Zobacz pełną wersję : MMG czy EM
Który gainer wg was jest lepszy po treningu Muscle Mass Gainer z mrm czy Extra mass ze SO? Jak ze smakami, rozpuszczalnością, gęstoscią i odczuciami po spozyciu (gazy, zapychanie żołądka)? Mam zamiar któregoś kupić i stosować go tylko po treningu. Mam diete chodzi mi konkretnie o odpowiedz na te pyt. dzieki
SPORTS ONE EXTRA MASS
Moim zdaniem ta odrzywka jest bardzo dobra iż zawiera bardzo dobre składniki takie jak:
Kalorie – 690
Kalorie z tłuszczu - 40
Tłuszcze ogółem: 7g 8%
Tłuszcze nasycone 2,5g 13%
Węglowodany ogółem: 86g 30 %
Błonnik 0g
Cukry 15g **
Białko 60g 120%
Sód 240mg 10%
Cholesterol 90mg 30%
oraz
posiada duzo aminokwasów
L-alanina 2,48g
L-arginina 1,20g
L-Kwas asparaginowy 5,40g
L-cysteina 0,60g
L-kwas glutaminowy 9,24g
L-glicyna 1,12g
L-histydyna 0,88g
L-izolecyna 3,28g
L-leucyna 5,40g
L-lizyna 4,72g
L-metionina 0,92g
L-fenyloalanina 1,64g
L-prolina 3,24g
L-seryna 2,68g
L-treonina 3,24g
L-tryptofan * 1,08g
L-tyrozyna 1,28g
L-walina 3,04g
Rekomendowane użycie : Miksuj 3 miarki (1 porcja) z 250 – 300 ml. zimnej wody lub chudego mleka, przez około 30 sekund, spożywaj bezpośrednio po przygotowaniu. Stosuj 1 - 2 porcje dziennie między posiłkami, i/albo po treningu.
Wydaje mi się ze ta odrzywka byłąby najlepszym rozwiązaniem :).Jeżeli chces uzyskać mase
własnie skłanaim się ku tej odżywce bo nawet taniej wychodzi:) niz ta z mrm a jaki smak polecacie?
a jaki smak polecacie?
nie wiem czy taki jest ale jak tak to truskawkowy ja mialem mass xxl o tym smaku i bardzo dobre było :)
mi bardziej czekoladowe smakuje ^^ sprawa gustu
NIe patrz na smak on tylko gra tu małą rolę, porównaj sobie jakie smaki mają najwiecaj Kalori.BO chyba o mase chodzi :>
dokładnie chodzi o mase ale przy ograniczeniu tk.tłuszczowej. Z tego co sie orientuje to każdy smak ma takie sme wartości.
Extra mass - WPC,WPI,WPH + enzymy ( ww 56, b 36, tł 4 na 100g)
MMG - WPC,KW,KS,AJ +zdrowe tłuszcze i MCT ( ww 56, b 30, tł 7 na 100g)
Co do smaku to truskawka 1 firmy rózni sie od 2 firmy. Osobiście z owocowych smakują mi tylko z Activity z kawałkami owoców.