Zobacz pełną wersję : kreatyna + ?
witam
z czym mozna brac kreatyne zeby byly lepsze efekty?
dobry pomysl jest np: gainier + kreatyna?? (tylko tyle ze gainera bieze sie na mase a kreatyne na sile wiec nie wiem )
dzieks za kazda pomoc
wrobil, ze wszystkim!!
Na czym ci zależy??!!
pzdr.
Najpierw podaj swój staż. Za kreatyne nie bierz się wcześnej niż po pół roku odkąd zacząłeś ćwiczyć. Podstawa to dieta, możesz kupić gainera jeśli masz braki w diecie
Prezydent_1c
27-05-07, 09:16
iro, Kreatyny nie bierze się po pół roku ;) A odnośnie pytania jakie wrobil, zadał to możesz wziąść to razem jeżeli masz diete rozpisaną i wiesz jak to wziaść wogóle.
waichwaich
27-05-07, 10:24
możesz kupic HMB najlepiej w plynie firmy hi tec ale to pod warunkiem ze masz juz jakis tam staż bo jesli dopiero zaczynasz zabawe z żelazem to nawet nie ma sensu brac sie za jakiekolwiek odżywki strata kasy :p przynajmniej jak dla mnie ( jesli cwiczysz z jakis miesiac czy tam pare miechow a nie wiem jak jest bo twoj profil jest pusty to minie z rok zanim zaczniesz lapac jak sie wykonuje prawidlowo cwiczenie pozdro i sukcesow życzę ) :cool:
CreativePL
27-05-07, 12:13
nie rozumiem czemu teraz takie popularne jest branie czegos na mase z czyms co powinno cie wychudzic (kretka +HMB) ja osobiscie radze kreatyny + tauryne poniewaz tauryna pomaga transportowac kreatyne lub kreatyne z carbo
dimuborgir
27-05-07, 12:48
W zasadzie bez tauryny można sie obejść , tak naprawde wcale nie daje tyle ile piszą na opakowaniach , natomiast jak najbardziej radzę połączyć z carbo albo dextro , np dextrose z olimpu , nie wiem czy cokolowiek daje ,ale świetnie smakuje :D
Cwicze juz 10 miechow (prawie rok) i do tej pory tylko raz bralem gainiera 1kg MAGNUM 8000 jakis czas temu, a tak to na sucho tylko dietka i przybralem na masie jakies 16kg (w tym troche oczywiscie masy tluszczowej jest :P ) ale od jakiegos czasu nie widze juz takich efektow wiec chcem zaczac cos brac i wlasnie myslalem nad kreatyna + gainier
jak pisali poprzednicy kreta+dextro do tego tauryne
Na twoim miejscu kupił bym mono kreatynki i do tego dextrose olipmu ktora jest transporterem kreatyny.A jak masz wiekszy fundusz na odżywki to dokup jakies aminokwasy.Ale podstawa to dobra dieta nie zapominaj. :wink:
dextrose olipmu ktora jest transporterem
insulina jest transporterem :wink:
CreativePL
28-05-07, 00:41
watpie zeby ktos bral insuline do kreatyny...
z reszta insulina jest transporterem (a raczej stymulatorem transporterow) tylko dla glukozy
Polecam krete (mono) i gainer i gluta i jazda!!!
pzd.
tylko dla glukozy
a ryboza?
watpie zeby ktos bral insuline do kreatyny...
Jak ktoś jest cukrzykiem...
tom, tylko dla glukozy. Insulina zwieksza liczbe komorkowych przenosnikow glukozy (GLUT) poprzez zwiekszenie syntezy bialek ktore je tworza. Ale to tylko jeden z wielu efektow dzialania insliny na komorke
CreativePL
28-05-07, 17:12
Juz nei wkraczajmy w swiat chorob... insuliny w zadnym wypadku nie polecam do kreatyny (wogole pierwszy raz spotkalem sie zbeyktokolwiek ja polecal) insulina to lek a nie odrzywka :!:
Mimo to jest stosowana w kulturystyce razem z SAA. Co by nie mowic przyjmowanie insuliny jest igraniem z wlasnym zdrowiem i zyciem. A do kreatyny to chyba nikt nie stosuje
ok dzieki za pomoc to kupie kreatynke gainiera i jakis do tego dextro lub tauryne
kupie kreatynke gainiera i jakis do tego dextro lub tauryne
zamiast tego dextro czy tauryny kup se glute.
pzdr.