Zobacz pełną wersję : Wytrzymałośc, wydajność, kondycja itp!
witam mam takie pytanie zna ktos jakis dobry suplement na min wytrzymalosc, wydajnosc i kondycje! tak zeby mniej wiecej dzialal na te try rzeczy. uprawiam bieganie i plywanie. wiem ze jest tego duzo w internecie i duzo czytalem o roznych suplementach i odzywkach, ale chcialbym sie doradzic kogos kto sie na tym zna i moze ktos bral cos takeigo.
z gory dzieki
Polecam Tobie Carbo tak ze 3kg :>
.VITALMAX Complex Carbo 3x 2,25 kg bardzo dobre Carbo a cena tez niska 45zł
a np glutamina albo tauryna? chociaz tauryna to pewnie ma krotkie dzialanie ...
Jeżeli juz takimi argumentami się sugerujesz to możesz zrobić sobie cykl tylko napisz ile zł masz na wydatki.
przyjmowanie kreatyny zwieksza jej ilośc w miesniach czego efektem jest wieksza siła,WYTRZYMAŁOŚĆi masa
kreatyna działa jednak tylko ok 6 tyg po czym organizm traci umiejetnośc jej magazynowania kreatyna jest najskuteczniejszy suplementem na rynku
Stosowanie zazwyczaj pięc dni 20 gram w porcjach dzielonych z do kazdej porcji 20g glukozy( faza ładowania- niektórzy nie stosuja tej fazy
Następnie 5 gram dzienie z glukoza przez ok 6 tyg
Glutamina to aminokwas o własciwościach silnie antykatabolicznych ( zapobiega rozpadowi tkanki mięśniwej)
zarzywanie glutaminy zwieksza skuteczność dzialania kreatyny .
Wiesz kreatyna jest fałszywa :> w Twoim przypadku mógłbyś ja zastosować iż biegasz i pływasz, także mógłbyś połączyć ja z niektórymi suple np Dextroza. glutamina tauryna Ale przykład
Biorąc kredke poprawi Ci sie wytrzymałość ale na określony czas .
Jeżeli miałbyś juz brać to
KTP CReatine 200caps oraz Carbo pisałem Ci wyzej firme.Jeżeli masz 1 raz doczynienia z odrzywkami to na początek nie dodawac tauryny i glukozy
pozdr
Prezydent_1c
14-06-07, 11:50
Po pierwsze potrzebne ci będą cukry złozone jak i proste a więc maltodekstryna jak najbardziej dla ciebie. Następnie polecam HMB Revolution + Glutamina ponieważ nie rozkręca się tak długo ten zestaw jak na innym HMB można brać śmiało i przez długi okres czasu a kondycja i wytrzymałośc skacze bardzo. (osobiście jestem w trakcie)
Kreatyna hmm... masa Ci przybędzie, może będziesz wytrzymalszy ale wolniejszy.
Carbo.. - tak jak najbardziej, doda Ci siły, wytrzymałości itp.
Ale:
Pamiętaj, że musisz wiedzieć jak stosować, bo jak za dużo (napój hipertoniczny) to sie zalejesz. Stosuj przed, w trakcie i po.
Jeżeli się zdecydujesz to stosuj, aby zyskać napój hipotoniczny - 5g na 100ml schłodzonej wody (możesz pić pół litra więc 25g carbo-chodzi o proporcje) Zalecane jest stosowanie od 300ml do 1l napoju. Dobrą sprawą jest picie np. po 150ml-200ml co 15-20 min (np na zawodach [w sumie na treningu też ]- mniejsze dawki, inaczej sie przyswaja i nie obciąża tak żołądka i dostarcza ciągłej energii jeśli podzielisz w paru porcjach).
P.S. A kondycję, to trzeba wytrenować. Cudów nie ma :)