Zobacz pełną wersję : Bcaa
Carlos261991
29-05-07, 17:21
Czy staz jest wazny przy suplementacji BCAA?
nie, a sprecyzuj czego po nich oczekujesz
Carlos261991, nie nie jest ważny!!
Ale najpierw dieta!!
pzdr.
Carlos261991
29-05-07, 20:17
Kumpel mi mowil ze to jest na sile wiec oczekuje wzrostu sily bo cos mi stanela w martwym punkcie. :). A jakby troche masy wpadlo to bylbym podwojnie zadowolony. :cool:
Carlos261991, BCAA to jest osłonka!!
Nic pozatym, a ile masz stażu że cię zastuj złapał?
pzdr.
Zastój piszę się przez ó, Panie moderatorze. BCAA jest antykatabolikiem, a antykatabolik trzeba brać zawsze, nieważne czy przy redukcji, czy masie. Badanie wykazały, że przy redukcji jako antykatabolik lepiej sprawdza się BCAA, natomiast przy masie lepiej tauryna.
Carlos261991
30-05-07, 14:41
Staz to 5 msc. Ostatnio ladnie masa idzie ale sila niestety nie. Wiec tauryna bedzie lepsza?
Jeśli trenujesz na masę to tauryna.
wez podeslij te badania, nie rozumiem czemu lepiej na mase tauryna
Tauryne mozna spokojnie brac z bcaa, czy masa czy rzezba to nie ma znaczenia.
Badań nie chce mi się szukać, chodzi mniej więcej o to, że tauryna stymuluje insulinę, a przecież ten najsilniejszy hormon anaboliczny jest tuczący. Działa silnie antykatabolicznie.
chcialbym poczytac te badania, masz racje stymuluje zarowno insuline ale i tez somatotropine(dla tych co nie wiedza gh), ale wrecz odwrotnie do tego co piszesz z ta tkanka tluszczowa.
Wez przeczytaj jeszcze raz te badania albo znajdz i wyslij mi bo cos chyba pomylies
Było to chyba tutaj http://www.medicalnewstoday.com/allarticles.php ale konkretny link ciężko znaleźć.
tylko ktory to jest artykul, bo tam jest ich troche
Nie wiem, teraz nie mam czasu szukać.