Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wytrzymałośc, wydajność, kondycja itp!

nowy1
13-06-07, 22:00
witam mam takie pytanie zna ktos jakis dobry suplement na min wytrzymalosc, wydajnosc i kondycje! tak zeby mniej wiecej dzialal na te try rzeczy. uprawiam bieganie i plywanie. wiem ze jest tego duzo w internecie i duzo czytalem o roznych suplementach i odzywkach, ale chcialbym sie doradzic kogos kto sie na tym zna i moze ktos bral cos takeigo.
z gory dzieki

Suple
13-06-07, 22:20
Polecam Tobie Carbo tak ze 3kg :>

.VITALMAX Complex Carbo 3x 2,25 kg bardzo dobre Carbo a cena tez niska 45zł

nowy1
13-06-07, 22:33
a np glutamina albo tauryna? chociaz tauryna to pewnie ma krotkie dzialanie ...

Suple
13-06-07, 22:52
Jeżeli juz takimi argumentami się sugerujesz to możesz zrobić sobie cykl tylko napisz ile zł masz na wydatki.

przyjmowanie kreatyny zwieksza jej ilośc w miesniach czego efektem jest wieksza siła,WYTRZYMAŁOŚĆi masa
kreatyna działa jednak tylko ok 6 tyg po czym organizm traci umiejetnośc jej magazynowania kreatyna jest najskuteczniejszy suplementem na rynku
Stosowanie zazwyczaj pięc dni 20 gram w porcjach dzielonych z do kazdej porcji 20g glukozy( faza ładowania- niektórzy nie stosuja tej fazy
Następnie 5 gram dzienie z glukoza przez ok 6 tyg
Glutamina to aminokwas o własciwościach silnie antykatabolicznych ( zapobiega rozpadowi tkanki mięśniwej)
zarzywanie glutaminy zwieksza skuteczność dzialania kreatyny .

Wiesz kreatyna jest fałszywa :> w Twoim przypadku mógłbyś ja zastosować iż biegasz i pływasz, także mógłbyś połączyć ja z niektórymi suple np Dextroza. glutamina tauryna Ale przykład

Biorąc kredke poprawi Ci sie wytrzymałość ale na określony czas .
Jeżeli miałbyś juz brać to
KTP CReatine 200caps oraz Carbo pisałem Ci wyzej firme.Jeżeli masz 1 raz doczynienia z odrzywkami to na początek nie dodawac tauryny i glukozy

pozdr

Prezydent_1c
14-06-07, 11:50
Po pierwsze potrzebne ci będą cukry złozone jak i proste a więc maltodekstryna jak najbardziej dla ciebie. Następnie polecam HMB Revolution + Glutamina ponieważ nie rozkręca się tak długo ten zestaw jak na innym HMB można brać śmiało i przez długi okres czasu a kondycja i wytrzymałośc skacze bardzo. (osobiście jestem w trakcie)

Punisher
14-06-07, 12:27
Kreatyna hmm... masa Ci przybędzie, może będziesz wytrzymalszy ale wolniejszy.
Carbo.. - tak jak najbardziej, doda Ci siły, wytrzymałości itp.
Ale:
Pamiętaj, że musisz wiedzieć jak stosować, bo jak za dużo (napój hipertoniczny) to sie zalejesz. Stosuj przed, w trakcie i po.
Jeżeli się zdecydujesz to stosuj, aby zyskać napój hipotoniczny - 5g na 100ml schłodzonej wody (możesz pić pół litra więc 25g carbo-chodzi o proporcje) Zalecane jest stosowanie od 300ml do 1l napoju. Dobrą sprawą jest picie np. po 150ml-200ml co 15-20 min (np na zawodach [w sumie na treningu też ]- mniejsze dawki, inaczej sie przyswaja i nie obciąża tak żołądka i dostarcza ciągłej energii jeśli podzielisz w paru porcjach).
P.S. A kondycję, to trzeba wytrenować. Cudów nie ma :)