Zobacz pełną wersję : pytania zwiazane z dieta na redukcje
Stosuje dietke na zrzucenie kilku KG i chcialem sie dowiedziec czy takie skladniki,produkty jak nizej podane mozna stosowac:
ser bialy(ale jaki chudy?)
sok pomaranczowy
makaron
rosol z makaronem
ziemniaki
mleko(ile %tluszczu)
smietana
jajecznica
spaghetti
grzyby
ser żółty
ser topiony
filety panierowane w bulce jaju mace i usmazone
lody(2 tygodniowo)
ketchup
musztarda
napiszcie czy moge to jesc czy nie dam SOGA!!!!!
myśle że tak, ale nie za dużo ziemniaków i nie za dużo jajecznic:)(bo w białku jest dużo tłuszczy)pzdr
smietana - 18% tluszczu
ser zolty - tez masa tluszczu
spaghetti - widziales wloskich bossow na filmach ;]
lody - no comment
ser topiony - tak samo jak zolty
grzyby - ciezkostrawne i 0 wartosci
Lepiej zrezygnuj z tych produktow a jajka gotowane (zoltkiem mozesz ewentualnie dzielic sie z psem ale jak zjesz to nie zaszkodzi. Ser bialy najlepiej chudy i mleko moze byc 2%
glownie to weglowodany tucza, a tluszcze nie sa takie zle...
czyli soki
makaron=spaghetti
lody :mrgreen:
ketchup
-ogranicz wegle do minimum1-2g/kg
tluszcze ok2g/kg
bialko ok2g/kg
CreativePL
24-05-07, 01:52
bialka 2g na kg ?? :!: tyle dawkuje sie w diecie na mase ! :!:
nie wiem czy zalozyciel tego tematu nie zauwazyl mojej odpowiedzi czy co bo mialem dostac soga!!
soga?za co?
a to dobre? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
skromny to Ty nie jestes... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a i wiedzy 0...
a propo bialka.podczas diety redukcyjne powinno sie zwiekszac podaz bialek do wegli wiec te 2g/kg to zadne halo.
2.5g w zupelnosci wystarczy
napiszcie czy moge to jesc czy nie dam SOGA!!!!!
obiecanik....cacanki.... :lol:
michal2602
24-05-07, 14:52
lody
a jakimś artykule Arniego czytał ze można jeść lody śmietankowe i ja tak robie,w końcu to powiedział sam mistrz
CreativePL
24-05-07, 14:59
sorka ze OT ale pudzian ja moge dac ci soga ba i nawet go dostajesz i nei zasmiecaj tematow i nie bad zlapczywy na sogi bo to zalosne :/,
Qń mysle ze sery moze jesc ;]
Tom to i ze on robi redukcje a nie mase :wink: dlatego wg. mnie 2g to za duzo
nie no...tak pow.ze jak juz masz zjesc lody to smietankowe bo sa lepsze niz z galy...
chodzi o to ze bialka maja wiecej
Creative na redukcji 2g bialka to za duzo?? Czy ja Cie zle zrozumialem..
wystarcza te 2 ale 2,5.jezeli obcinasz kalorie to obcinaj je z wegli ale bron boze nie z tluszczy
Witam !!!!!!
Własnie jestem w drugim tygodniu treningu ACT i słyszałem, że bez odpowiedniej deity trening nie da takich rezultatów jak powinien, dlatego proszę o pomoc w ułożeniu diety. Mam 187 cm wzrostu i waże jakieś 97 kg. Chciałbym zrzucić trochę kilogramów aby poprawiła się moja wyrazistość mięśni. Dużo ćwiczyłem i mam trochę rzeżbe ale nie widać tego aż tak bardzo bo wszytsko przysłania tłuszcz. Proszę aby któś pomógł mi ułożyć jakiąś dobra dietę. Z góry dziękuję i pozdrawaim.