Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czy samo HMB coś mi da odnośnie przyrostów mięśni??

dulek256
18-06-07, 21:26
Tak jak w temacie. Proszę napiszcie będą sog-i. Mój staż to pól roku.

Suple
18-06-07, 21:38
Tak HMB pozwala Tobie nabrać masy mięsniowej (choć nie zawsze jest tak jak chcesz).Ale jak na Twój staz to lepiej kreatyne
no i HMB daje czyste miecho a nie tluszcz+wode+ jakies tam miesnie

Poczytaj sobie ;>
HMB nie jest suplementem o typowym działaniu anabolicznym (choć takowe również posiada), lecz antykatabolicznym. Suplementacja HMB zmniejsza aż o 50% proces rozpadu białek mięśniowych i ok. 3% zwieksza ich syntezę. Z proporcji widać ze siła antykatabolicznego działania HMB jest znacznie wyższa niz anabolicznego. Jeżeli wiec ktoś oczekuje po przyjmowaniu samego HMB dużego wzrostu wagi ciała jest w błędzie. Ale nie oznacza to, że stosowanie tego preparatu nie pomaga w budowaniu masy...
Jak wiadomo, zasadniczym czynnikiem warunkujacym przyrost masy jest odpowiednio zaprogramowany trening siły mieśniowej połączony z odpowiednim sposobem odżywiania. Przy spełnieniu tych dwóch podstawowych elementów w organizmie dochodzi do nasilenia przemian anabolicznych. Wówczas podawanie HMB (jako silnego antykatabolika) może ten proces znacznie wspomagać, co oczywiscie przekładać bedzie sie na poprawę wyników. Zatem aby odnieść maksymalne korzyści z przyjmowania HMB nalezy w pierwszej kolejności zintensyfikować przemiany anaboliczne w organizmie. Z tego miedzy innymi tytułu HMB sprawdza sie idealnie w połączeniu z kreatyna, gdyż w jednym cyklu suplementacyjnym mamy połączenie najsilniejszej substancji anabolicznej i antykatabolicznej. Jeżeli komuś zalezy na maksymalnym wyniku, zawsze przy suplementacji kreatyną powinien rozważać przyjmowanie HMB.

Młody_00
18-06-07, 23:11
duzo czytania z tego co napisal SUPLE. jak na poczatek mozesz wziac kreatynke z jakims gainerem. A jesli chodzi o HMB to jest to dobre pod warunkiem ze stosujesz je przez dlugi okres, min 3 miesiace, bo inaczej to efektow nie zobaczysz

Prezydent_1c
19-06-07, 09:17
HMB jest fajnym suplementem ;) Schudłem na nim 3 kg i zostało samo miecho fajne bez fatu ;) A na mase to nie wiem czy dobry by było dla ciebie ale na poprawe "jakości" mięśnia napewno.

dulek256
19-06-07, 13:47
A jakbym to połączył z Monohydrtatem kretyny z Vitalmaxa plus do tego transporter i oczywiście to wszystko z dietą to byłoby dobrze??

snajper88
19-06-07, 15:29
byloby dobrze. A byloby lepiej jakbys do tego wszystkiego jeszcze trening dorzucil ;P

dulek256
19-06-07, 15:46
Dzieki za rady.

dulek256
21-06-07, 22:04
Sorry że tak pod swoim postem. Powiedzcie mi jeszcze jakiej firmy HMB było by najlepsze albo w miarę dobre???