol co do tej laktozy to zgadzam sie ze jest jej w ch... ale w tej Twojej ostrovi, ktora tak polecasz i chwliasz, bo w testach "wypadla super"- tylko jeszcze nie dales mi wiarygodnego artykulu na ten temat- czekam caly czas cierpliwie na zrodlo... bo plotki dewot spod kosciola mnie nie rajcuja... a co do ryzu to Ty chlopie myslisz ze on zawieta tylko wegle ??? nie rozsmieszaj mnie... poza tym wegli dla niego trzeba 6 g na kilogram masy ciala a bialka 1.5 g na kg masy ciala... wiec jak on wazy 60 kg to nie wiadomo ile tego bialka nie musi spozywac i takie ilosci bialka nie sa rzecza nadzwyczajna zeby je wyciagnac z domowego jedzenia mamusi... takze zastanow sie co wypisujesz...

lovelas69
26-06-07, 11:56
a dlaczego odzywki weglowodanowe sa tansze od bialkowych hmm... moj Gainer jest drozszy od Twojej ostrovii i nie generalizujmy wszystkich produktow

Punisher
26-06-07, 12:06
w 100 g ryżu masz 78g węglowodanów jak dobrze pamiętam, więc co jest trudniej dostarczyć? białko czy węgle?
A organizm potrzebuje więcej białka czy węglowodanów?Patrz na proporcje.Słyszałeś o takim czymś jak przebiałczenie?

w serku wiejskim w 100g jest 11g białka, a w 100 g ryżu masz 78g węglowodanów
I kto nie ma pojęcia?Z tego nic nie wynika. Opel ma 120km a motor ma dwa koła.Heh..
Może co do mleka macie racje, nie neguję tej sprawy. Piję do śniadania i kolacji i po treningu. Nie wiem jak można mieszać wodę z gainerem.

ZqReD
26-06-07, 12:12
A waszym zdaniem powinienem jeszce urosnąc czy wystarczy??Bo chciałbym urosnąc gfdzies do 180cm a jeszce rosne weic mozliwe to jest:)

Proszę podac propozycje tak jak Kasa313 (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=2054):) I fundusze mi wystarczą:)

michał28
26-06-07, 14:21
lol co do tej laktozy to zgadzam sie ze jest jej w ch... ale w tej Twojej ostrovi, ktora tak polecasz i chwliasz, bo w testach "wypadla super"- tylko jeszcze nie dales mi wiarygodnego artykulu na ten temat- czekam caly czas cierpliwie na zrodlo... bo plotki dewot spod kosciola mnie nie rajcuja... a co do ryzu to Ty chlopie myslisz ze on zawieta tylko wegle ??? nie rozsmieszaj mnie... poza tym wegli dla niego trzeba 6 g na kilogram masy ciala a bialka 1.5 g na kg masy ciala... wiec jak on wazy 60 kg to nie wiadomo ile tego bialka nie musi spozywac i takie ilosci bialka nie sa rzecza nadzwyczajna zeby je wyciagnac z domowego jedzenia mamusi... takze zastanow sie co wypisujesz...

Ostrowia-za tą cene lepszego białka nie znajdziesz i nie chwale jej, bo sam wole kupic firmowe białko ale jak ktos nie ma kasy to niech wcina.
Co do źródła to zobacze co da się zrobic, narazie nie mam czasu na to.
Jasne ze w ryżu nie tylko są węgle, lecz zawartośc węgli w produktach jest owiele większa niż białka i o to się głownie rozchodzi i nie mówilem akurat pod kontem tego chlopaka bo niektórzy mają słabszą przemiane materi i taka ilośc węglowodanow mogła by ich zalać. Albo w czasie redukcji, obcinasz węgle, a dajesz wiecej białka i tluszczy i wtedy potrzebujesz więcej tego budulca.

Do sofok666: Z tego wynika wszystko, tylko Ty poprostu tego nie rozumiesz, a jezeli nie wyobrażasz sobie picie gainera z wodą to znaczy ze masz taki gainer %-)

Punisher
26-06-07, 15:28
asne ze w ryżu nie tylko są węgle, lecz zawartośc węgli w produktach jest owiele większa niż białka i o to się głownie rozchodzi
Czytaj wyżej co pisałem, "organizm potrzebuje więcej węgli niż białka".

i nie mówilem akurat pod kontem tego chlopaka bo(...)
Przecież to temat tego chłopaka ZqReD

niektórzy mają słabszą przemiane materi i taka ilośc węglowodanow mogła by ich zalać. Albo w czasie redukcji, obcinasz węgle, a dajesz wiecej białka i tluszczy i wtedy potrzebujesz więcej tego budulca.
Uciekasz się do ogólników, bo spostrzegłeś się, że dajesz wskazówki pod złym kontem. Widać krótki staż na forum i myśli, że jest "najlepszy".

Do sofok666: Z tego wynika wszystko, tylko Ty poprostu tego nie rozumiesz, a jezeli nie wyobrażasz sobie picie gainera z wodą to znaczy ze masz taki gainer %-)
Sorry ale nie kumam jaki gainer?
Dodano:
My mamy pomóc mu. Pamiętaj

lovelas69
26-06-07, 16:46
zgadza sie tu chodzi o ten konkretny przypadek, jesli ten kolo wazylby 80 kg i chcialby nabarac masy miesniowej majac wolniejsza przemiane materii to oczywisice ze polecilbym mu Proteiny ale on wazy 60 kg i na bank przemiana u niego ladnie zapier... wiec tylko i wylacznie Gainer !!!
P.S Jesli moge to polecam Ci Super Hard Gainera z firmy Sports One

ZqReD
26-06-07, 20:59
gainer jest dobry ale drogi zeby brac 2 razy dzienie gaine atrzeba duzo kasy wybrac:)

Punisher
26-06-07, 21:44
gainer jest dobry ale drogi zeby brac 2 razy dzienie gaine atrzeba duzo kasy wybrac:)
A kto mówił, żę kulturystyka do tanich sportów nie należy, bo koszty są rosnące.

ZqReD
26-06-07, 22:03
Wiem że do tanich nie należy:)
Ale że to mój pierwszy porządny cykl to niemam do wydania dużo wraz z nowymi cyklami bede kupował cos droszego:)
A teraz mam 130zl i z atakie cos bym chcial kupic wiec prosze o pomoc:)

michał28
27-06-07, 20:25
Uciekasz się do ogólników, bo spostrzegłeś się, że dajesz wskazówki pod złym kątem.

Dałem przykład, bo odbieglismy od tematu i twierdzilismcie ze białko łatwiej dostarczyc z diety niż węgle.
Skończmy ten temat bo ciągnięcie go nie ma dalszego sensu ja wiem swoje. ;-)

Do lovelas69 : http://www.***.pl/Testy_na_ilo%C5%9B%C4%87_bia%C5%82ka_%2D_wyniki%21-t199246.html

Smacznego