Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : co kupić?!

Rodney
07-06-07, 20:53
mam około 150 zł co kupić aby szybko przybrac na masie??

nowin
07-06-07, 21:02
staż? waga? brałeś już coś? opisz się bo nie wiemy o tobie nic
pozdro

Rodney
07-06-07, 21:07
staż 1 miesiąc , waga 56kg , 168 cm , nic nie brałem(od miesiąca tylko lekka dieta)

m@bi
07-06-07, 21:39
nom to chyba jasne jakis gainer polecam mass xll :) pzdr

Rodney
07-06-07, 22:08
a czy moge brac razem z tym gainerem kreatyne pisza ze daje jeszcze wiekszy przyrost masy??

Arnik
07-06-07, 22:51
daje większy przyrost ale po pierwsze masz za mały staż, po drugie za młody, po trzecie jak po miesiącu znudziło ci sie ćwiczenie na sucho to zrezygnuj z siłowni bo to nie jest sport dla typów co po miesiącu ćwiczeń muszą coś brać albo przestają ćwiczyć bo "nic nie widać", jakby szło szybko przybrać na masie i zaje.... wyglądać to każdy by extra wyglądał bo był miesiąc na siłowni. Jak chciałeś fajnie wyglądać na wakacje to było trzeba pomyśleć o tym kilka miesięcy wczesniej a nie 2 miechy przed wakacjami zaczołeś ćwiczyć, miesiać przed weźmiesz coś i po 2 miechach będzie super extra bo "szybko przybierzesz na masie"

Rodney
07-06-07, 23:06
nie znudziło mi sie i dobrze o tym wiem ze po miesiącu nic nie osiągne i dlatego chce coś brać aby za jakiś rok były duze efekty

Kasa313
08-06-07, 08:25
Na kreatyne zamaly staz ! dobierz i stosuj sobie dobra diete trening na mase :) i jakis gainer polecam Mass XXL i masa pujdzie :) najwazniejsze DIETA !!!! na kreatyne zaczekaj

Rodney
08-06-07, 12:53
a jaki musi być staż aby zacząć brać kreatyne??

Robal
08-06-07, 13:07
Również to samo pytanie.. co brać na masę? staż: 9 miesięcy. I jak ma się budowa masy w lecie?

nowin
08-06-07, 14:50
ludzie po 14 lat i miesiącu stażu biorą kreatyne i żyją więc nie chodzi tutaj o zdriowe tylko o potencjał kreatyny. im dłuższy staż tym lepiej będzie zrobiony cykl na np. kreatynie, efekty leszy, większa masa, siła, po prostu odżywka zostanie wykorzystana w 100%. i odwrotnie im krótszy tym większe prawdopodobieństwo że w czasie cyklu popełnisz wiele błędów w diecie, treningu, regeneracji, nie wykorzystasz w 100% potencjału jaki posada w sobie kreatyna. a każdy następny cykl na kreatynie zmniejsza jej siłe działania.
tak więc moim skromnym zdaniem (i kolegów wyżej) najlepiej weź gainer. ja polecam gain bolic z Olimp'a tani, dobry naprawde warto. co do kreatyny to 6 miesięcy to moim zdaniem minimalny staż aby brać kreatyne. za 150 zło kup sobie 6 kg gain bolica i staarczy Ci na 1,5 miesiąca jak nic
pozdro

Rodney
08-06-07, 15:04
a są szanse że po tych 6kg gain bolica przytyje około 5 kg pry dobrej diecie?

nowin
08-06-07, 15:36
jeżeli jesteś bardzo szczupły to raczej ciężko Ci bedzie przybrać 6kg ale 3 kg to już bardziej realny przyrost, po za tym gainbolic zawiera troszkę kreatyny więc przy dobrym treningu siła też skoczy.
pozdro
a co do pytania wyżej oczywiście mase można robić we wakacje bez problemu tylko trzeba znacznie więcej pić a i przyrosty będą minimalnie mniejsze bo przecież posiłki często są nie regularne, sporty lenie (siatka ,a basen) też co prawda pomagają w uczymaniu masy mięśniowej ale też troszkę spowalniają proces wzrostu mięśni.

Robal
08-06-07, 16:55
Powiedzmy, że kupię Mass XXL... kiedy i jak często to brać?

nowin
08-06-07, 16:57
Powiedzmy, że kupię Mass XXL... kiedy i jak często to brać?
zawszze po treningu jak masz kase to możesz dodatkowo brać przed treningiem lub jako dodatek do jakiegoś słabego posiłku.
pozdro

Robal
08-06-07, 17:54
- przed treningiem tzn. razem z posiłkiem przed treningowym czy tuż przed rozpoczęciem treningu?
- wyczytałem, że powinno się pić to ok. 4x50 gram w ciągu dnia między posiłkami i w dniu treningowym bezpośrednio po ćwiczeniach? (między posiłkami???)
- raczej mnie nie strać na zakup kolejnego wspomagacza, ale czy dużo daje połączenie mass xxl z kreatyną?

Rodney
08-06-07, 20:06
tylko 3 kg heh troche mało zdaje mi sie ze te 3 kilo nawet nie będa widoczne;/

nowy89
09-06-07, 09:47
WItam wszstkich ja jestem nowy w sprawach siłowni ważę podobnie jak kolega mam 18 lat i nie uprawiam żadnych sportów zawodowo czasami jedynie rower lub piłka nożna a teraz okres wakacji chciałbym wykorzystać na chociaż w małym stopniu na przytyciu na wadzę gdyż jestem bardzo chudy ;/ i tutaj mam do Was pytanie co mam wziąść przez okres wakacji aby po wakacjach mogł zauważyc rezultaty głównie chodzi mi na wzroscie masy
oczywiscie nie myslcie ze po wakacjach zrezygnuje z trenningow bede dalej trenował aby na kolejne wakacje nie mieć juz takich problemów ;P a teraz przez te wakacje chce znacznie przybrać na masie wiec co byście mi polecili jako nowemu :)

pozdro

tom
09-06-07, 12:27
dobra diete :wink:

Robal
09-06-07, 13:44
tzn., że należy wypić mass xxl np. godzinę po posiłku? i tak 4 porcje w ciągu dnia nietreningowego?

A przed treningiem? Wypić zaraz po posiłku przed treningowym czy pół godziny przed posiłkiem przed treningowym?

nowy89
09-06-07, 13:59
a może ktoś mi odpowie ;P

Witam wszystkich ja jestem nowy w sprawach siłowni ważę podobnie jak kolega mam 18 lat i nie uprawiam żadnych sportów zawodowo czasami jedynie rower lub piłka nożna a teraz okres wakacji chciałbym wykorzystać na chociaż w małym stopniu na przytyciu na wadzę gdyż jestem bardzo chudy ;/ i tutaj mam do Was pytanie co mam wziąść przez okres wakacji aby po wakacjach mogł zauważyc rezultaty głównie chodzi mi na wzroscie masy
oczywiscie nie myslcie ze po wakacjach zrezygnuje z trenningow bede dalej trenował aby na kolejne wakacje nie mieć juz takich problemów ;P a teraz przez te wakacje chce znacznie przybrać na masie wiec co byście mi polecili jako nowemu :)

pozdro