Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak przytyc

Drychu
13-06-07, 07:42
jak w temacie, jem bardzo dużo,ale mam dobrą przemiane materii, co zrobić, jakie odrzywki brać, żeby przytyć, próbowałem już np: mass XXL, to po tym jeszcze schudłem... teraz biorę proteiny 80', no jak narazie nie ma większego skutku, przytylem jakies 2-3 kg a ćwicze ponad 2 miechy

Smug
13-06-07, 10:06
jak mogłes po tym schudnąć???? Musisz wyliczyc swoje zapotrzebowanie kaloryczne i do tego dodać jeszcze 500kcal.To, że duzo jesz nie znaczy, że jesz odpowiednio.Pzdr.

nowin
13-06-07, 10:10
osoby szczupłe (lub wręcz anorektycy) mający olbrzymie problemy z przyrostem masy mięśniowej oraz o bardzo szybkiej przemianie materii, czyli tzw. hardgainerzy muszą sobie uzmysłowić jedną rzecz: tylko i wyłącznie dieta może zmienić coś w waszym wyglądzie. ponieważ macie bardzo szybką przemianę materii to przede wszystkim nie białko ale węglowodany są dla was ważne bo do póki organizm nie dostanie nadmiaru ww nie rozpocznie się proces wzrostu mięśni. proponuje jak najwięcej posiłków max co 3 h z proporcjami białko 2,5g/kg masy ciała (spokojnie wystarczy) tłuszcz ok 1g/kg masy ciała i najwazniejsze węglowodany nie mniej niż 6-7g/kg masy ciała.
jeśli chodzi o odżywki to dla jest tylka jedna odżywka potrzebna i wystarczająca w 100% =GAINER. można spożywać nawet 400g gainera dziennie, zapomnijcie o aminokwasach, hmb itd jedzcie duużo gainera
pozdro

Punisher
13-06-07, 11:19
Nie ty jeden masz -nie - dobrą, a szybką przemianę materii.
Białko Ci nie pomoże w zyskaniu masy jeżeli masz duże zapotrzebowanie na kalorie, bo wtedy białko zostanie strawione itd.
Jeżeli schudłeś po gainerze, to zastanów się, czy dobrze brałeś i czy miałeś właściwą dietę. Nadwyżka kaloryczna i gainer i wiadomo, że przybędziesz na masie ciała.
Ja na twoim miejscu bym pomyślał nad Odżywką węglowodanową typu carbo (~95%węglowodanów).Białko można uzupełnić poprzez racjonalną dietę.

Kasa313
13-06-07, 14:44
Dobierz odpowiednią dla SIebie DIETE bo to podstawa a do tego polecam Gain Bolic moze Proteiny BCAA moze jakas kretka ? jesli polonczysz np gainera tauryne kreatyne na pocztek mono skoczy ci kilka kg w gure :)

Drychu
13-06-07, 17:01
spoko, mono kreatyne juz 2 miechy brałem, teraz przerzuciłem sie na normalną (biore olimpa tą 1250) wieć po prostu zmienie białko na gainera, dzieki wielkie

Smug
13-06-07, 21:02
"mono juz dwa miechy brałem a teraz przerzuciłem się na normalną"

Eheh przeciez Mega Capsy to też mono,weź Ty się do tej diety przyłóz i dobijaj ją tym gainerem a nie.

Suple
13-06-07, 21:32
Powiem Ci jedz dużo :>
A tak na poważnie dwa miesiące cwiczeń to jest bardzo mało ,nie wiem czego się spodziewasz bo tak krótkim okresie cwiczeń , ale jak wyżej napisałeś ze przytyłeś w ciagu 2 miesiecy 2kg ,powiem Ci ze nie jeden Ci by pozazroscił tak szybkiego tycia :].Pozatym musisz mieć dobry trening jak na mase to 3-4 dni treningu, odpowiednią diete oraz czas wolny na regeneracje siły.
Nie wiem czy dobrze zrobiłeś kupując sobie Protein ,bo zapewne nie wiesz ile potrzebujesz białka.
Pozatym wydaje mi się ze troche za wczesnie wyskoczyłeś z odrzywkami,góra od 3-4 miesiecy można zacząc brać.
Odemnie rada ćwicz systematycznie , a nawet się nie obejrzysz a bedziesz wielki :).

Drychu
13-06-07, 22:55
sprostuje coś, ćwicze systematycznie od troche ponad 2 miechów (4-czasami 5 dni w tyg gł. właśnie na mase) wcześniej też troche ale miałem ponad roczną przerwe, a przed tą przerwą to też tak tylko baaaaardzo amatorsko (chodz nie mówie że teraz ciwucze profesjonalnie, ale bardziej niż wtedy:D )
BTW smug, może te twoje mega capsy są mono, na moich jest napisane że nie są mono i ogólnie to są lepsze od zwykłych mono bo są szybciej do komórek wchłaniane, chodź w sumie to sie moge troche mylić, tak bardzo sie na tym nie znam i dlatego założyłem ten topik,a tak wogóle to dzieki

Suple
13-06-07, 23:02
Jak sam mówiłeś miałeś roczną przerwe czyli tak jakbys zaczynał wszystko od nowa.
5 dni troche za duzo jak na mase ale jak wolisz.Powiem Ci tak mase w lecie jet bardzo Cieżko złapać zaś zimą jest na odwrót.
Lecz dla chcącego nic trudnego.

PS:Sog sie należy :>

Drychu
13-06-07, 23:18
no wiem, a tak wogóle to w lato strasznie się cieżko ćwiczy, ponioeważ ja prowadze dosyć aktywne żeycie i wstaję bardzo poźno (11-13, nie wcześniej) a potem od razu z domu wyrywam, a po całym dniu nie chce sie za bardzo ćwiczyć, jednak w tym roku postaram sie ćwiczyć regularnie, ustawić zegarek, wstać sobie troche wcześniej i z rana poświęcić tą 1-1,5h na ćwiczenie.

Motyacji mi nie brakuje ale co bedzie dalej, czas pokaze:D

Suple
13-06-07, 23:23
To zależy od nastawienia oraz przyzwyczajenia ja z kuplem zawsze cwiczymy o 18 00 do 20 00 (czasami wczesniej)lub rano od 9 00 do 11 00 jak wiadomo na wakacje słoneczko przygrzewa podczas górowania ;p czyli gdzies tak 11 12 godz.
Życzę postępów oraz sukcesów :>
Pozdrawiam