Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kreatyna + ?

wrobil
26-05-07, 18:08
witam
z czym mozna brac kreatyne zeby byly lepsze efekty?
dobry pomysl jest np: gainier + kreatyna?? (tylko tyle ze gainera bieze sie na mase a kreatyne na sile wiec nie wiem )

dzieks za kazda pomoc

jonasz7
26-05-07, 19:42
wrobil, ze wszystkim!!
Na czym ci zależy??!!
pzdr.

iro
26-05-07, 20:11
Najpierw podaj swój staż. Za kreatyne nie bierz się wcześnej niż po pół roku odkąd zacząłeś ćwiczyć. Podstawa to dieta, możesz kupić gainera jeśli masz braki w diecie

Prezydent_1c
27-05-07, 09:16
iro, Kreatyny nie bierze się po pół roku ;) A odnośnie pytania jakie wrobil, zadał to możesz wziąść to razem jeżeli masz diete rozpisaną i wiesz jak to wziaść wogóle.

waichwaich
27-05-07, 10:24
możesz kupic HMB najlepiej w plynie firmy hi tec ale to pod warunkiem ze masz juz jakis tam staż bo jesli dopiero zaczynasz zabawe z żelazem to nawet nie ma sensu brac sie za jakiekolwiek odżywki strata kasy :p przynajmniej jak dla mnie ( jesli cwiczysz z jakis miesiac czy tam pare miechow a nie wiem jak jest bo twoj profil jest pusty to minie z rok zanim zaczniesz lapac jak sie wykonuje prawidlowo cwiczenie pozdro i sukcesow życzę ) :cool:

CreativePL
27-05-07, 12:13
nie rozumiem czemu teraz takie popularne jest branie czegos na mase z czyms co powinno cie wychudzic (kretka +HMB) ja osobiscie radze kreatyny + tauryne poniewaz tauryna pomaga transportowac kreatyne lub kreatyne z carbo

dimuborgir
27-05-07, 12:48
W zasadzie bez tauryny można sie obejść , tak naprawde wcale nie daje tyle ile piszą na opakowaniach , natomiast jak najbardziej radzę połączyć z carbo albo dextro , np dextrose z olimpu , nie wiem czy cokolowiek daje ,ale świetnie smakuje :D

wrobil
27-05-07, 21:09
Cwicze juz 10 miechow (prawie rok) i do tej pory tylko raz bralem gainiera 1kg MAGNUM 8000 jakis czas temu, a tak to na sucho tylko dietka i przybralem na masie jakies 16kg (w tym troche oczywiscie masy tluszczowej jest :P ) ale od jakiegos czasu nie widze juz takich efektow wiec chcem zaczac cos brac i wlasnie myslalem nad kreatyna + gainier

daniels51
27-05-07, 21:28
jak pisali poprzednicy kreta+dextro do tego tauryne

Korek89
27-05-07, 21:37
Na twoim miejscu kupił bym mono kreatynki i do tego dextrose olipmu ktora jest transporterem kreatyny.A jak masz wiekszy fundusz na odżywki to dokup jakies aminokwasy.Ale podstawa to dobra dieta nie zapominaj. :wink:

tom
27-05-07, 23:31
dextrose olipmu ktora jest transporterem
insulina jest transporterem :wink:

CreativePL
28-05-07, 00:41
watpie zeby ktos bral insuline do kreatyny...

28-05-07, 01:09
z reszta insulina jest transporterem (a raczej stymulatorem transporterow) tylko dla glukozy

jonasz7
28-05-07, 09:51
Polecam krete (mono) i gainer i gluta i jazda!!!
pzd.

tom
28-05-07, 13:26
tylko dla glukozy
a ryboza?

Punisher
28-05-07, 16:46
watpie zeby ktos bral insuline do kreatyny...
Jak ktoś jest cukrzykiem...

28-05-07, 16:53
tom, tylko dla glukozy. Insulina zwieksza liczbe komorkowych przenosnikow glukozy (GLUT) poprzez zwiekszenie syntezy bialek ktore je tworza. Ale to tylko jeden z wielu efektow dzialania insliny na komorke

CreativePL
28-05-07, 17:12
Juz nei wkraczajmy w swiat chorob... insuliny w zadnym wypadku nie polecam do kreatyny (wogole pierwszy raz spotkalem sie zbeyktokolwiek ja polecal) insulina to lek a nie odrzywka :!:

28-05-07, 18:11
Mimo to jest stosowana w kulturystyce razem z SAA. Co by nie mowic przyjmowanie insuliny jest igraniem z wlasnym zdrowiem i zyciem. A do kreatyny to chyba nikt nie stosuje

wrobil
28-05-07, 21:20
ok dzieki za pomoc to kupie kreatynke gainiera i jakis do tego dextro lub tauryne

jonasz7
29-05-07, 16:24
kupie kreatynke gainiera i jakis do tego dextro lub tauryne

zamiast tego dextro czy tauryny kup se glute.
pzdr.