PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z bicepsem...:(

Bezif
14-06-07, 17:23
Witam, mam problem z bicepsem otóż biceps zamiast rosnąc w góre rośnie do wewnątrz przez co nie widac dokładnie jego rzeźby , zna ktoś może jakieś cwiczenia aby biceps róśł w góre... ? za wszelkie rady z góry THX :)

ks
14-06-07, 19:07
otóż biceps zamiast rosnąc w góre rośnie do wewnątrz

hehe o co ci chodzi....jak do wewnątrz chyba chodzi ze na boki :)

Bezif
14-06-07, 20:48
nom własnie... sory źle się wyraziłem

ks
14-06-07, 20:53
hehe spoko...mi sie wydaje ze powinienes robic uginanie hantli o kolano

Bezif
14-06-07, 21:41
ok sprubóje...

ks
14-06-07, 22:43
ale wiesz....poczekaj jeszcze na inne rady...ja moge tylko przypuszczac ze to pomoze.....bo ja takiego problemu nie miałem...wiec czekaj jeszcze na inne odpowiedzi

Bezif
14-06-07, 23:06
nom...nom... poczekam

Młody_00
14-06-07, 23:16
na silowni sa takie fajne maszyny cos w stylu modlitewnika i na nich sie fajne to cwiczy, a jak nie masz takiej maszyny to np. gryf prosty i pakujes na modlitweniku albo jak wyzej - o kolanko

Matheo
15-06-07, 09:11
UGINANIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKĄ W SIADZIE-W PODPORZE O KOLANO

Jest to ćwiczenie modelujące kształt bicepsów-ich wierzchołek. Wymaga ono dużej koncentracji w czasie wykonywania. Siadamy na ławce lub krześle, pochylamy się lekko do przodu. Chwytamy sztangielkę w dłoń i opieramy łokieć o wewnętrzną część uda. Ruch powinien mieć wolne tempo(zarówno podczas unoszenia i opuszczania)-jest to ćwiczenie koncentryczne i technika jest w nim ważniejsza od wielkości ciężaru. Można również w tym ćwiczeniu stosować supinację nadgarstka. Ramiona „zamykamy” do końca, napinając maksymalnie mięsień. Prostujemy ramię(jak w innych ćwiczeniach na mięśnie dwugłowe)tylko do momentu pełnego rozciągnięcia bicepsów, nie do pełnego zakresu ruchu w stawie łokciowym.

Bezif
16-06-07, 11:14
Ok to napewno to wyprubóje

MILAN
16-06-07, 21:35
wyprubóje
Normalnie daje po oczach, że człowiek zapomina o czym temat, litości...
Apropo wątku, zgadzam sie z poprzednikami w 100%.