Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : prosze o porade

szymek_gorlice
25-06-07, 11:31
Mam 18 lat , waze 65 kg i mam 184 cm wzrostu. Wiem jestem bardzo chudy. Niedawno zaczolem cwiczyc(ok. 2 tyg). Wiadomym jest ze wielkich efektow po takim czasie nie widac ale zauwazylem ze nie przybieram na wadze natomiast rzezbia mi sie miesnie. A oczekiwalem wlasnie wzostu masy. Dlatego zastanawiam sie nad zastosowaniem jakiejs odzywki. Nie chce stosowac zadnych sterydow lub tez kreatyny (tyle sie slyszy o skutkach ubocznych):/. Poczytalem troche w internecie o odzywkach ale coz moge dowiedziec sie z reklam gdzie tylko zachwalane sa produkty. Znalazlem dosc ciekawka jak dla mnie oferte- jest to VITALMAX http://www.allegro.pl/item205326350_bialko_weglowodany_gainer_2250g_szyb ka_masa.html
nie wiem jednak czy takiego typu odzywke mam stosowac od razu w normalnej dawce czy moze powoli zwiekszac dawkowanie?? Z gory dziekuje za porady ludzi o wiele wiekszym doswiadczeniu w tych sprawach

michał28
25-06-07, 14:06
Witaj, w kulutystyce niz nie przychodzi od tak i w krótkim czasie, trzeba na to zapracować, więc ułuż pożądny trening, DIETE! bez której będzie ciężko o przyrosty i pamiętaj o regeneracji. Co do tej odzywki ktorą tu podałes, możesz brać, to zwykłe żarcie tylko że w proszku, nie lepszy będzie Gainer 2 z Vitalmaxu? Odrazu mówie ze nie patrz na zawartość kreatyny bo jest ona w śladowych ilościach i na pewno Ci nie zaszkodzi.Pzdr.

nowin
25-06-07, 14:16
gainera możesz walić więcej niż jest napisane na etykiecie.
jeśli chodzi o brak efekto to zbyt krótki czas i pewnie błędy w diecie

szymek_gorlice
25-06-07, 16:58
Takze mowicie ze lepszy bylby gainer--ok. A odnosnie tej diety slyszalem ze regularne posilki powoduja przybranie na wadze czy to prawda?? Aha jeszcze jedno czy sa jakies rzeczy ktore zawieraja duzo bialka i weglowodanow i sa np. w jakis owocach??

michał28
25-06-07, 18:02
Człowieku łapiesz sie za suplemęty a nie masz zielonego pojęcia o diecie! Zajżyj do działu odzywianie, jedz jak chłop i ćwicz jak chłop. Pzdr.

dexter
25-06-07, 18:18
według mnie przy 2 tyg treningu powinieneś pomyslec o diecie a nie o odżywkach